6 λάθοι που κάνουν την απώλεια βάρους πιο δύσκολη από ότι είναι

Δεν έχει σημασία πόσο προσπαθείτε, η απώλεια βάρους δεν είναι εύκολη. Αλλά αν δεν έχετε μια υποκείμενη φυσική κατάσταση, όπως ο υποθυρεοειδισμός που μειώνει την ικανότητά σας να ρίξετε βάρος, ίσως πρέπει να εξετάσετε αυτά τα  επτά κοινά σημάδια που καθιστούν πιο δύσκολο το αδυνάτισμα.
Γυμνάζεστε υπερβολικά

αδυνατισμα
Η πολύ γυμναστική ακούγεται σαν μια καλή ιδέα, αλλά μπορεί στην πραγματικότητα να λειτουργήσει εναντίον σας.

Αυτό συμβαίνει γιατί η υπερβολική προπόνηση  βάζει το σώμα σας σε μια χρόνια κατάσταση σοκ.Τα επίπεδα στρες ορμονών αυξάνονται και μπορεί να αντιμετωπίσετε περιττή κόπωση και αίσθημα ζαλάδας.

Κάντε τα πράγματα ευκολότερα: Οι περισσότερες γυναίκες που προσπαθούν να χάσουν βάρος, είναι καλύτερο να γυμνάζονται 45 λεπτά έως μία ώρα, 5 ημέρες την εβδομάδα.  Ακόμα κι αν γυμνάζεστε και εντός των ορίων αυτών, το αίσθημα κόπωσης θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι πως πρέπει να περικόψετε την γυμναστική λίγο περισσότερο.

Δείτε εδώ 15 φαγητά από 235-370 θερμίδες

Ακολουθείτε λάθος δίαιτα

διαιτα
Όταν πρόκειται για την απώλεια βάρους, ο κάθε οργανισμός είναι απολύτως μοναδικός. Αυτό που λειτουργεί για την καλύτερη φίλη σας δεν θα  σας δώσει απαραίτητα τα ίδια αποτελέσματα.

Κάντε τα πράγματα ευκολότερα: Ξεχάστε τις νέες δίαιτες. Βρείτε έναν τρόπο διατροφής που λειτουργεί για σας. Στην πραγματικότητα, μια έρευνα που δημοσιεύθηκε στο JAMA το 2014,δείχνει ότι η πιο επιτυχημένη δίαιτα είναι αυτή που σας αρέσει πραγματικά και μπορείτε να την ακολουθήσετε.

Δείτε εδώ 6 τρόπους για να καίτε 600 θερμίδες την ημέρα

Αποφεύγετε υδατάνθρακες και λίπος

διαιτα
Σταματήστε να αποφεύγετε υδατάνθρακες και λίπος. Πρέπει να καταλώνετε και αυτές τις ουσίες για να χάσετε βάρος. Μπορείτε να πάρετε υδατάνθρακες από ολικής αλέσεως ζυμαρικά και  λίπος από  τροφές, όπως τα γαλακτοκομικά και τα αυγά.

Κάντε τα πράγματα ευκολότερα: Εστιάζοντας στο μέγεθος της μερίδας και όχι στις περικοπές θρεπτικών ουσιών θα βοηθήσετε τα κιλά να φύγουν πολύ πιο γρήγορα. Έτσι, αντί να αποκλείσετε ένα ή περισσότερα από τα τρία μακροθρεπτικά συστατικά (υδατάνθρακες, λίπος και πρωτεΐνη) από το πιάτο σας, καταναλώστε τα με μέτρο. Υδατάνθρακες, λίπος και πρωτεΐνη σε κάθε γεύμα!

Δείτε εδώ 5 σνακ που  μπορείτε να  φάτε το βράδυ και δεν παχαίνουν

Δεν  τρώτε αρκετά

διαιτα

Οι γυναίκες νομίζουν ότι πρέπει να κόψουν περισσότερες θερμίδες από ό, τι πραγματικά χρειάζεται για να χάσουν βάρος. Ωστόσο, αν κόψετε περισσότερες θερμίδες η απώλεια βάρους γίνεται πιο δύσκολη. Όταν δεν τρώτε αρκετά, ο μεταβολισμός σας επιβραδύνει πραγματικά.

Κάντετα πράγματα ευκολότερα: Ενώ οι ακριβείς ανάγκες σε θερμίδες του καθενός είναι διαφορετικές, οι περισσότερες γυναίκες πρέπει να καταναλώνουν τουλάχιστον 1.200 έως 1.500 θερμίδες την ημέρα, προκειμένου να χάσουν βάρος χωρίςνα μπλοκάρουν τον μεταβολισμό τους και να αισθάνονται επιπλέον πείνα, ή κόπωση.

Δείτε εδώ πως θα ξεφουσκώσετε χωρίς δίαιτα σε 10 ημέρες

Δεν κοιμάστε αρκετά

διαιτα
Δεν έχει σημασία το πόσο καλά  λειτουργείτε μετά από λίγες ώρες ανάπαυσης.Η απώλεια βάρους είναι  πολύ πιο δύσκολη όταν δεν έχετε κοινηθεί αρκετά. Για παράδειγμα,μια έρευνα στο Diabetologia, δείχνει ότι μόλις σε 4 ημέρες  με 4,5 ώρες ύπνο ανά νύχτα μειώνετε η ευαισθησία στην ινσουλίνη του σώματος, αυξάνοντας τον κίνδυνο για  αποθήκευση λίπους.

Κάντε τα πράγματα ευκολότερα: Δώστε προτεραιότητα ύπνο. Όταν θέλουμε να διατηρήσουμε τα ποσοστά του σωματικού λίπους μας σε μια υγιή σειρά, η διατηρηση ενός κανονικού προγράμματος ύπνου είναι πολύ σημαντική.

Δείτε εδώ πως θα μάθετε να ελέγχετε την πείνα σας

Γυμνάζεστε νηστικοί

διαιτα
Πολλές γυναίκες πηγαίνουν στο γυμναστήριο, χωρίς να τρώνε με την ελπίδα ενός μεγαλύτερου θερμιδικού ελλείμματος». Αλλά αν θέλετε να χάσετε βάρος, θα πρέπει να τροφοδοτείτε τον οργανισμό σας,έτσι ώστε να κάνει καύσεις.

Κάντε τα πράγματα ευκολότερα: Τρώτε ένα γεύμα 2 με 3 ώρες πριν την γυμναστική ή το τσιμπολογήστε 30 έως 60 λεπτά πριν. Επιλέξτε ένα γεύμα με υδατάνθρακες ή ένα σνακ πρωτεΐνης (π.χ ένα μήλο και τυρί) για να δώσετε στο σώμα σας την ενέργεια που χρειάζεται.

prevention

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close