Πως θα διατηρησω το μαύρισμα?
Ενυδάτωση, διατροφή και άλλα tips
 
Θα ήθελες να διατηρήσεις το μαύρισμα που απέκτησες μετά από τόσες ώρες στον ήλιο, αλλά φοβάσαι ότι θα χαθεί μέσα σε λίγες μέρες; Η αλήθεια είναι πως το πόσο θα κρατήσει το μαύρισμα εξαρτάται από τον τύπο δέρματος, αφού όσο πιο ανοιχτόχρωμη είναι μία επιδερμίδα τόσο πιο γρήγορα χάνει το μαύρισμα της, σε αντίθεση με τις σκουρόχρωμες επιδερμίδες.
Παρόλ’ αυτά υπάρχουν μερικές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να διατηρήσεις το μαύρισμα σου πολύ περισσότερο απ’ ότι συνήθως.
1. Ενυδάτωση:
Το σημαντικότερο στοιχείο για την διατήρηση του καλοκαιρινού μαυρίσματος είναι η σωστή και συχνή ενυδάτωση, αφού οι υψηλές θερμοκρασίες ταλαιπωρούν το δέρμα και το αφθυδατώνουν. Γι’ αυτό τον λόγο θα πρέπει να βάζεις πρωί και βράδυ ενυδατική κρέμα στο σώμα σου, ενώ μια καλή λύση είναι η επάλειψη με baby oil ή λίγες σταγόνες ελαιόλαδο μόλις βγεις από το μπάνιο.
2. Απολέπιση:
Με τη βοήθεια του peeling, μπορείς να διώξεις τα νεκρά κύτταρα και να συντηρήσεις το μαύρισμα σου περισσότερο.
3. Διατροφή:
Μπορείς να παρατείνεις τη διάρκεια του μαυρίσματος σου καταναλώνοντας τροφές που είναι πλούσιες σε βιταμίνη Α όπως είναι τα καρότα, το σπανάκι και ο κρόκος του αυγού. Επίσης, θα πρέπει να πίνεις τουλάχιστον 1,5 λίτρο νερό την ημέρα.
 
4. Απέφυγε τις μάσκες ομορφιάς με λεμόνι:
Οι συγκεκριμένες μάσκες ομορφιάς, με βάση το λεμόνι, έχουν λευκαντική δράση και έτσι η χρήση τους θα έχει ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα στο δέρμα σου, από αυτό που επιθυμείς.
5. Όχι στην αποτρίχωση με κερί:
Προϊόντα όπως το κερί και οι ταινίες αποτρίχωσης θα αφαιρέσουν τα μαυρισμένα κύτταρα από την επιδερμίδα σου, με αποτέλεσμα να χαθεί γρηγορότερα το καλοκαιρινό μαύρισμα.
Πηγή: beautetinkyriaki.gr

Close