Η απίστευτη συνήθεια πριν τον ύπνο που βοηθάει στην απώλεια κιλών

Χαρμόσυνα τα νέα για όποιον προτιμάει το Καμπερνέ από το γυμναστήριο. Η κατανάλωση δύο ποτηριών κρασιού πριν από τον ύπνο θα μπορούσε να είναι πραγματικά το μαγικό χάπι που σας βοηθά να χάσετε βάρος, σύμφωνα με δύο πρόσφατες μελέτες από το Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον και την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ.

Εδώ είναι η εξήγηση: Προφανώς, υπάρχει μια πολυφαινόλη, που ονομάζεται ρεσβερατρόλη, στο κόκκινο κρασί, η οποία μετατρέπει το «λευκό λίπος» σε «μπεζ λίπος» (δηλαδή μια έκδοση που είναι πολύ πιο εύκολο να καεί), λένε οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον. Ακόμα πιο εντυπωσιακό: H μελέτη του Χάρβαρντ, η οποία εξέτασε 20.000 γυναίκες κατά τη διάρκεια 13 ετών, διαπίστωσε ότι όσες έπιναν δύο ποτήρια κρασιού ημερησίως ήταν 70% λιγότερο πιθανό να είναι υπέρβαρες.

Μια άλλη μελέτη έδειξε ότι η ρεσβερατρόλη επίσης βοηθά στην καταστολή της όρεξής σας, πράγμα που σημαίνει ότι μετά από ένα ή δύο ποτήρια κόκκινο κρασί, είναι πολύ λιγότερο πιθανό να επιτεθείτε στο ψυγείο για ένα σνακ αργά τη νύχτα. Υποθέτουμε ότι θα κοιμηθείτε και σαν μωρό.

Δεν αγαπάτε το κρασί; Άλλες σημαντικές πηγές ρεσβερατρόλης είναι τα μύρτιλα, οι φράουλες και (προφανώς) τα σταφύλια.

Πηγή: in.gr

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close