7 πράγματα που όλοι πρέπει να γνωρίζουμε για την ομάδα αίματος μας

Οι άνθρωποι έχουν τέσσερις κατηγορίες ομάδων αίματος. Κάθε ομάδα αίματος αφηγείται μια ιστορία ενός ατόμου , ποια τρόφιμα είναι καλύτερα για αυτό, ακόμα και ποιες ασκήσεις δίνουν τα καλύτερα αποτελέσματα για το μυαλό, το σώμα και την ψυχή του.

Υπάρχουν τέσσερις βασικές ομάδες: η ομάδα Α, η ομάδα Β , η ομάδα O, και η ομάδα ΑΒ η οποία είναι η πιο σύγχρονη ομάδα αίματος και έχει το καλύτερο ανοσοποιητικό σύστημα. Ακόμα υπάρχουν άλλες 400 υποκατηγορίες για τις ομάδες αίματος , όπου όλες αυτές καθορίζουν το προφίλ της υγείας ενός ατόμου. Παρακάτω σας παραθέτουμε μερικά στοιχεία τα οποία θα σας βοηθήσουν να αρχίσετε να κατανοείτε, το πως σχετίζεται η υγεία σας με τον τύπο του αίματος σας.

Δείτε ακόμη: Kρίσιμα σημάδια της κακής κυκλοφορίας του αίματος και των φραγμένων αρτηριών.Δείτε τι πρέπει να κάνετε

Τα τρόφιμα που ωφελούν την ομάδα αίματός σας είναι:

7 πράγματα που όλοι πρέπει να γνωρίζουμε για την ομάδα αίματος μας

Ομάδα αίματος Α : χορτοφαγική διατροφή βασισμένη στα ψάρια,το κοτόπουλο, και το γιαούρτι. Αποφύγετε τα όσπρια, τα πικάντικα τρόφιμα, την αφυδάτωση και τον καφέ.

Ομάδα αίματος Β : Τα γαλακτοκομικά, το αρνίσιο κρέας, τα ψάρια, τα λαχανικά, το τσάι και τα δημητριακά ταιριάζουν σε αυτή την ομάδα αίματος καλύτερα. Αποφύγετε το αλκοόλ, τα συντηρητικά, και τα βαριά φαγητά.

Ομάδα αίματος O : Το κρέας, το ψάρι, τα λαχανικά, αλλά και η fasting δίαιτα, σας κάνουν καλό. Αποφύγετε τα γαλακτοκομικά, τα επεξεργασμένα τρόφιμα, και το υπερβολικό φαγητό.

Ομάδα αίματος ΑΒ : Αυτή θεωρείται σύγχρονη ομάδα αίματος, ως εκ τούτου, και μπορεί να αφομοιώσει τα πάντα αποτελεσματικά. Καταναλώστε βιολογικά, φρέσκα τρόφιμα. Αποφύγετε τα  τηγανητά τρόφιμα καθώς μπορεί ν εξαντλήσουν την ενέργειά σας.

Δείτε ακόμη: 15 φυσικά tips για να ελέγξετε τα επίπεδα σακχάρου του αίματος και του διαβήτη

Ομάδα αίματος και προσωπικότητα:

Ομάδα αίματος Α: είστε συμπονετικοί, οργανωμένοι, αποτελεσματικοί και γεννημένοι ηγέτες
Ομάδα αίματος Β: είστε στοχαστικοί, ευέλικτοι, φιλικοί, με επιθυμία για δράση
Ομάδα αίματος O: είστε λογικοί, δυναμικοί, προσεκτικοί, με κατανόηση
Ομάδα αίματος ΑΒ: είστε ορθολογιστές, ήρεμοι, ισχυροί, και έχετε προοδευτική σκέψη

Τα άτομα με ομάδα αίματος O ρέζους (Rh) D αρνητικό μπορούν να δώσουν αίμα σε όλες τις ομάδες, και εκείνοι με ομάδα αίματος ΑΒ ρέζους (Rh) D θετικό μπορούν να πάρουν αίμα από όλες τις ομάδες.

Ομάδα αίματος και το άγχος:

7 πράγματα που όλοι πρέπει να γνωρίζουμε για την ομάδα αίματος μας

Ομάδα αίματος Α : Είστε άτομα πολύ ευαίσθητα στα υψηλά επίπεδα κορτιζόλης και χρειάζεστε περισσότερο χρόνο για να απομακρύνετε το άγχος. Το πόσιμο νερό σας βοηθά να ηρεμείτε.

Ομάδα αίματος Β : Είστε άτομα κυρίως με ηρεμία, αλλά φτάνετε στα όρια και έχετε μια ακραία ταλάντευση στα υψηλά επίπεδα κορτιζόλης. Οι βαθιές αναπνοές βοηθούν ώστε να επιστρέψετε στην αρμονία.

Ομάδα αίματος O : Είστε άτομα ευαίσθητα στα ξεσπάσματα θυμού, λόγω της αρχέγονης σας καταγωγή . Το να φέρετε στο μυαλό σας κάτι που σας ηρεμεί μπορεί να σας βοηθήσει στο να έρθετε σε κατάσταση ηρεμίας.

Ομάδα αίματος ΑΒ: Έχετε πάρα πολύ στρες πολύ καλά, και αυτό μπορεί να γίνει ακόμη χειρότερο. Δραστηριότητες όπως το περπάτημα βοηθούν στο να ηρεμήσετε.

Δείτε ακόμη: Τι να τρως ανάλογα με την ομάδα αίματός σου για να χάσεις γρήγορα βάρος!

Ομάδα αίματος και λίπος:

7 πράγματα που όλοι πρέπει να γνωρίζουμε για την ομάδα αίματος μας

Ομάδα αίματος Α : Συσσωρεύετε λίπος από το κρέας και τα σάκχαρα.
Ομάδα αίματος Β : Σας παχαίνουν τα τηγανητά και τα ψωμιά.
Ομάδα αίματος O : Παίρνετε λίπος καθώς τρώτε ακανόνιστα.
Ομάδα αίματος ΑΒ : Παίρνετε λίπος από την αδράνεια.

Ομάδα αίματος και σύντροφος:

Ο ρέζους (RH) παράγοντας είναι η δεύτερη πιο σημαντική ομάδα αίματος του συστήματος, μετά από ΑΒΟ που αποτελείται από 50 καθορισμένες ομάδες αίματος- αντιγόνων , των οποίων τα D, C, c, Ε, e είναι τα πέντε πιο σημαντικά. Ο( RH) ρέζους παράγοντας, ο ρέζους (RH) Θετικό, ο ρέζους (RH) Αρνητικό αναφέρεται μόνον στο D αντιγόνου.

Ο ρέζους (RH) θετικό έχει το αντιγόνο D και ο ρέζους( RH) αρνητικό δεν έχει το αντιγόνο D.
Στην εγκυμοσύνη, ο παράγοντας ρέζους RH μπορεί να προκαλέσει επιπλοκές, όπως:

Αιμολυτική νόσο– διάσπαση των ερυθρών αιμοσφαιρίων

Eμβρυϊκή ερυθροβλάστωση- η οποία παράγει ανώριμα ερυθρά αιμοσφαίρια, στο έμβρυο
Αυτό συμβαίνει όταν του εμβρύου ή του πατέρα η ομάδα του αίματος είναι ασυμβίβαστη με εκείνη της μητέρας  (δηλ. Συνήθως η μητέρα έχει ρέζους (RH) αρνητικό και ο πατέρας ρέζους (RH) θετικό).

Σε αυτή τη περίπτωση η μητέρα πρέπει να κάνει μία ένεση που ονομάζεται Rhogam ή Rho (D), η οποία είναι ένα στείρο διάλυμα (κατασκευασμένο από ανθρώπινο πλάσμα αίματος ) στις 28 εβδομάδες κύησης και μέσα σε 72 ώρες μετά τη γέννηση για να αποφευχθεί η ανάπτυξη των αντισωμάτων από τη μητέρα προς το έμβρυο ( μια αλλεργική αντίδραση θα μπορούσε να είναι δυνατή).

Η ένεση λειτουργεί σαν ένα εμβόλιο, που περιέχει ρέζους( RH) θετικό αίμα, το σώμα της μητέρας τότε ανιχνεύει αυτά τα αντισώματα και αντιδρά σαν το ανοσοποιητικό σύστημα να είχε ήδη αναλάβει δράση κατά των “ξένων” ρέζους (Rh) θετικών ερυθρών αιμοσφαιρίων. Ως εκ τούτου αποσπά το ανοσοποιητικό σύστημα της μητέρας από το να επιτεθεί στο έμβρυο.

Τύπους αίματος και μεταγγίσεις:

Συμβατότητες τύπο αίματος

Η ομάδα Β μπορεί να πάρει αίμα από όλες τις ομάδες, αλλά μπορεί να δώσει μόνο στην ομάδα AB.
Η ομάδα Α μπορεί να πάρει αίμα από ομάδες αίματος Α ή Ο, και μπορεί να δώσει μόνο σε Α ή ΑΒ.
Η ομάδα Β μπορεί να πάρει αίμα από τις ομάδες Β ή Ο, και μπορεί να δώσει σε Β ή ΑΒ.
Η ομάδα O μπορεί να πάρει αίμα μόνο από την ομάδα αίματος Ο, και μπορεί να δώσει σε όλες τις ομάδες.

  1. Τα άτομα με ομάδα αίματος O ρέζους (Rh) D αρνητικό μπορούν να δώσουν αίμα σε όλες τις ομάδες, και εκείνοι με ομάδα αίματος ΑΒ ρέζους (Rh) D θετικό μπορούν να πάρουν αίμα από όλες τις ομάδες.

Συμβατότητα Πλάσματος

Η ομάδα ΑΒ μπορεί να λάβει πλάσμα μόνο από την ομάδα ΑΒ, και είναι καθολικός δότης πλάσματος σε οποιαδήποτε ομάδα αίματος .

Η ομάδα Α μπορεί να λάβει πλάσμα μόνο από την ομάδα Α και ΑΒ, αλλά μπορεί να δώσει μόνο στην ομάδα Α και O.

Η ομάδα Β μπορεί να λάβει πλάσμα από την ομάδα Β και ΑΒ, αλλά μπορεί να δώσει μόνο στην ομάδα Β και Ο.

Η ομάδα O είναι καθολικός δέκτης πλάσματος, αλλά μπορεί να δώσει πλάσμα μόνο στην ομάδα O.

Ο ομάδα Πλάσματος O περιέχει αντισώματα τόσο αντι-Α και αντι-Β  και μπορεί να δώσει μόνο σε παραλήπτες O. Αντιστρόφως, η ομάδα AB πλάσματος μπορεί να δώσει σε ασθενείς οποιασδήποτε ΑΒΟ ομάδας αίματος ,και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν περιέχει  αντισώματα αντι-Α ή αντι-Β.

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close