To λαχανικό αυτό μπορεί να σας λύσει πολλά προβλήματα υγείας.. Όταν δείτε ποιο είναι δεν θα το πιστεύετε!

Όλοι γνωρίζουμε ότι η κατανάλωση άφθονων φρούτων και λαχανικών είναι ευεργετική για την υγεία μας, αλλά ορισμένα τρόφιμα έχουν επιπλέον ευεργετικές ιδιότητες. Οι επιστήμονες θέλησαν να ανακαλύψουν περισσότερα για τα παντζάρια , κυρίως λόγω του ασυνήθιστου συνδυασμού των αντιοξειδωτικών που περιέχουν. Το παντζάρι είναι ένα λαχανικό που μας βοηθά να χάνουμε πολλά λιπαρά και διαθέτει πολύ ισχυρές και αντι-καρκινογόνες ιδιότητες.

 

Ο μοναδικός συνδυασμός θρεπτικών συστατικών καθιστά το κόκκινο παντζάρι ένα εξαιρετικό λαχανικό, εύκολο να καλλιεργηθεί κ.λπ.

Πλέον, που οι χρόνιες ασθένειες έχουν μια ανοδική πορεία είαι σημαντικό, να προστατεύσουμε τον εαυτό μας από αυτές τις ασθένειες και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να το πράξουμε αυτό από την διατροφή μας.

Οι χρόνιες ασθένειες όπως οι καρδιακές παθήσεις, τα εγκεφαλικά επεισόδια, ο διαβήτης και ο καρκίνος είναι όλα γνωστά οτι μπορούν να προληφθούν σε κάποιο βαθμό. Αυτό ακριβώς μας κάνει να θέλουμε να φροντίσουμε το σώμα μας με όποιο τρόπο μπορούμε. Η κακή διατροφή είναι μια τεράστια αιτία πολλών χρόνιων ασθενειών, αλλά υπάρχει ένα λαχανικό που μπορεί να καταπολεμήσει αυτές τις ασθένειες καλύτερα από τα υπόλοιπα λαχανικά και αυτό δεν είναι άλλο από το ταπεινό παντζάρι.

 

Οι ισχυρές αγγειοδιασταλτικές ιδιότητες, οι φλαβονοειδείς χρωστικές του και το οργανικό άζωτο έχουν οδηγήσει σε βαθιά έρευνες από τις φαρμακευτικές εταιρείες προκειμένου να συλλέξουν την τεράστια ποικιλία οφελών του παντζαριού για την υγεία.

Επιστημονικές έρευνες συμπεριλαμβανομένης της υγείας των ματιών

Οι επιστήμονες έχουν διερευνηθεί συγκεκριμένα την φαρμακολογία πίσω από τα νιτρικά και πώς μπορούν να παράγουν νιτρικό οξείδιο στο σώμα, συμπεριλαμβανομένων των επιπτώσεων της επί της αμφιβληστροειδούς μικροαγγείωσης, η οποία περιλαμβάνει τα αιμοφόρα αγγεία στα μάτια.

Οι χρόνιες ασθένειες όπως οι καρδιακές παθήσεις, τα εγκεφαλικά επεισόδια, ο διαβήτης και ο καρκίνος είναι όλα γνωστά οτι μπορούν να προληφθούν σε κάποιο βαθμό

Παρόλο που η έρευνα έχει ληφθεί υπόψιν από τις τεράστιες φαρμακευτικές όπως τη Pfizer και τη AstraZeneca, δεν έχουν αναπτυχθεί φάρμακα με βάση τα αποτελέσματα, κατά πάσα πιθανότητα, επειδή δεν υπάρχουν πειστικές πληροφορίες ότι υπάρχει σχέση μεταξύ των επιπτώσεων του παντζαριού στην υγεία των ματιών.

 

Οφέλη και ιδιότητες των παντζαριών :

1.) Είναι ένα πολύ χωνευτικό τρόφιμο

Παρά το γεγονός ότι ο χυμός του παντζαριού μπορεί να αποτοξινώσει το σώμα μας, η περιεκτικότητα σε ίνες βοηθά την αποφυγή προβλημάτων δυσκοιλιότητας και του στομάχου

2.) Ελέγχει τα επίπεδα της χοληστερόλης.

Μειώνει τα επίπεδα της κακής χοληστερόλης σημαντικά και αυξάνει εκείνα της καλής χοληστερόλης στο σώμα μας.

3.) Ανακουφίζει από την κούραση.

Το νιτρικό του παντζαριού βοηθά στην ανακουφίση από την κούραση.

4.) Είναι ένα φυσικό διουρητικό.

Εάν καταναλώνετε παντζάρια τακτικά, αυτό θα σας βοηθήσει να εξαλείψετε τα υγρά πιο εύκολα και με αυτόν τον τρόπο θα απελευθερώσετε όλες τις τοξίνες, έτσι ώστε το σώμα σας θα είναι απόλυτα καθαρό.

5.) Μειώνει την αρτηριακή πίεση.

Ο χυμός παντζαριών είναι σε θέση να σας βοηθήσει να αποτρέψετε τις καρδιακές προσβολές . Θα σας προστατεύει επίσης έναντι του καρκίνου , κυρίως του καρκίνου του παχέος εντέρου.

Συστατικά:

  • 1 βιολογικό παντζάρι
  • 2 βιολογικά καρότα
  • 4 βιολογικά πορτοκάλια

Προσθέστε τα υλικά σε ένα μπλέντερ , ανακατέψτε και σερβίρετε αμέσως.

Τα οφέλη από το παντζάρι 

  1. Περιέχει βεταΐνη και τρυπτοφάνη που θα ενισχύσουν τη δραστηριότητα του εγκεφάλου
  2. Η υψηλή του περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά , είναι χρήσιμη για την καταπολέμηση του καρκίνου
  3. Ενισχύει τη κυκλοφορία του αίματος και προστατεύει από εγκεφαλικά επεισόδια και καρδιακές παθήσεις

 

Πηγή: keepyourbody.com

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close