Δίαιτα με ακτινίδια -Με ποιον τρόπο χάνουμε βάρος όταν τρώμε ακτινίδια

Το καλοκαίρι πλησιάζει και όλο και περισσότερες δίαιτες κάνουν την εμφάνισή τους.

Διατροφές και νέα trends δίαιτας εμφανίζονται τόσο στο Διαδίκτυο όσο και σε περιοδικά fitness και μας υπόσχονται γρήγορα αποτελέσματα.

Πολύ διαδεδομένες τα τελευταία χρόνια είναι η δίαιτα paleo και η κετογονική (keto) δίαιτα.

Σημαντικό συστατικό αυτών των διατροφών αποτελούν τα kiwi ή αλλιώς τα γνωστά μας ακτινίδια.

Τα ακτινίδια θεωρούνται φρούτα που κάνουν πολύ καλό στην υγεία και στον τρόπο ζωής μας, ενώ αποτελούν superfood και περιλαμβάνονται σε πολλές διαφορετικές διατροφές

Ωστόσο, σε έρευνα στη Νέα Ζηλανδία βρέθηκε ότι η πρόσληψη φυτικών ινών από τα ακτινίδια πέφτει κάτω από τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη κατά περίπου 7 γραμμάρια την ημέρα.

Αυτό συμβαίνει γιατί το φρούτο αυτό θεωρήθηκε από πολλούς ότι προκαλεί δυσανεξία ή είναι «υποτιμημένο». Άλλοι πάλι διάλεγαν δίαιτες χωρίς γλουτένη.

Η ανεπάρκεια σε φυτικές ίνες μπορεί να έχει μεγάλη επίπτωση στην υγεία του εντέρου, καθώς τα σιτηρά αποτελούν απαραίτητη πηγή τροφής για τα καλά βακτήρια που ζουν στο έντερό μας. 

«Οι φυτικές ίνες είναι το μόνο πράγμα που τρώμε και φτάνει άθικτο στο έντερο», αναφέρει η Hannah Eriksen, από το Nutrition Foundation της Νέας Ζηλανδίας.

«Δίνει στα βακτήρια του εντέρου κάτι να κάνουν – τα επεξεργάζονται, τα διασπούν και παράγουν ενώσεις που μας κρατούν υγιείς. Τα σιτηρά, όπως αυτά στα δημητριακά, λειτουργούν σαν πηγή τροφής για το έντερο, βοηθούν τα καλά βακτήρια να επιβιώσουν».

Αυτό σημαίνει πιο υγιές έντερο. 

Οπότε μην φοβάστε τα ακτινίδια, κάνουν καλό και έχουν πολλά οφέλη στην υγεία μας.

 

Πηγή: bovary.gr

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close