ΕΧETE ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ ΔΕΡΜΑ; ΜΑΣΚΑ ΣΤΙΓΜΗΣ ΜΕ ΛΕΥΚΗ ΑΡΓΙΛΟ

Οι μάσκες αργίλου είναι φημισμένες για τις αποτοξινωτικές τους ιδιότητες και υπάρχουν άπειρες συνταγές για τη χρήση της πράσινης αργίλου σε δέρμα με ακμή.

Η λευκή άργιλος είναι λιγότερο γνωστή ενώ είναι πολύ απαλή και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη και από το πιο ευαίσθητο δέρμα. Έχει πολύ καλά αποτελέσματα για την αντιμετώπιση των ερεθισμών, είναι πλούσια σε πολύτιμα ιχνοστοιχεία και καθαρίζει βαθιά το δέρμα χωρίς να ερεθίζει.

 

ΥΛΙΚΑ

3 γρ λευκή άργιλος

2,5 γρ ριζάλευρο ή νισεστέ

10 γρ νερό ή ανθόνερο της επιλογής σας

 

Σε ένα μπολ ενώνουμε την άργιλο και το ριζάλευρο ή το νισεστέ και στη συνέχεια προσθέτουμε το νερό. Τόσο απλά. Βάζουμε μια στρώση σε όλο το πρόσωπο αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών. Μετά από 5 λεπτά αφαιρούμε με υγρό σφουγγάρι και συνεχίζουμε με την περιποίηση του δέρματός μας.

 

Στη φωτογραφία βλέπετε 2 νέες παρασκευές για δέρμα με ξηρά σπυράκια και λιπαρότητα σε συνδυασμό με αφυδάτωση: σκραμπ προσωπου στρατσιατέλα με το εμποτισμένο λάδι πορτοκάλι που έχω φτιάξει, λάδι πασιφλωρας και εκχύλισμα ανανά μεταξύ άλλων, για ολική επαναφορά της επιδερμίδας.
Ακόμη, κρεμα ημέρας με λάδι καμελίας και βενζοη αλλά και ένα λάδι μυστικό, ειδικό για την περίπτωση αυτή. Με άρωμα ματζουράνα μανταρίνι.

ΕΧETE ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ ΔΕΡΜΑ; ΜΑΣΚΑ ΣΤΙΓΜΗΣ ΜΕ ΛΕΥΚΗ ΑΡΓΙΛΟ

Close