Δείτε 21 εικόνες που απεικονίζουν τους μυς που δουλεύετε όταν τεντώνεστε

Οι διατάσεις είναι  πολύ σημαντικές και πρέπει να τις κάνουμε πάντα μετά από κάθε άσκηση που κάνουμε ή ακόμη και αν δεν έχουμε κάνει γιατί είναι πολλοί σημαντικές για τη ζωή μας. Εμείς εδώ θα θέλαμε να μοιραστούμε μερικές όμορφες εικόνες που δημιουργήθηκαν από έναν Ισπανό προπονητή φυσικής αγωγής ο οποίος μέσα από αυτές ήθελε να μας δείξει ποιους μύες δουλεύουμε κάθε φορά με τις διατάσεις. Πρέπει να έχετε κατά νου ότι κατά το τέντωμα θα πρέπει να δώσετε προσοχή στην αναπνοή σας και να βεβαιωθείτε ότι οι ασκήσεις δεν σας προκαλέσουν πόνο. Κάντε κάθε διάταση και κρατήστε τη  για 10-30 δευτερόλεπτα.

Δείτε ακόμη:7 απλές ασκήσεις yoga για να ξεκινήσετε την μέρα σας

1. Τέντωμα λαιμού

21-eikones-poious-mys-epireazoume-otan-tentvnomaste-1_

Οι μύες που τεντώνονται είναι :οι στερνοκλειδομαστοειδείς μύες. Πώς να εκτελέσετε τη διάταση : Τοποθετήστε τα χέρια σας στους γοφούς σας, κρατήστε την σπονδυλική στήλη σας ίσια και γείρτε το κεφάλι σας προς τα πίσω. Για μεγαλύτερο τέντωμα μπορείτε να βάλετε τα χέρια σας στο μέτωπό σας.

2. Πλάγια πλευρική κάμψη του λαιμού με τη βοήθεια του χεριού

21-eikones-poious-mys-epireazoume-otan-tentvnomaste-2_

Οι μύες που τεντώνονται είναι :οι στερνοκλειδομαστοειδείς και άνω τραπεζοειδείς μύες. Πώς να εκτελέσετε τη διάταση : Καθίστε με ίσια την πλάτη σας. Βάλτε το αριστερό σας χέρι πάνω από το κεφάλι σας και γείρτε αργά το κεφάλι σας προς τα αριστερά,προσπαθώντας να αγγίξει το αριστερό αυτί σας τον αριστερό ώμο σας. Επαναλάβετε από την άλλη πλευρά.

3. Πλευρικό τέντωμα ώμων

21-eikones-poious-mys-epireazoume-otan-tentvnomaste-3_

 

Οι μύες που τεντώνονται είναι :οι πλευρικός δελτοειδής. Πώς να εκτελέσετε τη διάταση: Τεντώστε το δεξί σας χέρι προς τα αριστερά. Χρησιμοποιήστε το άλλο χέρι σας και τραβήξτε τον βραχίονα που τεντώνεται προς το σώμα σας. Επαναλάβετε την άσκηση με το άλλο χέρι.

4. Τέντωμα λαιμού με κάμψη

21-eikones-poious-mys-epireazoume-otan-tentvnomaste-4_

Οι μύες που τεντώνονται είναι : οι τραπεζοειδής μυς. Πώς να εκτελέσετε τη διάταση : Ξεκινήστε σε όρθια θέση με τα πόδια σας μαζί και την πλάτη σας ίσια. Σπρώξτε αργά τους γοφούς σας προς τα πίσω, στρογγυλέψτε το πάνω μέρος της πλάτης σας και λυγίστε το κεφάλι σας προς τα εμπρός προσπαθώντας να αγγίξετε το πηγούνι σας προς το στήθος σας

5. Πλευρική κάμψη με ραβδί

21-eikones-poious-mys-epireazoume-otan-tentvnomaste-5_

Οι μύες που τεντώνονται είναι :οι εξωτερικοί πλάγιοι και πλατύς ραχιαίος μύς. Πώς να εκτελέσετε τη διάταση: Σταθείτε με την πλάτη σας ίσια και τραβήξτε αργά τους γοφούς σας στο πλάι. Επαναλάβετε από την αριστερή πλευρά.

6. Στάση τρίγωνο

21-eikones-poious-mys-epireazoume-otan-tentvnomaste-6_

Οι μύες που τεντώνονται είναι: οι εξωτερικοί πλάγιοι. Πώς να εκτελέσετε τη διάταση : Σταθείτε με τα πόδια σας ελαφρώς πιο ανοιχτά από το πλάτος των ώμων και τα χέρια τεντωμένα προς τα πλάγια. Κρατήστε το μπροστινό πόδι σας σε ευθεία μπροστά και το πίσω πόδι σας σε γωνία περίπου 90 μοιρών. Τοποθετήστε το χέρι σας στο μπροστινό πόδι σας, στη συνέχεια, πιέστε το μπροστινό ισχίο σας πίσω κρατώντας ίσια την πλάτη σας.

7. Στάση καμήλας

21-eikones-poious-mys-epireazoume-otan-tentvnomaste-7_

Οι μύες που τεντώνονται είναι : του ορθού κοιλιακού μυ και οι εξωτερικοί πλάγιοι. Πώς να εκτελέσετε τη διάταση: Καθίστε αναπαυτικά επάνω στις φτέρνες σας, βάλτε τα χέρια σας πίσω από την πλάτη σας και σπρώξτε τα ισχία σας επάνω και προς τα εμπρός. Να είστε προσεκτικοί για να μην επιβαρύνετε το κάτω μέρος της πλάτης σας.

8.Τέντωμα στήθους στο τοίχο

21-eikones-poious-mys-epireazoume-otan-tentvnomaste-8_

 

 

Οι μύες που τεντώνονται είναι : οι θωρακικοί και πλατείς ραχιαίοι μύες. Πώς να εκτελέσετε τη διάταση: Αρχίστε με το δεξί σας χέρι να αγγίζει τον τοίχο. Σιγά-σιγά στρίψτε μακριά από τον τοίχο για να τεντώσετε τον θωρακικό μυ σας. Επαναλάβετε την άσκηση με το άλλο χέρι.

Δείτε ακόμη:5 ασκήσεις για να δυναμώσετε τα γόνατα σας και να κάνετε πιο άνετο το περπάτημα

9. άσκηση που σκύβετε και ακουμπάτε στο τοίχο

21-eikones-poious-mys-epireazoume-otan-tentvnomaste-9_

Οι μύες που τεντώνονται με αυτή την διάταση είναι : οι θωρακικοί και οι πλατείς ραχιαίοι. Πώς να εκτελέσετε τη διάταση: Σταθείτε αρκετά μακριά από το τοίχο έτσι ώστε όταν αγγίζετε τον τοίχο το σώμα σας να είναι παράλληλο με το έδαφος. Πάρτε την θέση που φαίνεται στην εικόνα. Κρατήστε την πλάτη σας ίσια και στη συνέχεια σπρώξτε το στήθος σας προς τα εμπρός δημιουργώντας μια μικρή καμάρα στο πάνω μέρος της πλάτης σας.

10. Η στάση του παιδιού.

21-eikones-poious-mys-epireazoume-otan-tentvnomaste-10_

Οι μυς που τεντώνεται είναι : ο πλατύς ραχιαίος μυς. Πώς να εκτελέσετε τη διάταση : Ξεκινήστε σε γονατιστή θέση και σιγά-σιγά φέρτε τα ισχία σας πίσω προς τις φτέρνες σας προσπαθώντας να αγγίξετε με το μέτωπό σας το πάτωμα.

11.Ύπτια στροφή

21-eikones-poious-mys-epireazoume-otan-tentvnomaste-11_

Οι μύες που τεντώνονται είναι :οι γλουτοί και οι εξωτερικοί πλάγιοι. Πώς να εκτελέσετε τη διάταση: Ξαπλώστε ανάσκελα, λυγίστε το δεξί γόνατο σας επάνω και μετακινήσετε το ,πάνω από την αριστερή πλευρά σας. Στρέψτε αργά τον κορμό σας προς την αντίθετη κατεύθυνση. Χρησιμοποιήστε το αριστερό χέρι σας για να αυξήσετε το τέντωμα πιέζοντας το δεξί γόνατο σας προς το πάτωμα. Επαναλάβετε με το άλλο πόδι

12. Στάση καθιστό περιστέρι

21-eikones-poious-mys-epireazoume-otan-tentvnomaste-12_

Οι μύες που τεντώνονται είναι: ο πρόσθιος κνημιαίος μυς. Πώς να εκτελέσετε τη διάταση : Καθίστε στο πάτωμα, βάλτε το δεξί χέρι στο πάτωμα πίσω από την πλάτη,τεντώστε και τα δύο πόδια μπροστά σας και στη συνέχεια βάλτε τον ένα αστράγαλο πάνω από το αντίθετο γόνατο. Επαναλάβετε για το αριστερό πόδι

13. Θέση μισό περιστέρι

21-eikones-poious-mys-epireazoume-otan-tentvnomaste-13_

 

Οι μύες που τεντώνονται είναι: οι γλουτιαίοι. Πώς να εκτελέσετε τη διάταση:Ξεκινήστε σε καθιστή θέση και τραβήξτε αργά το πόδι σας προς το στήθος σας, ενώ στρέφετε το ισχίο σας και κρατώντας τη σπονδυλική στήλη σας ευθεία. Επαναλάβετε με το άλλο πόδι.

14. Τέντωμα προσαγωγών σε καθιστή θέση

21-eikones-poious-mys-epireazoume-otan-tentvnomaste-14_

 

Οι μύες που τεντώνονται είναι: οι προσαγωγοί. Πως να εκτελέσετε τη διάταση:Καθίστε στο πάτωμα με τα πόδια σας ανοιχτά. Κρατώντας τα δύο πόδια ίσια, τοποθετήστε τα χέρια σας στο πάτωμα μπροστά σας και αρχίστε να γέρνετε προς τα εμπρός. Τεντώστε τα δάχτυλά σας όσο μπορείτε μέχρι να αισθανθείτε το τέντωμα.

15. Η στάση πεταλούδα

21-eikones-poious-mys-epireazoume-otan-tentvnomaste-15_

 

Οι μύες που τεντώνονται είναι: οι προσαγωγοί. Πως να εκτελέσετε την διάταση:Καθίστε στο έδαφος με την πλάτη σας ίσια, λυγίστε τα γόνατα  φέρνοντας τα πόδια σας μαζί. Χρησιμοποιήστε τα χέρια σας για να πατήσετε τα γόνατά σας προς τα κάτω προς το πάτωμα. Αν θέλετε να δυσκολέψετε την άσκηση φέρτε τις φτέρνες σας πιο κοντά στους γοφούς σας.

16. Πλευρικό βαθύ κάθισμα

21-eikones-poious-mys-epireazoume-otan-tentvnomaste-16_

 

Οι μύες που χρησιμοποιείτε είναι:  οι προσαγωγοί. Πώς να εκτελέσετε τη διάταση : Σταθείτε με τα πόδια ανοιχτά στο πλάτος των ώμων σας. Μετατοπίστε το βάρος σας στο δεξί σας πόδι και λυγίστε το δεξί γόνατο σας σε μισό κάθισμα, διατηρώντας παράλληλα το αριστερό πόδι σας ευθεία. Επαναλάβετε την άσκηση με το άλλο πόδι

Δείτε ακόμη:«Έκανα ΑΥΤΕΣ τις ασκήσεις στο σπίτι, για 8 Λεπτά Καθημερινά, 1 μήνα. Ιδού τα Αποτελέσματα…»

17. Γονάτισμα μισό

21-eikones-poious-mys-epireazoume-otan-tentvnomaste-17_

 

Οι μύες που χρησιμοποιείτε είναι: ο τετρακέφαλος.Πώς να εκτελέσετε τη διάταση : Ξεκινήστε σε θέση βαθύ καθίσματος με το δεξί σας γόνατο στο έδαφος και το αριστερό πόδι σας έξω μπροστά από σας σε μια γωνία 90 μοιρών. Πιάστε τον αστράγαλο σας και τραβήξτε τον προς τον γλουτό σας. Στη συνέχεια αλλάξτε τα πόδια.

18. Καθιστό τέντωμα προς τα εμπρός

21-eikones-poious-mys-epireazoume-otan-tentvnomaste-18_

 

Οι μύες που τεντώνονται είναι : οι μύες πίσω από το μηρό, οι δικέφαλοι μηριαίοι και οι γάμπες. Πώς να εκτελέσετε την διάταση : Καθίστε στο πάτωμα με τα πόδια σας ευθεία μπροστά σας. Κρατώντας τα πόδια σας στο πάτωμα, χαμηλώστε αργά τον κορμό προς τα πόδια

19. Τέντωμα γαμπών σε ευθεία θέση.

21-eikones-poious-mys-epireazoume-otan-tentvnomaste-19_

 

Οι μύες που τεντώνονται είναι : οι υποκνημίδιοι και γαστροκνήμιοι μύες. Πώς να εκτελέσετε τη διάταση : Μπορείτε να εκτελέσετε αυτή την άσκηση στην άκρη ενός σκαλοπατιού. Περιστρέψτε ελαφρά τους αστραγάλους σας για να τεντώσετε και να ενεργοποιήσετε τους μύες της γάμπας.

20. Λύγισμα προς τα εμπρός με το ένα πόδι τεντωμένο

21-eikones-poious-mys-epireazoume-otan-tentvnomaste-20_

 

Οι μύες που χρησιμοποιούνται είναι: οι μύες πίσω από το μηρό. Πώς να εκτελέσετε την διάταση : Σταθείτε όρθια, στη συνέχεια, κάντε ένα βήμα προς τα εμπρός με το δεξί πόδι σας. Φέρτε τα χέρια σας προς τα ισχία σας. Κρατήστε την σπονδυλική στήλη σας ίσια και λυγίζετε προς τα εμπρός. Επαναλάβετε την άσκηση με το άλλο πόδι.

21. Τέντωμα της γάμπας στο τοίχο

21-eikones-poious-mys-epireazoume-otan-tentvnomaste-21_

 

Οι μύες που χρησιμοποιούνται είναι: ουποκνημίδιος και γαστροκνήμιος μυς. Πώς να εκτελέσετε τη διάταση: Ξεκινήστε σε θέση βαθύ κάθισματος με το δεξί σας πόδι προς τα εμπρός και το αριστερό σας πόδι ελαφρώς προς τα έξω. Σιγά-σιγά τεντώστε την αριστερή φτέρνα σας στο έδαφος για να τεντώσετε τον μυ στην γάμπα σας. Επαναλάβετε την άσκηση με το άλλο πόδι.

Πηγή:tilestwra

 

 

 

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close