Ανακουφιστείτε από τους πόνους στα γόνατα,την πλάτη και τα ισχία με 4 απλές ασκήσεις

Ο χρόνιος πόνος  στα πόδια και την πλάτη περιορίζει την ικανότητά μας να κάνουμε καθημερινά πράγματα, αποτρέπει την εστίασή μας και μας βαραίνει με την αρνητικότητα. Αν έχετε δοκιμάσει μια σειρά από μεθόδους για να ανακουφιστείτε χωρίς κανένα αποτέλεσμα, μπορείτε να αισθάνεστε εντελώς ηττημένοι και απογοητευμένοι.

υγεια

 

Με τις παρακάτω ασκήσεις θα ανακουφιστείτε από τους πόνους που σας ταλαιπωρούν.

Περπάτημα στις μύτες

Μια τυπική κίνηση που γίνεται σε στούντιο χορού, το περπάτημα στις μύτες των ποδιών είναι μια καλή άσκηση για όλους, καθώς χαλαρώνει τους μυς και τους συνδέσμους στα πόδια. Αυτό μπορεί να μειώσει τον πόνο και σε άλλες περιοχές του σώματος. Απλά σηκωθείτε στις άκρες των δακτύλων σας και περπατήστε μετρώντας ως το  10 (ή περισσότερο εάν μπορείτε).

Άσκηση με μολύβι

Αυτή η άσκηση μπορεί να γίνει οπουδήποτε. Τοποθετήστε ένα μολύβι ή στυλό στο πάτωμα, σταθείτε μπροστά του και πιάστε το με τα δάχτυλα των ποδιών σας μετρώντας ως το 10.Τοποθετήστε το πίσω. και επαναλάβετε την άσκηση μέχρι να νιώσετε τον πόνο να αρχίσει να μειώνεται.

Πίεση στα δάχτυλα

Για αυτή την άσκηση χαμηλής έντασης,  σηκωθείτε όρθιοι και λυγίστε ελαφρώς τα γόνατά σας. Μαζέψτε τα δάχτυλα των ποδιών σας προς τα μέσα  και κρατήστε  για τρία δευτερόλεπτα. Επαναλάβετε την άσκηση μέχρι ο πόνος στα ισχία, τα γόνατα και  την πλάτη να μειωθεί και το σώμα σας να χαλαρώσει.

Κοιλιακοί

Ξαπλώστε ανάσκελα με τα γόνατα λυγισμένα και τα πόδια σας να ακουμπούν στο πάτωμα.Σηκώστε και πιέστε τα πόδια προς το στήθος σας με την λεκάνη σας να σηκώνεται ελάχιστα από το πάτωμα.Αυτή η άσκηση βοηθά στην ανακούφιση του πόνου στην πλάτη.

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close