10 λεπτά αυτής της άσκησης καίνε περισσότερες θερμίδες από 30 τζοκινγκ

Για πολλούς ανθρώπους το τακτικό τρέξιμο δεν αποτελεί επιλογή, καθώς το θεωρούν βαρετό, ή οτι είναι κάτι φοβερό. Και άλλα άτομα, το αποφεύγουν γιατί υποφέρουν από πόνους στις αρθρώσεις ,τραυματισμούς, πονεμένα γόνατα ή πόδια.

Ωστόσο, αν ανήκετε σε κάποια από τις 2 αυτές κατηγορίες, σας έχουμε καλά νέα: υπάρχει μια άσκηση που διαρκεί 10 λεπτά, και θα σας βοηθήσει να κάψετε περισσότερες θερμίδες από το τζόκινγκ σε χρόνο μηδέν!

Δείτε ακόμη: 10 εύκολες ασκήσεις για να χάσετε περισσότερο λίπος από οτι στο τρέξιμο!

Και το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα σχοινάκι ! Αυτή η άσκηση προσφέρει πολλά οφέλη, όπως:

Γυμνάζει όλο το σώμα

Αυτή η άσκηση θα γυμνάσει όλο το σώμα σας , κοιλιακούς, πόδια, χέρια, πλάτη, ώμους.

Θα σας κάνει να κάψετε θερμίδες

Έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι 10 λεπτά αλμάτων με σχοινάκι ισοδυναμούν με μισή ώρα τρέξιμο, όταν πρόκειται για καύση θερμίδων και καρδιαγγειακή βελτίωση .

Βελτιώνει το συντονισμό σας

Αν το έχετε δοκιμάσει, όταν ήσασταν μικροί,θα γνωρίζετε ότι το να κάνετε σχοινάκι δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα. Ωστόσο, αυτό βελτιώνει τα αντανακλαστικά, την ισορροπία και το συντονισμό σας.

Δείτε ακόμη: «Νapercise»: Ένα νέο είδος γυμναστικής που απαιτεί μόνο πιτζάμες και κρεβάτι

Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε παντού

Μπορείτε κυριολεκτικά να κάνετε αυτή την άσκηση οπουδήποτε θέλετε, στο σπίτι, στο γυμναστήριο, στον κήπο, στην παραλία.

Πρόσθετες συμβουλές:

Θα χρειαστείτε ένα καλό σχοινάκι, με επαρκές μήκος,  το οποίο μπορείτε να το αγοράσετε από ένα καταστήματα αθλητικών ειδών.  Επίσης, μπορείτε να κάνετε σχοινάκι με ή χωρίς παπούτσια.

  • Κρατήστε το κεφάλι και ολόκληρο το σώμα σας σε ευθεία θέση, κοιτάζοντας μπροστά, με τα γόνατα λυγισμένα λίγο, και τους αγκώνες κοντά στο σώμα.
  • Γυρίστε το σχοινάκι με τους καρπούς αντί με τα χέρια.
  • Πιάστε τις λαβές από το σχοινάκι με τα δάχτυλα και όχι με τις παλέμες.
  • Οι φτέρνες δεν πρέπει να αγγίζουν το έδαφος, και  χρησιμοποιήσετε το μπροστινό μέρος των ποδιών σας για να κάνετε τα αλματάκια. Δεν χρειάζεται να πηδάτε ψηλά, αρκεί μόνο να χοροπηδάτε πάνω από το σχοινάκι.
  • Μόλις περάσει λίγο ο καιρός και εξοικειωθείτε μπορείτε να χοροπηδάτε μόνο με το ένα πόδι ή και με τα δυο μαζί!

Δείτε ακόμη: Γιατί η σωματική άσκηση είναι σημαντική για τα παιδιά

Παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο και δείτε πως μπορείτε να χάσετε λίπος σε μόλις 10 λεπτά!

 

Πηγή: keepyourbody.com

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close