8 Πολύτιμες διατροφικές συμβουλές από τον πιο αδύνατο λαό στον κόσμο!

Οι πιο ειδικοί ίσως στην διατροφή είναι οι Ιάπωνες, που χαρακτηρίζονται και ως ο πιο αδύνατος λαός στον κόσμο, και όχι άδικα αν αναλογιστούμε πως μόνο το 3% του πληθυσμού έχει παχυσαρκία. Προσέχουν πολύ τη διατροφή τους και αυτό φαίνεται!

Γι’αυτό και είναι οι πιο κατάλληλοι να δώσουν μερικές εγγυημένες και πολύτιμες συμβουλές διατροφής, για να απαλλαχθούμε από το περιττό βάρος, και να τρώμε σωστά και υγιεινά! Δείτε τι περιλαμβάνουν οι οδηγίες διατροφής και πιο είναι το μυστικό τους.

Δείτε ακόμα: Αυτή η γυναίκα έχασε 50 κιλά τρώγοντας 6 πλούσια γεύματα τη μέρα

Προκειμένου να βελτιωθούν οι διατροφικές συνήθειες των Ιαπώνων, η κυβέρνηση συνέταξε και συνέστησε στους πολίτες ένα πρότυπο πρόγραμμα διατροφής (γνωστό με το όνομα «Japanese food guide spinning top»).

Τι περιλαμβάνουν, λοιπόν, αυτές οι οδηγίες;

Υπεροχή των υδατανθράκων έναντι των λιπαρών. Συνιστάται επίσης ο περιορισμός του αλατιού, των επεξεργασμένων τροφίμων, των γλυκών και των αναψυκτικών με υψηλή περιεκτικότητα ζάχαρης.

1. Όλα τα προϊόντα διαιρούντα σε ομάδες τροφίμων. Προτείνεται συγκεκριμένος αριθμός μερίδων ανά ομάδα για κάθε μέρα (το μέγεθος των μερίδων εξαρτάται απ’ την ηλικία και το φύλο του ατόμου). Η βάση της διατροφής είναι τα δημητριακά και τα σιτηρά, τα οποία ακολουθούνται από τα λαχανικά, το κρέας και το ψάρι. Για τα φρούτα και τα γαλακτοκομικά αρκούν δύο μερίδες την ημέρα.

8 Πολύτιμες διατροφικές συμβουλές από τον πιο αδύνατο λαό στον κόσμο!

2. Σημασία δεν έχει μόνο το τι τρώμε, αλλά και το πώς το τρώμε. Στην Ιαπωνία, οι άνθρωποι απολαμβάνουν πολύ το φαγητό τους. Επιπλέον, προτείνεται στον καθένα να βρει τον καλύτερο για τον οργανισμό του ρυθμό και να τρώει καθημερινά τις ίδιες ώρες.

3. Η διατροφή βασίζεται σε ντόπια και εποχικά προϊόντα, όπως το ρύζι ή το ψάρι και σπάνια συστήνονται διεθνή πιάτα.

Δείτε ακόμα :Δίαιτα για λαίμαργους! Εβδομαδιαίο πρόγραμμα διατροφής για τους «από Δευτέρα ξεκινάω δίαιτα»

4. Κάθε γεύμα πρέπει να είναι ισορροπημένο και να περιλαμβάνει προϊόντα απ’ όλες τις διατροφικές ομάδες. Για παράδειγμα, ένα τυπικό σχολικό κολατσιό στην Ιαπωνία, περιλαμβάνει ρύζι, κρέας ή ψάρι, σούπα, ένα ποτήρι γάλα κι ένα φρούτο.

5. Η ευαισθητοποίηση στο ζήτημα της σωστής διατροφής αρχίζει απ’ το σχολείο. Το μεσημεριανό γεύμα δεν γίνεται στο διάλειμμα, αλλά αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της εκπαίδευσης. Κατά τη διάρκειά του, κανείς δεν πιέζει τα παιδιά να βιαστούν κι αφού το γεύμα ολοκληρωθεί, οι μαθητές καθαρίζουν οι ίδιοι τα τραπέζια.

6. Τα γεύματα είναι μέτριου μεγέθους και διατηρείται ισορροπία ανάμεσα στην ποσότητα φαγητού που καταναλώνεται και στις θερμίδες.

Δείτε ακόμα: 8+1 σταρ δείχνουν τις ατέλειές τους: Ραγάδες, ακμή, παραπανίσια κιλά [εικόνες]

7. Οι Ιάπωνες δίνουν μεγάλη βαρύτητα στα φρέσκα υλικά -αποφεύγουν να τρώνε προπαρασκευασμένα φαγητά.

8. Τα συμπεράσματα είναι απλά (και χρήσιμα): έμφαση στα φρέσκα, ντόπια προϊόντα, γεύματα που συνδυάζουν υλικά απ’ όλες τις διατροφικές ομάδες, περιορισμός λιπαρών και γλυκών, μικρές, συχνές και τακτικές μερίδες.

photos credit: pinterest

 

Πηγή: mama365

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close