Θέλεις να κάνεις κερατίνη στα μαλλιά; Μάθε την τιμή, την διαδικασία & τι πρέπει να προσέξεις

Σήμερα αγαπημένες μου φίλες αλλά και φίλοι θα σας μιλήσω για την κερατίνη στα μαλλιά. Η κερατίνη στα μαλλιά, σύμφωνα με τις κομμώτριες, διατηρεί τα μαλλιά μας ίσια, διώχνει αποτελεσματικά το φριζάρισμα ακόμη και όταν έξω έχει πολύ υγρασία και φυσικά κάνει καλό στο τριχωτό της κεφαλής.

Τα τελευταία χρόνια λοιπόν η κερατίνη στα μαλλιά, φαίνεται πως είναι ένα επαναστατικό προϊόν που το επιλέγουν γυναίκες και άντρες. Όμως λίγοι από εμάς ξέρουμε λεπτομέρειες για την κερατίνη. Πως καθορίζεται η τιμή του προϊόντος, ποια είναι η διαδικασία και τις ακριβώς πρέπει να προσέξουμε;

Αγαπημένες μου φίλες και φίλοι, έκανα κερατίνη πριν 4 μέρες οπότε μπορώ να σας μιλήσω με σιγουριά γι’ αυτή μου την εμπειρία! Η αλήθεια είναι πως στα δικά μου μαλλιά αλλά και στα μαλλιά των φίλων μου, είχε φοβερά αποτελέσματα.

Δείτε ακόμα Καμμένα μαλλιά : Πως θα τα επανορθώσεις αμέσα

Αποφάσισα λοιπόν να γράψω ένα άρθρο σχετικά με την κερατίνη στα μαλλιά. Ποια διαδικασία πρέπει να ακολουθήσετε, τι πρέπει να προσέξετε, τι σαμπουάν πρέπει να χρησιμοποιείτε μετά την εφαρμογή της κερατίνης, πόσο κρατάει η κερατίνη στα μαλλιά και πότε πρέπει να κλείσετε ραντεβού με την κομμώτρια. Διαβάστε παρακάτω:

Πόσο κοστίζει η κερατίνη στα μαλλιά;

Φυσικά οι καιροί είναι δύσκολοι και οι περισσότεροι από εμάς, προτού κλείσουμε ραντεβού για οτιδήποτε αφορά την ομορφιά μας, θέλουμε να ξέρουμε και την τιμή. Δυστυχώς οι τιμές για την κερατίνη διαφέρουν ανάλογα το κομμωτήριο που θα επιλέξετε να σας την εφαρμόσει.

Αξίζει όμως να θυμάστε, ότι η κερατίνη χρεώνεται ανάλογα τα γραμμάρια που χρειάζεται να ξοδευτούν για τα δικά σας μαλλιά. Οπότε όσο πιο κοντά μαλλιά έχετε τόσο λιγότερα χρήματα θα χρειαστεί να δώσετε στην κομμώτριά σας. Εγώ για παράδειγμα έχω καρέ μαλλιά, οπότε η τιμή ήταν αμελητέα.

Κερατίνη στα μαλλιά συμβουλές

Photo via: citywoman.gr

Ποια είναι η διαδικασία της κερατίνης;

Η διαδικασία της κερατίνης είναι πολύ απλή. Επισκέπτεστε την κομμώτρια ή τον κομμωτή σας. Αφού σας λούζει, στην συνέχεια, περνάει την κερατίνη στα μαλλιά με τον ίδιο τρόπο που θα σας περνούσε μία κοινή βαφή. Στην συνέχεια, σας δένει τα μαλλιά με μία πλαστική μεμβράνη και πρέπει να περίμενε περίπου 30 λεπτά για να απορροφηθεί η κερατίνη.

Στην συνέχεια, ο κομμωτής, χωρίς να σας λούσει, στεγνώνει το τριχωτό της κεφαλής σας έχοντας την κερατίνη πάνω στην τρίχα. Έπειτα, σας ισιώνει τα μαλλιά. Το ίσιωμα είναι υποχρεωτικό για να ενεργοποιηθεί η κερατίνη, μέσα από την θερμότητα που εκπέμπει η πρέσα για τα μαλλιά. Είστε έτοιμες ή έτοιμοι!

Κερατίνη στα μαλλιά συμβουλές

Photo via: in2life.gr

Τι πρέπει να προσέξετε σχετικά με την κερατίνη στα μαλλιά;

Για αρχή πρέπει να γνωρίζετε ότι η κερατίνη, από την πρώτη κιόλας εφαρμογή, θα ξεκινήσει να σας τσούζει. Σε μερικούς ανθρώπους αυτό το τσούξιμο δεν είναι ενοχλητικό, σε άλλους ανθρώπους είναι πολύ ενοχλητικό. Για παράδειγμα εγώ, από ένα σημείο και μετά δεν το ένιωθα καν. Το μόνο σίγουρο είναι ότι προς τα κάλλη τί είναι ο πόνος.

Αυτό που εμένα προσωπικά μου φάνηκε πολύ δυσάρεστο – όπως επίσης και στην κομμώτρια που μου την εφάρμοσε – ήταν η στιγμή για το πιστολάκι. Η κερατίνη κάνει πολύ μεγάλο καλό στα μαλλιά σας, όμως παραμένει μία χημική ουσία με πολύ έντονη μυρωδιά.

Κατά τη διάρκεια του στεγνώματος των μαλλιών, η κερατίνη ξεκίνησε να έχει αναθυμιάσεις και η μυρωδιά μου ήταν ανυπόφορη. Σας συμβουλεύω να κλείσετε τα μάτια κατά τη διάρκεια του στεγνώματος και να μην αναπνέετε από το στόμα. Κρατάει πολύ λίγο οπότε…υπομονή!

Θα πρέπει να θυμάστε ότι αν αποφασίσετε να εφαρμόσετε κερατίνη θα πρέπει να προσαρμοστείτε με την ιδέα ότι θα πρέπει να αφήστε άλουστα τα μαλλιά σας για τρεις μέρες. Εγώ εφάρμοσα την κερατίνη την Πέμπτη και λούστηκα την Κυριακή. Είναι αναγκαστικό να μην λούσετε τα μαλλιά σας αυτές τις τρεις μέρες, για να εφαρμοσθεί καλά το υλικό της κερατίνης.

Επίσης αυτές τις τρεις μέρες πρέπει να αγγίζετε ελάχιστα τα μαλλιά σας. Δεν πρέπει να βάζετε τούφες πίσω από τα αυτιά ή να πιάνετε τα μαλλιά σας κοτσίδα. Δεν πρέπει να κάνετε το οτιδήποτε θα μπορούσε να χαλάσει το ίσιωμα που σας έκανε η κομμώτρια όταν εφάρμοσε την κερατίνη.

Τέλος, θα πρέπει κάθε φορά που τα μαλλιά σας σε ορισμένα σημεία φριζάρουν ή γίνονται κατσαρά ή “γυρίζουν” από την υγρασία, να τα πατάτε με την ισιοτική σας για να γίνουν και πάλι ίσιωμα. Αυτό πρέπει να γίνεται όσο πιο γρήγορα μπορείτε και είναι ζήτημα ζωής και θανάτου να μην το ξεχνάτε μετά τον ύπνο.

Κερατίνη στα μαλλιά συμβουλές

Photo via: beauty-secrets.gr

Τι σαμπουάν πρέπει να χρησιμοποιώ για την κερατίνη;

Όταν εφαρμόσετε την κερατίνη θα πρέπει να αλλάξετε και σαμπουάν. Θα μπορούσατε να πάρετε το ειδικό σαμπουάν για κερατίνη όμως είναι πανάκριβο και δεν αξίζει τον κόπο. Εναλλακτικά, θα ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε μωρ@υδιακά σαμπουάν που δεν έχουν καθόλου άλατα. Εγώ μωρ@υδιακό σαμπουάν χρησιμοποιώ πλέον.

Έκανα κερατίνη στα μαλλιά και έχω βγάλει ξηροδερμία. Τι είναι;

Πολλές γυναίκες και πολλοί άντρες μετά την εφαρμογή της κερατίνης, είδαν κομμάτια να πέφτουν από το κεφάλι τους και υπέθεσαν ότι είναι ξηροδερμία ή ότι η κερατίνη με κάποιον τρόπο, έβλαψε το τριχωτό της κεφαλής.

Όμως δεν είναι τίποτα ανησυχητικό. Τα κομμάτια που βλέπετε είναι ουσιαστικά το υλικό της κερατίνης και τίποτα άλλο. Δεν είναι κομμάτια δέρματος και δεν εμφανίσατε ξηροδερμία.

Επίσης αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, αυτά τα κομμάτια μπορεί να έχουν πάρει το…χρώμα της βαφής σας. Υπομονή μέχρι να φύγει το παραπανίσιο υλικό από το κεφάλι σας.

Μπορώ να βάψω τα μαλλιά μου πριν ή μετά την κερατίνη;

Αν έχετε σκοπό να κάνετε κερατίνη στο σύντομο μέλλον καλό θα ήταν να μην βάψετε τα μαλλιά σας. Εφαρμόστε την κερατίνη και μετά από μία εβδομάδα ακριβώς μπορείτε να ξαναβάψετε τα μαλλιά σας. Διαφορετικά, υπάρχει κίνδυνος η κερατίνη να “πετάξει” την βαφή από τα μαλλιά και να δώσετε τσάμπα λεφτά.

Μπορώ να χρησιμοποιώ μάσκες ή λαδάκια για τα μαλλιά μετά την κερατίνη;

Αφού εφαρμόσετε την κερατίνη, οτιδήποτε θα μπορούσε να ενυδατώσει τα μαλλιά σας θα ήταν καλό. Όχι επειδή η κερατίνη τους κάνει κακό αλλά επειδή γενικότερα τα λαδάκια για τα μαλλιά κάνουν καλό.

Όσων αφορά τις μάσκες για τα μαλλιά όμως, μετά την κερατίνη υπάρχουν συγκεκριμένες μάσκες που μπορείς και που δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις. Γι’ αυτό όταν εφαρμόσετε την κερατίνη, μιλήσετε με την κομμώτρια ή τον κομμωτή σας για τις μάσκες που χρησιμοποιείτε και περιμένετε την έγκρισή του.

Ποια είναι τα αποτελέσματα της κερατίνης;

Η κερατίνη είναι ένα θαυματουργό υλικό. Τα δικά μου μαλλιά είναι πολύ φουντωτά, σπαστά και φριζαριστά. Αυτό σημαίνει ότι όσο κι αν τα ισιώνω από ένα σημείο και μετά ένα μικρό λιονταράκι έβγαινε και πάλι από μέσα μου. Η κερατίνη κατάφερε το ακατόρθωτο.

Την Κυριακή όπου και πραγματοποίησα το πρώτο μου λούσιμο, βγήκα από το μπάνιο, χτένισα τα μαλλιά μου και στέγνωσα τα μαλλιά μου. Και τα μαλλιά μου ήταν σαν τα είχα ισιώσει με καλής ποιότητας πρέζα. Καθόλου φριζάρισμα, καθόλου σπάσιμο στις άκρες. Και όλα αυτά με ένα απλό χτένισμα κι ένα απλό στέγνωμα.

Υπάρχει συγκεκριμένος τρόπος που στεγνώνεις τα μαλλιά;

Φυσικά! Μετά την εφαρμογή της κερατίνης, πρέπει να στεγνώνεις τα μαλλιά σου, κρατώντας το πιστολάκι ακριβώς πάνω από το κεφάλι σου χωρίς να το κουνάς νευρικά δεξιά και αριστερά. Το πιστολάκι θα πρέπει να στεγνώνει τα μαλλιά χωρίς να τα ανακατεύει.

Επίσης για να διατηρήσεις την κερατίνη περισσότερο και για να έχεις πάντα εντυπωσιακά αποτελέσματα δεν πρέπει να αφήνεις τα μαλλιά σου να στεγνώνουν φυσικά.

Πάντα να χρησιμοποιείς το πιστολάκι σου. Τέλος η πρέσα δεν είναι φυσικά αναγκαστική αφού γι’ αυτό κάναμε την κερατίνη εξαρχής. Αν όμως, θέλεις να τα πατήσεις λίγο, μπορείς να το κάνεις ελεύθερα.

Κάθε πότε πρέπει να ανανεώνω την κερατίνη στα μαλλιά;

Συνήθως η ανανέωση της κερατίνης γίνεται κάθε 3 με 6 μήνες. Εγώ που έχω πολύ σπαστά μαλλιά, που φριζάρουν πολύ θα πρέπει να επισκεφθώ την κομμώτρια και πάλι σε 3 μήνες. Εσείς θα πρέπει να ρωτήσετε την κομμώτρια σας, γιατί ο χρόνος διαφέρει ανάλογα τον τύπο του μαλλιού.

Close