Εσείς γνωρίζετε τί είναι το στέρεο σαμπουάν;

 

Ο καθαρισμός των μαλλιών είναι αρχαία συνήθεια! Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με λίγη ενδιαφέρουσα ιστορία:

Το σαμπουάν είναι απαραίτητο για τον καθαρισμό των μαλλιών μας αλλά στην μορφή του υγρού σαμπουάν που όλοι γνωρίζουμε πρωτοεμφανίστηκε από τον  Hans Schwarzkopf το 1927. Η πραγματική επανάσταση έγινε το 1930 με τα σαμπουάν που περιέχουν συνθετικούς επιφανειοδραστικούς παράγοντες, τα αφριστικά στοιχεία δηλαδή, οι οποίοι σέβονται το χαμηλό Ph της τρίχας, σε αντίθεση με το κλασικό σαπούνι που συχνά αφήνει τα μαλλιά βαριά και άτονα.

Από τότε δεν άλλαξαν πολλά όσον αφορά τη μορφή του, ενώ σιγά σιγά ενσωματώθηκαν πολύ ενδιαφέροντα και επωφελή για τα μαλλιά υλικά, όπως οι σιλικόνες, βιταμίνες, πρωτεΐνες και μαλακτικά συστατικά.

Τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα το 2018 άρχισε η μαζική τρέλα γύρω από τα σαμπουάν σε μορφή σαπουνιού, που όμως είναι σαμπουάν με μεγάλο ποσοστό αφριστικών παραγόντων στην αρχική τους μορφή, σε πούδρα δηλαδή και καμία σχέση δεν έχει με το σαπούνι. Είναι λοιπόν σαμπουάν χωρίς νερό ή με ελάχιστα υδατικά στοιχεία.

Προς τι όμως η ξαφνική τρέλα; Μα η στροφή προς προϊόντα φιλικά προς το περιβάλλον φυσικά. Το κίνημα για λιγότερο πλαστικό στην καθημερινότητά μας οδήγησε σε αλματώδη αύξηση των πωλήσεων των σαμπουάν αυτών, καθώς πωλούνται ‘γυμνά’, χωρίς δηλαδή πλαστική συσκευασία. Αρκετές φορές θα τα βρείτε ακόμη με χάρτινο περιτύλιγμα ή σε επαναχρησιμοποιούμενα μεταλλικά κουτάκια.

Προσωπικά τα λατρεύω και οι βασικοί λόγοι είναι οι ακόλουθοι:

  • Δεν επιβαρύνω το περιβάλλον αποφεύγοντας την πλαστική συσκευασία
  • Μπορώ να ταξιδεύω έχοντας τα πάνω μου, καθώς δεν είναι υγρά και δεν υπάρχει περιορισμός από τις αεροπορικές εταιρίες
  • Κρατάνε απίστευτα πολύ, για παράδειγμα ένα σαμπουάν των 100 γραμμαρίων κρατά με χρήση 2 φορές την εβδομάδα πολύ περισσότερο από μια συσκευασία των 500 γραμμαρίων κλασικού υγρού σαμπουάν
  • Μπορούν να χρησιμοποιηθούν άφοβα από παιδιά χωρίς να χυθεί το μισό σαμπουάν…! Πλέον θέλουν να λουστούν μόνα τους καθώς το βλέπουν σαν παιχνίδι
  • Μπορούν να γίνουν σε διάφορα σχέδια και χρώματα κάνοντάς τα συχνά έργα τέχνης
  • Μπορούν ναι γίνουν 2 σε 1, με μαλακτικούς παράγοντες δηλαδή και έτσι εξοικονομώ από τη μη χρήση μαλακτικής κρέμας
  • Μπορούν να ενταχθούν βοτανικές πούδρες που δύσκολα βρίσκουμε στα κλασικά σαμπουάν και γίνονται με πληθώρα ενεργών συστατικών για κάθε τύπο μαλλιών και κάθε ειδική ανάγκη
  • Καθαρίζουν πολύ καλά χωρίς να ερεθίζουν, και δίνουν όγκο αρκεί να επιλέξετε τους σωστούς αφριστικούς παράγοντες

Τα φτιάχνω εδώ και πολλά χρόνια και πολύ χαίρομαι που επιτέλους γίνονται γνωστά και αγαπητά γιατί πραγματικά το αξίζουν.

Στις φωτογραφίες βλέπετε  μερικά στέρεα σαμπουάν, αλλά και κοντίσιονερ, από αυτά που έχω φτιάξει για φίλους και γνωστούς που μου τα ζητάνε φανατικά!

Εσείς γνωρίζετε τί είναι το στέρεο σαμπουάν; Εσείς γνωρίζετε τί είναι το στέρεο σαμπουάν;

Εσείς γνωρίζετε τί είναι το στέρεο σαμπουάν;

Γίνετε και εσείς μέλος της κοινότητας του facebook φυσικά καλλυντικά: παρασκευές, μέθοδοι & συνταγές  και διασκεδάστε μαζί μας φτιάχνοντας εύκολα μοναδικές καλλυντικές παρασκευές!

Close