Αυτα τα λάθη κάνεις με τα μαλλιά σου και δείχνεις μεγαλύτερη! - Δες τις λύσεις

Μια γυναίκα που ξεπερνά τα 35 της χρόνια, έχει την ανάγκη να μην νιώθει μεγαλύτερη. Τα μαλλιά μιας γυναίκας παίζουν καθοριστικό ρόλο, στο αν θα δείχνει μικρότερη ή μεγαλύτερη στο καθρέφτη. Η ανάγκη της γυναίκας να δείχνει μικρότερη, την κάνει να επιλέγει ρούχα, παπούτσια μακιγιάζ και χτενίσματα ή κουρέματα που θα την κάνουν να μικροδείχνει.

Παρόλα αυτά, πολλές γυναίκες πέφτουν σε μικρές “παγίδες” σχετικά με τα μαλλιά τους με αποτέλεσμα να δείχνουν μεγαλύτερες ακόμη και όταν η ηλικία τους φανερώνει το πόσο νέες είναι. Επειδή η αυτοπεποίθηση παίζει καθοριστικό ρόλο στην ψυχολογία μας, πρέπει να κοιταζόμαστε στο καθρέφτη και να νιώθουμε νέες και όμορφες.

Αν λοιπόν, κοιτάζεσαι στον καθρέφτη και δεν  νιώθεις νέα αλλά παράλληλα δεν ξέρεις τι είναι αυτό που σε κάνει να δείχνεις τόσο μεγάλη, εμείς έχουμε την απάντηση. Είναι λάθη τα οποία έχεις κάνει με τα μαλλιά σου και δεν το ήξερες. Αυτά τα λάθη έχουν επιπτώσεις στο πως δείχνεις και εμείς αποφασίσαμε να σου λύσουμε κάθε σου απορία. Έτσι, από αύριο θα έχεις την ευκαιρία να δείχνεις όσο είσαι ή και μικρότερη!

Τα κοντό μαλλιά σε κάνουν να φαίνεσαι μεγαλύτερη

Αυτα τα λάθη κάνεις με τα μαλλιά σου και δείχνεις μεγαλύτερη! - Δες τις λύσεις

Σπουδαίοι κομμωτές του εξωτερικού όπως ο Τομ Πριάνο συμβουλεύουν τις γυναίκες που έχουν ξεπεράσει τα 35 τους χρόνια, να μην κόβουν τα μαλλιά τους πολύ κοντά. Το γεγονός ότι δεν είσαι πια 20 χρονών δε σημαίνει ότι πρέπει να κόβεις τα μαλλιά σου πολύ κοντά. Το κοντό, έχει την τάση να μεγαλοδείχνει την γυναίκα. Αν θέλεις να δείχνεις πιο μοντέρνα και νέα επέλεξε τα πλούσια μακριά μαλλιά.

Τα βάφεις με πολύ σκούρες αποχρώσεις

Αυτα τα λάθη κάνεις με τα μαλλιά σου και δείχνεις μεγαλύτερη! - Δες τις λύσεις

Οι γυναίκες που έχουν ξεπεράσει τα 30 τους χρόνια, πρέπει να επιλέγουν βαφές με ανοιχτές αποχρώσεις. Τα πολύ σκούρα χρώματα για τα μαλλιά σου, έχουν ως αποτέλεσμα να δείχνεις μεγαλύτερη και σε πολλές περιπτώσεις χωρίς μακιγιάζ κάνουν το πρόσωπό σου να δείχνει πιο χλωμό και άγριο.

Μην χρησιμοποιείς πολύ μακριές τρέσες

Αυτα τα λάθη κάνεις με τα μαλλιά σου και δείχνεις μεγαλύτερη! - Δες τις λύσεις

Πιο πάνω αναφέραμε ότι το πλούσιο και μακρύ μαλλί σε κάνει να δείχνεις νεότερη. Παρόλα αυτά, το φυσικό μακρύ μαλλί έχει διαφορά από τις τρέσες. Οι τρέσες σε αντίθεση με το φυσικό μαλλί σε μεγαλοδείχνουν ειδικότερα όταν είναι πολύ μακριές. Αν λοιπόν το μαλλί σου δεν μακραίνει γρήγορα ή είναι ταλαιπωρημένο, κι εσύ δεν μπορείς χωρίς τις τρέσες σου, τουλάχιστον κοίταξε να είναι σε φυσιολογικό μάκρος.

Δεν ξέρεις τι να κάνεις με τα γκρι σου μαλλιά

Αυτα τα λάθη κάνεις με τα μαλλιά σου και δείχνεις μεγαλύτερη! - Δες τις λύσεις

Οι γκρίζες τρίχες εμφανίζονται στις γυναίκες ακόμη και πριν τα 30. Τα γκρι μαλλιά άλλωστε δεν είναι απόδειξη γηρατειών αλλά άγχους, ταλαιπωρημένων μαλλιών και άλλων παραγόντων. Αν απέκτησες κι εσύ γκρι τρίχες τότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα χρωμοσαμπουάν με βάση το βιολετί και το μπλε ή να βάψεις όλα σου τα μαλλιά σε γλυκές ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις.

Δεν έχεις αφέλειες ή φράντζα

Αυτα τα λάθη κάνεις με τα μαλλιά σου και δείχνεις μεγαλύτερη! - Δες τις λύσεις

Είναι γνωστό ότι οι αφέλειες και η φράντζα έχουν την τάση να μικροδείχνουν τα γυναικεία πρόσωπα. Επίσης, σε κάνουν να δείχνεις πιο μοντέρνα και αναδεικνύουν το στυλ σου. Δοκίμασε τες!

Η Αθηνά Τζάνετ Κορώση, είναι ειδική στα μαλλιά και μας συμβουλεύει επίσης ότι:

«Είτε κάνεις ανταύγειες είτε βαφή, επίλεξε χρώματα φωτεινά και ζεστά. Απόφυγε τα ψυχρά (έντονο σαντρέ) και προτίμησε ουδέτερες και ζεστές αποχρώσεις (της άμμου, του χρυσού). Εάν το ζητούμενο είναι το ξεκούραστο και φρέσκο πρόσωπο, μπορείς να δώσεις φως με διακριτικά φλασάκια. Ένα θαμπό, άτονο χρώμα στα μαλλιά μπορεί να σε κουράσει και να προσθέσει χρόνια, το ίδιο και οι κλασικές ανταύγειες».

Πάρε λοιπόν την απόφαση και άσε τα μαλλιά σου λίγο πιο μακριά, κανε αφέλειες ή φράντζα, επέλεξε ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις και είμαστε σίγουρες ότι θα δείχνεις πιο νέα και πιο μοντέρνα από ποτέ! Άλλωστε μπορεί να πέρασες τα 35 αλλά παραμένεις μια νέα γυναίκα και είναι κρίμα, να μην φαίνεται αυτό στον καθρέφτη σου!

All photos via Pinterest

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη

Close