Μην ξαναξυρίσεις  τα πόδια σου πριν το πεντικιούρ. Ο λόγος θα σε αφήσει άφωνη

Το ξύρισμα των ποδιών πριν από το πεντικιούρ -ειδικά όταν ένας αθώος πρέπει να το κάνει αντί για σένα- είναι αυτονόητο. Αλλά αυτό που μπορεί να φαίνεται σαν μια απλή πράξη υγιεινής θα μπορούσε στην πραγματικότητα να προκαλέσει μια άσχημη λοίμωξη, σύμφωνα με την δερματολόγο Dr. Lauren Ploch από την Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας.

«Το ξύρισμα των ποδιών μπορεί να προκαλέσει μικρές ρωγμές στο δέρμα, αυξάνοντας τον κίνδυνο μόλυνσης μετά το πεντικιούρ», εξηγεί η ειδικός. Εάν τα βακτήρια, οι μύκητες ή οι ιοί «κρύβονται» σε έναν νιπτήρα πεντικούρ που δεν έχει καθαριστεί καλά, μπορούν να επωφεληθούν από τα κενά στην επιφάνεια του δέρματος και να οδηγήσουν σε μόλυνση.

Το χειρότερο σενάριο, αναφέρει η Dr. Ploch, είναι ότι θα καταλήξετε σε βακτηριακή λοίμωξη, όπως αυτή που προκαλεί ο χρυσίζων σταφυλόκοκκος, ο οποίος αν δεν αντιμετωπιστεί με αντιβιοτικά, διεισδύει βαθιά στο δέρμα και στην κυκλοφορία του αίματος. Ωστόσο, οι περισσότερες μολύνσεις που σχετίζονται με το πεντικιούρ είναι σχετικά ανώδυνες εάν αντιμετωπιστούν νωρίς.

Το τρομακτικό της υπόθεσης είναι ότι δεν μπορείτε πάντα να γνωρίζετε εάν το σαλόνι ομορφιάς που επισκέπτεστε, καθαρίζει καλά τον εξοπλισμό του: «Ένας νιπτήρας μπορεί να φαίνεται καθαρός, αλλά ίσως φιλοξενεί βακτήρια, μύκητες και ιούς», αναφέρει η ειδικός.

Για μεγαλύτερη ασφάλεια, η Dr. Ploch συμβουλεύει απλά να περιμένετε για να ξυρίσετε τα πόδια σας μετά το πεντικιούρ. Θα πρέπει επίσης να μείνετε μακριά από το σαλόνι ομορφιάς, εάν έχετε κάποια πληγή στα πόδια σας: «Συνιστώ να περιμένετε μέχρι το δέρμα να θεραπευτεί εντελώς (μία έως δύο εβδομάδες) ή να κάνετε πεντικιούρ στο σπίτι».

21

Πηγή: infowoman.gr
Close