Ποια κατσαρόλα; Ρίξε το αλάτι στην μπανιέρα σου
 

Ανοίξαμε το ντουλάπι της κουζίνας και βρήκαμε το μαγικό μπουκαλάκι που θα χρειαστείς την ώρα που θα κάνεις το μπάνιο σου.
Υπάρχει τρόπος να αξιοποιήσεις ένα προϊόν, που, μέχρι σήμερα είχες μάθει να το χρησιμοποιείς μόνο την ώρα της μαγειρικής; Ναι, το αλάτι μπορεί να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο και…στην μπανιέρα σου!

Δεν είναι δύσκολο να κάνεις το δέρμα σου να μοιάζει με μωρού και μάλιστα χωρίς να ξοδέψεις μια περιουσία στις ενυδατικές κρέμες.
Το αλάτι μαζί με τη ζάχαρη είναι τα απολεπιστικά της φύσης. Αρκεί να σκεφτείς το πόσο απαλή και μεταξένια είναι η επιδερμίδα σου μετά τη θάλασσα. Αυτό συμβαίνει γιατί αφενός απολεπίζεται και αφετέρου το νάτριο και το ιώδιο δρουν ευεργετικά στο δέρμα μας. Επουλώνουν τις πληγές και τις όποιες αμυχές υπάρχουν, ενώ τα σπυράκια και οι κοκκινίλες καταπραΰνονται.
Βρήκαμε τον τρόπο να κάνεις αλατοαφρόλουτρο και να βγεις από το μπάνιο με βελούδινο δέρμα
Μπες στο μπάνιο και κάνε ένα ζεστό ντουζ για να μαλακώσει το δέρμα σου.

Πάρε το αφρόλουτρό σου και ανακάτεψέ το με το αλάτι. Ανάλογα την ένταση της απολέπισης ρυθμίζεις και την ποσότητα. Δηλαδή όσο περισσότερο προσθέτεις τόσο πιο έντονος ο καθαρισμός. Το ιδανικό είναι 2 προς 1. Δηλαδή η διπλάσια ποσότητα αφρόλουτρου από το αλάτι. Για καλύτερα αποτελέσματα, φρόντισε να επιμείνεις στην περιοχή των αγκώνων και των γονάτων.
* Μην ξεχάσεις να βάλεις σε ένα βαζάκι την αναλογία που πιστεύεις ότι ταιριάζει με τις ανάγκες του δέρματος σου. Έτσι, θα το έχεις μόνιμα στο μπάνιο σου κάθε φορά που θα θέλεις να το χρησιμοποιήσεις!

πηγή:cosmo.gr

Close