Η χειρότερη ώρα μέσα στην ημέρα για να φάτε το μεσημεριανό σας γεύμα

Όταν δουλεύετε πολλές φορές, δεν θέλετε να σηκωθείτε από το γραφείο μέχρι να τελειώσετε όλες τις δουλειές σας, και κάπως έτσι δεν συνειδητοποιείτε οτι δεν έχετε φάει ακόμη το μεσημεριανό σας γεύμα. Αλλά, λέτε δεν πειράζει, καθώς παρόλο που πέρασε η ώρα εσείς θα φάτε το κοτόπουλο το ψητό και τη σαλάτα που έχετε φέρει από το σπίτι σας και έχετε μέσα στο μπολάκι στη τσάντα σας, και λέτε, αφού θα φάτε όλα καλά; έτσι δεν είναι;

όλοι πρέπει να τρώμε πριν από τις 3 μ.μ., αν πραγματικά θέλουμε να χάσουμε βάρος.

Δείτε ακόμη: Η διατροφή καταπολέμησης του λίπους: πρωινά μόνο με 300 θερμίδες!

ΟΧΙ ακριβώς, δεν είναι όλα τόσο καλά όσο πιστεύετε. Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη, όλοι πρέπει να τρώμε πριν από τις 3 μ.μ., αν πραγματικά θέλουμε να χάσουμε βάρος.

Δείτε ακόμη: Η διατροφή καταπολέμησης του λίπους: γεύματα μόνο με 400 θερμίδες

Επιστημονικά μιλώντας, αυτό συμβαίνει επειδή η πείνα ελέγχεται από κιρκαδικούς ρυθμούς (το εσωτερικό ρολόι σας). Έτσι, όταν τρώτε αργότερα μέσα στην ημέρα, το σώμα σας μπορεί να δυσκολεύεται ώστε να επεξεργαστεί τις θερμίδες. Ρεαλιστικά μιλώντας, αν περιμένετε μέχρι να συνειδητοποιήσετε ότι είστε πεινασμένος/η τότε η σαλάτα πρόκειται να σας φανεί πολύ λιγότερο ελκυστική και θα είναι πιο πιθανό να κατατρέξετε σε μια πιατέλα με μπισκότα, τριγυρίζοντας γύρω από το γραφείο.

Δείτε ακόμη: Τέσσερις μικρές αλλαγές στη διατροφή που εξασφαλίζουν απώλεια βάρους

Έτσι αν φάμε το μεσημεριανό γεύμα νωρίτερα από τις 15:00, έχουμε εγγυημένη απώλεια βάρους ; Όχι απαραίτητα. Οι πιο σημαντικοί παράγοντες απώλειας βάρους αποτελεί η μείωση των αριθμών των θερμίδων μέσα στην ημέρα αλλά και η αύξηση της δραστηριότητας μας. Ωστόσο, αυτό αποτελεί μια καλή αρχή, ειδικά αν ακολουθείτε αρκετό καιρό ένα υγιεινό τρόπο ζωής για μια-δυο εβδομάδες ας πούμε και δεν έχετε δει κανένα αποτέλεσμα.

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close