κρέμα χεριών με αλόη, βούτυρο καριτέ & βρώμη

Σε προηγούμενο άρθρο μου είχαμε μιλήσει για τις θαυματουργές ιδιότητες του βούτυρου καριτέ. Η συνταγή που σας δίνω σήμερα το συνδυάζει μαζί με τη μοναδική αλόη βέρα, για μια κρέμα χεριών που ανακουφίζει & αναπλάθει ακόμη και τα πιο σκασμένα χέρια!

Φίλες μάνες, κηπουροί, άνδρες που ασχολείστε με χειρονακτικές εργασίες, όλοι την προσοχή σας εδώ παρακαλώ:

ΥΛΙΚΑ

20 γρ έτοιμο ζελέ αλόης ( από το φαρμακείο)

60 γρ βούτυρο καριτέ

10 γρ αμυγδαλέλαιο

2 γραμμάρια πολύ καλά τριμμένη βρώμη

1 αμπούλα βιταμίνη Ε

2 γρ βιταμίνη Β5 (φαρμακείο, μπαχαροπωλεία)

10 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντα ( προαιρετικά)

5 σταγόνες αιθέριο έλαιο βενζόη ( προαιρετικά)

 

Ξεκινάμε την παρασκευή μας με το άλεσμα της βρώμης. Προσοχή, δε χρησιμοποιούμε έτοιμο αλεύρι βρώμης, εκτός αν βρούμε ολικής. Το απλό αλεύρι δεν περιέχει πλέον το πίτουρο, εκεί όμως βρίσκονται τα περισσότερα αντιφλεγμονώδη και γενικά ευεργετικά συστατικά της βρώμης.

Αν έχουμε μύλο του καφέ κάνει την καλύτερη δουλειά, αλλιώς ένα μικρό ”διαβολάκι” κάνει επίσης. Αλέθουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει αλεύρι. Το περνάμε από σίτα και είναι έτοιμο προς χρήση.

Λιώνουμε σε μπεν μαρί το βούτυρο καριτέ και το αμυγδαλέλαιο να ενωθούν, Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την αλόη ανακατεύοντας με μιξεράκι και σιγά σιγά τη βρώμη να μην κάνει πολλούς κόμπους. Στο τέλος βάζω τις βιταμίνες και τα αιθέρια έλαια αν το χρησιμοποιήσω.

Βλέπετε ότι παρά το γεγονός ότι χρησιμοποιώ αλόη δε βάζω συντηρητικό, καθώς η αλόη που σας λέω έχει ήδη. Κρατάμε την κρέμα μας σε αεροστεγές βάζο και η διάρκεια ζωής της είναι μέχρι την ημερομηνία λήξης της αλόης!

κρέμα χεριών με αλόη, βούτυρο καριτέ & βρώμη

 

Στη φωτογραφία βλέπετε μια πιο εξελιγμένη κρέμα χεριών για σκασμένα χέρια που έχει επίσης λευκαντική δράση με φυτική λανολίνη, βούτυρο καριτέ, κολλοειδή βρώμη & αιθέρια έλαια σέλερι & χαμομήλι.

Close