Χρησιμοποιήστε αυτό το λάδι στο μαγείρεμα του ρυζιού σας και κάψτε λίπος και θερμίδες

Οι περισσότεροι άνθρωποι λατρεύουν να τρώνε ρύζι. Υπάρχουν διάφορες παραλλαγές για να το κάνεις είτε τηγανιτό είτε βραστό είτε μέσα στο σούσι ή ως πρώτο ή ως δεύτερο πιάτο, πάντα καταλήγει να είναι μέρος των συνταγών μας.

Δεν είναι μυστικό ότι οι Αμερικάνοι είναι ένας λαός, ο οποίος τρώει πολύ ρύζι. Το ρύζι όμως περιέχει πολύ νάτριο, πάρα πολλά κορεσμένα λιπαρά και πάρα πολλές θερμίδες και η υπερκατανάλωση του είναι αιτία παχυσαρκίας. Για πολλούς ανθρώπους, το ρύζι αποτελεί  κανονικό μέρος της διατροφής τους, αλλά ένα μόνο φλιτζάνι μαγειρεμένο ρύζι περιέχει 240 θερμίδες. Τα αμυλούχα τρόφιμα μπορεί επίσης να αυξήσουν τον κίνδυνο ενός ατόμου για την εμφάνιση διαβήτη, καθώς οι θερμίδες από το άμυλο μετατρέπονται σε ζάχαρη, και αργότερα σε λίπος.

Η απορρόφηση του αμύλου από από το σώμα

Τα περισσότερα άμυλα, συμπεριλαμβανομένου του ρυζιού, είναι εύπεπτα. Τα περισσότερα από τα άμυλα αποθηκεύονται στο ήπαρ και τους μυς ως γλυκογόνα, ενώ η περίσσεια γλυκόζης αποθηκεύεται ως λίπος. Έτσι το άμυλο είναι ένας σημαντικός παράγοντας παχυσαρκίας και άλλων προβλημάτων υγείας.

Δείτε ακόμη: 2 γουλιές φτάνουν και το λίπος σας εξαφανίστηκε!!

Σε μια προσπάθεια να βοηθήσουν στην πρόληψη θεμάτων υγείας που οφείλονται στο άμυλο του ρυζιού, μια ομάδα ερευνητών στο Κολέγιο Χημικών Επιστημών στη Σρι Λάνκα ανακάλυψε το πώς μπορούμε να μειώσουμε τις θερμίδες όταν τρώμε ρύζι. Ανακάλυψαν έναν τρόπο, ο οποίος κάνει το σώμα να αντιστέκται στην απορρόφηση του αμύλου ή της ζάχαρης κατά την είσοδο τους στην κυκλοφορία του αίματος.

Χρησιμοποιήστε αυτό το λάδι στο μαγείρεμα του ρυζιού σας και κάψτε λίπος και θερμίδες

Η μελέτη

Στην Εθνική Συνάντηση & Έκθεση της Αμερικανικής Χημικής Εταιρείας , οι φοιτητές χημείας από τη Σρι Λάνκα έδειξαν μια μέθοδο μαγειρέματος του ρυζιού, η οποία μειώνει το θερμιδικό περιεχόμενο του. Ο Sudhair James και η ομάδα του προσθέτουν 1 κουταλάκι του γλυκού λάδι καρύδας σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό, και στη συνέχεια, βάζουν 1/2 φλιτζάνι ξηρό ρύζι και το μαγειρεύουν για 40 λεπτά. Μόλις το ρύζι θα έχει μαγειρευτεί, το βάζουν στο ψυγείο για 12 ώρες πριν το σερβίρουν.

Για πολλούς ανθρώπους, το ρύζι αποτελεί κανονικό μέρος της διατροφής τους, αλλά ένα μόνο φλιτζάνι μαγειρεμένο ρύζι περιέχει 240 θερμίδες

Δείτε ακόμη: 6 τρόποι να χάσετε άμεσα το λίπος στη κοιλιά χωρίς ασκήση

Το πείραμα έδειξε ότι η αυτή η τεχνική μείωσε το ποσό των διαθέσιμων θερμίδων κατά 10-12 τοις εκατό. Χρησιμοποιώντας αυτή τη μέθοδο, οι ερευνητές ήταν σε θέση να αυξήσουν την ανθεκτικότητα της περιεκτικότητας του αμύλου του λευκού ρυζιού. Το ανθεκτικό άμυλο περνά μέσα από το λεπτό έντερο αχώνευτο και γίνεται τροφή για τα υγιή μικρόα του παχύ εντέρου. Αυτό βοηθά επίσης στη μείωση του κινδύνου της υπερβολικής γλυκόζης στο αίμα, αλλά και τα υποστηρικτικά κύτταρα του παχέος εντέρου και τα οποία δρουν ως φυσικά μέσά για την καύση του λίπους.

Χρησιμοποιήστε αυτό το λάδι στο μαγείρεμα του ρυζιού σας και κάψτε λίπος και θερμίδες

Η προσθήκη του λαδιού καρύδας στο ρύζι σας

Και πώς δουλεύει πραγματικά αυτή η μέθοδος; Όταν το λάδι καρύδας εισέρχεται στους κόκκους αμύλου κατά τη διάρκεια της διαδικασίας μαγειρέματος, καθιστά τη ζάχαρη ανθεκτική στα πεπτικά ένζυμα. Αυτό αποτρέπει τη διάσπαση και την απορρόφηση της ζάχαρης. Η ψύξη του ρυζιού για 12 ώρες δεσμεύει το άμυλο σε μόρια στο εξωτερικό του ρυζιού. Αυτό μετατρέπει τη ζάχαρη του ρυζιού σε ανθεκτικό άμυλο.

Δείτε ακόμη:Δίαιτα Dash: Καίει το λίπος και πολλούς πόντους

Η διαδικασία:

  • Προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού λάδι καρύδας σε βραστό νερό.
  • Μόλις το λάδι αρχίσει και διαλύεται, βάζετε μέσα  1/2 φλιτζάνι ρύζι και ανακατεύετε.
  •  Αφήστε το να σιγοβράσει για 40 λεπτά ή μέχρι το ρύζι να έχει πλήρως μαγειρευτεί.. Θα μπορούσατε επίσης να βράσετε το ρύζι σας για 20-25 λεπτά αντ ‘αυτού.
  • Βάλτε το ρύζι στο ψυγείο για 12 ώρες πριν από την κατανάλωση του. Εάν αντιμετωπίζετε θέματα με το σάκχαρο στο αίμα ή το βάρος σας, αυτή η στρατηγική μπορεί να σας βοηθήσει!

Ελέγξτε το παρακάτω βίντεο για περισσότερες πληροφορίες!

Πηγή: davidwolfe.com

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close