8 κακές συνήθειες που πρέπει να αλλάξετε για να λάμψει το δέρμα σας

Το όμορφο δέρμα είναι κάτι το οποίο επιθυμούν όλες οι γυναίκες. Προκειμένου μια γυναίκα να έχει αψεγάδιαστο δέρμα χρησιμοποιεί πολλές κρέμες, καθώς και πολλά προϊόντα μακιγιάζ. Ωστόσο δεν έχουμε πάντα τα αποτελέσματα που επιθυμούμε. Τι μπορεί να κάνετε λάθος;

Συλλέξαμε για εσάς κάποια λάθη που γίνονται κατά τη φροντίδα της επιδερμίδα σας και θα σας βοηθήσουν να τα διορθώσετε!

1. Μην ξεχνάτε να καθαρίζετε την οθόνη του κινητού σας

8-kakes-sinithies-pou-prepi-na-diorthosete-gia-na-lampsi-to-derma-sas1_photo credit:depositphotos

Έχετε δει κάποιες φορές να εμφανίζεται ξαφνικά στο μάγουλα σας ένα εξάνθημα; Το ξέρατε οτι η αιτία μπορεί να είναι το κινητό σας τηλέφωνο; Έρευνα έχει αποδείξει οτι η οθόνη του κινητού σας περιέχει 10 φορές περισσότερα μικρόβια από οτι το κάθισμα της τουαλέτας. Οπότε μην αμελείτε το καθάρισμα της οθόνης του κινητού σας είναι πολύ σημαντικό!

2. Να πλένετε τακτικά τα πινέλα του μακιγιάζ σας

8-kakes-sinithies-pou-prepi-na-diorthosete-gia-na-lampsi-to-derma-sas2_photo credit:tokopedia depositphotos

Τα πινέλα για το make-up, αν  δεν χρησιμοποιούνται σωστά μπορεί να προκαλέσουν την εμφάνιση ερεθισμών του δέρματος, ακμή και άλλα προβλήματα. Για να αποφευχθεί αυτό ,όλα όσα χρησιμοποιείτε  για το μακιγιάζ θα πρέπει να πλένονται τακτικά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε  απορρυπαντικό όπως σαμπουάν ή απορρυπαντικό για τα πιάτα, καθαριστικό για βαθύ καθαρισμό.

3.Προσέχετε τη διατροφή σας

8-kakes-sinithies-pou-prepi-na-diorthosete-gia-na-lampsi-to-derma-sas3_photo credit:depositphotos

Τα γλυκά, τα λιπαρά και το υπερβολικό φαγητό είναι οι εχθροί του καλού δέρματος. Όλοι το γνωρίζουν αυτό. Ωστόσο, πολλοί για κάποιο λόγο ξεχνάμε ότι το άλλο άκρο είναι και επιβλαβές. Τα λιπαρά τρόφιμα έχουν ως αποτέλεσμα ένα ζαρωμένο και “κουρασμένο” δέρμα. Κρατήστε αυτό στο νου σας και βεβαιωθείτε ότι μαζί με τα «κακά» τρόφιμα στη διατροφή σας παίρνετε και τις απαραίτητες βιταμίνες και μέταλλα.

4. Μην το παρακάνετε με το τρίψιμο..

8-kakes-sinithies-pou-prepi-na-diorthosete-gia-na-lampsi-to-derma-sas4_photo credit:depositphotos

Η απολέπιση μπορεί να σας προσφέρει ένα λείο και απαλό δέρμα αλλά δεν πρέπει ποτέ να το παρακάνετε. Μπορείτε ειδικά αν έχετε ξηρό δέρμα να βάλετε μια λοσιόν απλή και να το καθαρίσετε και αν έχετε λιπαρό δέρμα χρησιμοποιήστε srub μια φορά την εβδομάδα. Μην ξεχνάτε οτι οι υπερβολές με αυτά τα προϊόντα μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό στο δέρμα σας.

5. Μην ξεχνάτε την ενυδατική σας πριν ή μετά το κολύμπι

8-kakes-sinithies-pou-prepi-na-diorthosete-gia-na-lampsi-to-derma-sas5_photo credit:depositphotos

Το  νερό με χλώριο είναι πολύ ξηρό για το δέρμα, αφήνοντάς το θαμπό και λιγότερο ελαστικό. Για να ελαχιστοποιηθούν οι αρνητικές επιπτώσεις του χλωρίου,πριν επισκεφτείτε τη πισίνα βάλτε ενυδατική αν κολυμπήσετε και όταν βγείτε από την πισίνα επαναλάβετε.\

6. Κάντε ένα ντουζάκι μετά τη γυμναστική

8-kakes-sinithies-pou-prepi-na-diorthosete-gia-na-lampsi-to-derma-sas6_photo credit:depositphotos

Όταν έχετε πάει γυμναστήριο μην παραλείψετε αφού τελειώσετε να κάνετε ένα ντουζάκι εκεί. Το ξέρουμε οτι αισθάνεστε άβολα αλλά ο ιδρώτας μπορεί να σας προκαλέσει μαύρα στίγματα, σπυράκια και ανεπιθύμητους ερεθισμούς. Μην ξεχάσεις την επόμενη φορά που θα πας γυμναστήριο να πάρεις μαζί σου όλα τα απαραίτητα για το ντουζάκι σου.

7. Δώστε προσοχή στα προειδοποιητικά σημάδια του σώματος σας

8-kakes-sinithies-pou-prepi-na-diorthosete-gia-na-lampsi-to-derma-sas7_photo credit:depositphotos

Εξάνθημα ή ερεθισμοί, ξηροδερμία, οίδημα – όλα αυτά είναι ελαττώματα από τα καλλυντικά και μπορεί να είναι σημάδια για πιο σοβαρά προβλήματα του οργανισμού σας. Προσέξτε για τέτοια σήματα, τα οποία αποστέλλονται σε σας από το σώμα σας, και προσπαθήστε να ανταποκριθείτε σε αυτά εγκαίρως.

8. Αποφύγετε το υπερβολικά ζεστό ντούζ

8-kakes-sinithies-pou-prepi-na-diorthosete-gia-na-lampsi-to-derma-sas8_photo credit:depositphotos

Το πολύ ζεστό νερό καταστρέφει το λεπτό στρώμα λίπους, το οποίο προστατεύει το δέρμα και διατηρεί την υγρασία σε αυτό. Η συνήθεια του βραστού νερού ενώ πλένεστε,  μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρες ρυτίδες, ξηρότητα και χαλάρωση. Θυμηθείτε αυτό και πείτε όχι στο ζεστό ντους έναντι αυτού στη θερμοκρασία δωματίου.

Πηγή:adme

 

 

 

Close