Ρέβες ή γογγύλια, οι χειμωνιάτικες ρίζες που αξίζουν μια θέση στο τραπέζι σας!

Κάποτε τροφή των φτωχών ή των ζώων, οι πικάντικες ρέβες αξίζουν πραγματικά μια θέση στο τραπέζι σας όχι μόνο γιατί μπορείτε να τις απολαύσετε με διάφορους τρόπους αλλά, κυρίως, για την αποδεδειγμένη πλέον υψηλή θρεπτική τους αξία.

Τα γογγύλια ή αλλιώς ρέβες, οι στρογγυλοί αυτοί βολβοί που είναι άσπροι στο κάτω μέρος τους και μοβ-ροζ στην κορυφή όταν εκτεθούν στο ηλιακό φως, ανήκουν στη μεγάλη οικογένεια των Σταυρανθών (Βrassicaceae) στην οποία περιλαμβάνονται και το λάχανο, το κουνουπίδι, το μπρόκολο, τα λαχανάκια Βρυξελλών αλλά και οι σπόροι μουστάρδας. Οι ρέβες ήταν βασικό στοιχείο της αρχαίας ελληνικής και ρωμαϊκής δίαιτας.

Ο Ρωμαίος συγγραφέας και φιλόσοφος Πλίνιος ο Γέροντας περιέγραψε το γογγύλι ως «ένα από τα σημαντικότερα λαχανικά» της εποχής του.

Διαβάστε περισσότερα στο apithano.gr

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close