Νέα διατροφική πυραμίδα για να ζήσετε μια πιο υγιεινή ζωή

Μία νέα διατροφική πυραμίδα ανέπτυξαν ειδικοί, η οποία δίνει έμφαση στην αλληλεγγύη και τη βιωσιμότητα.

Τώρα, η Ισπανική κοινότητα για τη συλλογική διατροφή (SENC) καθιέρωσε μια νέα διατροφική πυραμίδα.Η SENC ανέπτυξε την πυραμίδα με τη βοήθεια 100 ειδικών στο πεδίο αυτό, οι οποίοι εφάρμοσαν ποικίλα κριτήρια που ήταν ήδη καινοτόμα.

Δείτε επίσης 10 διατροφικές συνήθειες που κάνουν τις γυναίκες να μοιάζουν μεγαλύτερες σε ηλικία

Σήμερα, θα ρίξουμε μία ματιά σε κάποιες από τις μεγαλύτερες αλλαγές.

Σε αντίθεση με την παραδοσιακή διατροφική πυραμίδα, η νέα υποθέτει πως η συναισθηματική υγεία είναι επίσης πολύ σημαντική.
Υπό αυτό το πρίσμα, βασίζεται στην ιδέα ότι οι διατροφικές επιλογές θα πρέπει να είναι μέρος της αλληλεγγύης.Η αγάπη και η αλληλεγγύη εγγυώνται κοινωνική και περιβαλλοντολογική βιωσιμότητα.
Αυτό σας βοηθά να σιγουρέψετε πως η καλή διατροφή δεν είναι πολυτέλεια λίγων ανθρώπων, επειδή τα πρότυπα κατανάλωσης τροποποιούν τελικά τις βιομηχανικές πρακτικές.

Αν επιλέξετε το καθαρό εμπόριο και τα οργανικά προϊόντα θα κάνετε μεγάλη χάρη στο σώμα σας.

Φροντίζετε επίσης το πνεύμα σας καθώς γνωρίζετε ότι βελτιώνετε τις ζωές άλλων και αυτό είναι κάτι ανακουφιστικό.

Πέραν όλων αυτών φροντίζετε και το περιβάλλον.

Λαμβάνοντας υπόψη όλες αυτές τις παραμέτρους, η SENC δημιούργησε μία πιο πλήρη και καινοτόμα πρόταση. Θέλετε να μάθετε παραπάνω γι’ αυτή;

Δείτε επίσης Αυτή είναι η πιο εύκολη δίαιτα του κόσμου

Μάθετε για τη νέα διατροφική πυραμίδα

Η βάση της νέας διατροφικής πυραμίδας

Νέα διατροφική πυραμίδα για να ζήσετε μια πιο υγιεινή ζωή
Όπως γνωρίζετε, στη βάση της πυραμίδας βρίσκονται συνήθειες που θα πρέπει να επαναλαμβάνονται τουλάχιστον πέντε φορές την εβδομάδα.

  • Το επίπεδο αυτό περιλαμβάνει μία ώρα άσκησης την ημέρα.
  • Προτείνεται η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών από οργανικές πηγές.
  • Τέλος, το φαγητό θα πρέπει να είναι καλύτερο για εσάς επειδή δεν είναι μολυσμένο από φυτοφάρμακα και είναι περισσότερο περιβαλλοντολογικά, κοινωνικά και οικονομικά βιώσιμο.
  • Όσο για την ενυδάτωση, προτείνουμε νερό, τσάι και καφέ σε αντίθεση με άλλα εναλλακτικά προϊόντα. Τα δύο τελευταία είναι καλύτερα αντί φυσικών χυμών καθώς τα φρούτα μπορεί να περιέχουν πολλή ζάχαρη.

Δεύτερο επίπεδο

Νέα διατροφική πυραμίδα για να ζήσετε μια πιο υγιεινή ζωή

Δείτε επίσης Το τρικ γυμναστικής της τεμπέλας -Αποτελεσματικό όπως η σωματική άσκηση

Εδώ βρίσκουμε όσα θα πρέπει να κάνουμε τακτικά.

  • Όπως έχουμε ήδη περιγράψει, είναι καλή ιδέα να επιλέγουμε καρπούς ή δημητριακά ολικής αλέσεως. Αυτά είναι υδατάνθρακες που δρουν αργά.
  • Γι’ αυτόν τον λόγο σας δίνουν την ενέργεια που χρειάζεστε και περιέχουν πολλές ίνες, σίδηρο, μαγνήσιο και ψευδάργυρο. Όλα τους διευκολύνουν την καλή πέψη και κρατούν ενεργό τον μεταβολισμό σας.
  • Επιπρόσθετα, σας χορταίνουν περισσότερο και έτσι σας βοηθούν να αποφύγετε την πείνα.
  • Η πυραμίδα περιέχει επίσης έξτρα παρθένο ελαιόλαδο για να αναδείξει την αναγκαιότητα κατανάλωσης υγιεινών λιπαρών και ωμέγα-3 λιπαρών οξέων. Παρόλα αυτά, είναι σημαντικό να το καταναλώνουμε ωμό καθώς η θερμότητα αποσυνθέτει την κυτταρική δομή του υγρού «χρυσού». Όσο πιο ζεστό το λάδι, τόσο πιο βλαβερό είναι για εσάς, κάτι που εξηγεί το γιατί δεν θα πρέπει να το χρησιμοποιείτε για να τηγανίζετε φαγητά.

 

Τρίτο επίπεδο

Νέα διατροφική πυραμίδα για να ζήσετε μια πιο υγιεινή ζωή
Τέλος, έχουμε τα κρέατα και τα επεξεργασμένα φαγητά. Το πιο σημαντικό, ίσως, κομμάτι αυτής της κατηγορίας στη νέα διατροφική πυραμίδα είναι πως μας προειδοποιεί για τους κινδύνους που εμπεριέχει η πλούσια σε πρωτεΐνες διατροφή.

Δείτε επίσης Η καλύτερη δίαιτα εξπρές 15 ημερών από την Δρ Μαρία Ψωμά!

Πολλές δίαιτες έχουν αυτό το χαρακτηριστικό. Να θυμάστε όμως, ότι δεν είναι εύκολο για το συκώτι σας να συνθέσει πρωτεΐνες, οπότε είναι καλή ιδέα να μην κάνετε κατάχρηση.

Από την άλλη, η λήψη συμπληρωμάτων διατροφής είναι αποδεκτή σε αραιά διαστήματα, αλλά είναι προτιμότερο να τα λαμβάνετε εφόσον συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

Ίσως να χρειάζεστε κάποιο συγκεκριμένο συμπλήρωμα, αλλά όχι πολλά. Γι’ αυτό είναι καλύτερο να σας πει κάποιος ειδικός το τι έχετε ανάγκη.

Πάνω απ’ όλα, οι οδηγίες της SENC δίνουν έμφαση στην αναγκαιότητα του να ζούμε και να τρώμε με αγάπη. Δεν κάνουν λόγο για την επιφανειακή αγάπη αλλά μια βαθιά, σοβαρή δέσμευση ανάμεσα σε εσάς και το περιβάλλον σας.

Όταν αρχίσετε αυτόν τον τρόπο ζωής, οι συνήθειές σας θα αλλάξουν αυτόματα προς το καλύτερο.

Το να αγαπάτε τον εαυτό σας και τους άλλους σημαίνει να σέβεστε τις ανάγκες σας και να παραμένετε αλληλέγγυοι με τους άλλους. Όταν φροντίζετε τον εαυτό σας, βελτιώνετε και την υγεία του πλανήτη.

Αν το σκεφτείτε δεν ακούγεται και τόσο τρελό, δεν βρίσκετε;

Με πληροφορίες από meygeia.gr

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close