7 συμβουλές για να στεγνώνετε τα μαλλιά σας με πιστολάκι, χωρίς να τα καταστρέφετε!

Το πιστολάκι είναι μια πολύ χρήσιμη συσκευή, πρέπει όμως να ξέρεις να το χρησιμοποιείς σωστά. Δες πως πρέπει να το χρησιμοποιείς για να έχεις πάντα υπέροχα και όχι ταλαιπωρημένα μαλλιά.

Αποφύγετε την υπερβολική θερμότητα
Η υπερβολική θερμότητα δεν συνδέεται με την αποτελεσματικότητα. Προτιμήστε ένα πιστολάκι που θα έχει σκάλες για να μπορείτε εσείς να ρυθμίζετε την θερμότητα ή και να την κλείνετε για να δίνετε περισσότερο όγκο στα μαλλιά με τον κρύο αέρα.

Κρατήστε το πιστολάκι σε απόσταση
Να κρατάτε το πιστολάκι σε απόσταση 20-30 εκατοστών από το κεφάλι σας και να μην εστιάζετε σε ένα μόνο σημείο του κεφαλιού.

 χρησιμοποιούμε καλλυντικά προϊόντα προστασίας από την θερμότητα:

Σε κάθε εργαλείο styling που εκπέμπει θερμότητα είναι απαραίτητο να χρησιμοποιούμε ένα προϊόν που θα προστατεύσει την τρίχα από την θερμότητα. Είτε πρόκειται για ένα leave in conditioner ή για ένα λάδι, η εφαρμογή του πριν το σεσουάρ είναι πολύ σημαντική. Δημιουργεί ένα προστατευτικό φιλμ στην τρίχα και δεν αφήνει τη θερμότητα να την καταστρέψει.

Δεν χωρίζουμε τα μαλλιά σε τούφες:

Προσπαθώντας να στεγνώσουμε τα μαλλιά μας όλα μαζί, τα ταλαιπωρούμε. Χωρίζοντας τα σε τούφες αποφεύγουμε το να περάσει η υγρασία από τα βρεγμένα μαλλιά στα στεγνά.

Στεγνώνουμε τα μαλλιά χωρίς ακροφύσιο:

Η μη χρήση του ακροφύσιου διαχέει τον ζεστό αέρα και δεν τον συγκεντρώνει σε ένα σημείο. Έτσι οι τρίχες πετάγονται ανεξέλεγκτα και μπλέκονται. Αν όμως βάλουμε το ακροφύσιο θα στοχεύσουμε τον αέρα και θα κάνουμε το στέγνωμα και το φορμάρισμα των μαλλιών πιο εύκολο.

Λάθος θέση ακροφύσιου:

Προκειμένου να έχουμε καλύτερο κράτημα και έλεγχο, θα πρέπει να κρατάμε το πιστολάκι από την λαβή. Το ακροφύσιο θα πρέπει να είναι στραμμένο παράλληλα με την χειρολαβή, δηλαδή σε όρθια θέση. Έτσι, ο αέρας θα χτυπήσει τα μαλλιά πίσω από τη βούρτσα και θα την ακολουθεί στην κίνησή της.

Δεν στεγνώνουμε τελείως τα μαλλιά:

Αν θέλουμε να πετύχουμε το τέλειο ίσιωμα και φορμάρισμα θα πρέπει να τα στεγνώνουμε πολύ καλά. Η παραμικρή υγρασία μπορεί να προκαλέσει φριζάρισμα και κατά συνέπεια καταστροφή του χτενίσματος.

 

 

Close