Φτιάξτε υπέροχες πλεκτές μπαλαρίνες με σόλες από σαγιονάρες

Σας αρέσει να πλέκετε; Αν ναι, τότε αυτή είναι μια υπέροχη ιδέα. Φτιάξτε μόνες σας υπέροχες πλεκτές μπαλαρίνες με σόλες από σαγιονάρες, και ένα είναι το σίγουρο οτι δεν θα θέλετε να τις αποχωριστείτε.

ftiaxte-iperoches-mpalarines-me-soles-apo-sagionares1_

ftiaxte-iperoches-mpalarines-me-soles-apo-sagionares2_

Κορίτσια πραγματικά θα λατρέψετε αυτές τις μπαλαρίνες. Είναι άνετες και εμφανισιακά είναι πάρα πολύ εντυπωσιακές. Ελπίζω και εσείς να τις λατρέψετε και να δοκιμάσετε να τις φτιάξετε!

ftiaxte-iperoches-mpalarines-me-soles-apo-sagionares3_

Αν και σε εσάς δεν θα σας αρέσει να κυκλοφορείτε στο σπίτι ξυπόλητη αλλά θέλετε τα πόδια σας πάντα να είναι καλυμμένα με κάτι δεν έχετε παρά να καλύπτετε τα πόδια σας με αυτές τις φανταστικές μπαλαρίνες.

ftiaxte-iperoches-mpalarines-me-soles-apo-sagionares4_

Αυτές οι μπαλαρίνες θα αερίζουν σωστά τα πόδια σας, οπότε σίγουρα δεν υπάρχει καμία περίπτωση να νιώθετε ασφυκτικά!

Δείτε ακόμη:Ιδέες για να μεταμορφώσετε τις απλές πλαστικές σαγιονάρες εύκολα και οικονομικά!

Οι σόλες από τις σαγιονάρες θα κάνουν τις μπαλαρίνες σας ακόμη πιο άνετες και δεν θα θέλετε να τις αποχωριστείτε με τίποτα μέσα στο σπίτι.

ftiaxte-iperoches-mpalarines-me-soles-apo-sagionares5_

Οι πλεκτές αυτές μπαλαρίνες είναι τόσο εντυπωσιακές που θα μαγνητίσουν όλα τα βλέμματα

Αυτές τις μπαλαρίνες θα τις λατρέψετε τόσο που θα θέλετε να τις φοράτε και έξω, αλλά δυστυχώς λόγω των σκληρών επιφανειών των δρόμων δεν θα κρατήσουν για πολύ.

ftiaxte-iperoches-mpalarines-me-soles-apo-sagionares6_

Δείτε ακόμη:Γιατί δεν πρέπει να φοράμε συνέχεια σαγιονάρες;

Ωστόσο μπορείτε με τον ίδιο τρόπο να φτιάξετε και αντρικά και παιδικά παντοφλάκια που θα αγαπηθούν από όλους.

ftiaxte-iperoches-mpalarines-me-soles-apo-sagionares7_

Έτσι, μπορείτε να περάσετε περισσότερο χρόνο σπίτι σας κάνοντας κάτι δημιουργικό και φτιάχνοντας αυτές τις υπέροχες μπαλαρίνες παρά να σπαταλήσετε χρόνο να ψάχνετε για αυτά στα μαγαζιά.

ftiaxte-iperoches-mpalarines-me-soles-apo-sagionares8_

Το να το κάνετε δεν είναι επιστήμη! Σε αντίθεση με άλλες, αυτές οι μπαλαρίνες έχουν πολλές μεταβλητές, οι σημαντικότερες εκ των οποίων είναι το μέγεθος της σαγιονάρας που χρησιμοποιείτε και τον αριθμό των τρυπών που θα ράψετε. Εδώ θα βρείτε κάποιες  κατευθυντήριες γραμμές και μερικές συμβουλές αντιμετώπισης προβλημάτων που θα σας βοηθήσουν στο να διασκεδάσετε καθ όλη τη διαδικασία.

• Μπορεί να πρέπει να αγοράσετε τις σαγιονάρες ένα νούμερο μικρότερο ,καθώς με το κανονικό μέγεθος σαγιονάρας μπορεί να αισθάνεστε οτι οι πλεκτές παντόφλες είναι μεγάλες.

• Οι παντόφλες που απεικονίζονται είναι για το μέγεθος 40 και έκανα 69 τρύπες στο πέλμα της κάθε σαγιονάρας για αυτό το μέγεθος. Για να κάνετε τις παντόφλες αυτές με μεγαλύτερες ή μικρότερες σαγιονάρες, απλά ρυθμίστε τον αριθμό των οπών, σπρώχνοντας τες ανά 7 εκατοστά. Το μοτίβο αυτό θα πρέπει να ταιριάζει στα μεγέθη των περισσότερων γυναικών. Αν θέλετε να κάνετε ένα σημαντικά μεγαλύτερο ή μικρότερο μέγεθος όμως, θα μπορούσατε να κάνετε λιγότερες ή περισσότερες σειρές στη μπαλαρίνα ακόμα και να προσθέσετε μια γραμμή ή δύο στις πλευρές / φτέρνες ώστε να είναι ψηλότερες.

• Για να σπρώξε τε τις τρύπες χρησιμοποιήστε ένα αιχμηρό εργαλείο όπως μια βελόνα γλυπτικής ή κεραμικής. Ένα σουβλάκι, ένα μικρό τρυπάνι ή κάτι παρόμοιο θα μπορούσε να λειτουργήσει. Αγοράστε φθηνές παντόφλες προκειμένου να φτιάξετε τις μπαλαρίνες σας.

Δείτε ακόμη:Κάντε τα βρώμικα λευκά παπούτσια σας να λάμψουν με 2 μόνο υλικά

• Παρόμοια όπως και με άλλες μπαλαρίνες, αυτές οι μπαλαρίνες σας θα διπλώνουν λίγο. Για αυτό θα πρέπει να ταιριάζουν στο πόδι σας. Αν διαπιστώσετε ότι οι πλευρές / φτέρνες / πατούσες δεν συγκλίνουν, αυτό μπορεί να συμβαίνει επειδή έχετε κάνει περισσότερες τρύπες στη σαγιονάρα από ό, τι είναι απαραίτητο (και ως εκ τούτου πιο πολλά ραψίματα συνολικά). Σε αυτή την περίπτωση, χρησιμοποιήστε ένα μικρότερο άγκιστρο ή κάνετε μερικές -μειώσεις με το βελονάκι σε σειρά 3 ή 4 κοντά στη πατούσα και στη φτέρνα για να μειώσετε τον αριθμό των συνολικών ραψιμάτων.

• Ο λόγος για μια μικρότερη βελόνα για την πρώτη γραμμή οφείλετε στο οτι είναι δύσκολο να χωρέσετε τη μεγαλύτερη βελόνα στη σόλα χωρίς να ξεχειλώσετε τις τρύπες.

Τι θα χρειαστείτε;

  • Ένα αιχμηρό εργαλείο για να κάνετε τρύπες στις σαγιονάρες
  • Ένα ζευγάρι σαγιονάρες(1 νούμερο μικρότερο από οτι φοράτε)
  • 1 νήμα από βαμβάκι σε οτι χρώμα θέλετε
  • ψαλίδι
  • βελονάκι  B /2.5 mm, G /4.25 mm
  • 2 stitch markers

ftiaxte-iperoches-mpalarines-me-soles-apo-sagionares9_

Χρησιμοποιείστε ένα αιχμηρό εργαλείο,για να κάνετε τρύπες ανά 2,5 με 3 εκατοστά γύρω από κάθε σόλα. Θέλετε κάθε τρύπα να γίνεται περίπου προς την άκρη της σόλας. Είναι σημαντικό να κάνετε τις τρύπες σας αρκετά μακριά από την άκρη ώστε το πλαστικό να μην σχίσει το νήμα όταν θα δημιουργήσετε την πρώτη σας γραμμή με το βελονάκι.

Για τις πτέρνες και για τις πλευρές

Χρησιμοποιώντας μικρότερο βελονάκι, βάλτε το νήμα στο πίσω μέρος της φτέρνας βάζοντας το βελονάκι από την κορυφή της παντόφλας μέχρι τον πάτο της σόλας, αρπάζοντας το νήμα και τραβώντας το προς την κορυφή. Δέστε την επιφάνεια που έχετε δημιουργήσει για να επισυνάψετε το νήμα στη σαγιονάρα.

  • Στη 1 σειρά :Χρησιμοποιείστε ένα μικρό γάντζο για τη μονή βελόνα για κάθε τρύπα που θα κάνετε στη σόλα.
  • Στην 2-9 σειρά: Με το μεγαλύτερο γάντζο, συνεχίστε με το μονό βελονάκι γύρω από το πέλμα. (Πλέξτε γύρω γύρω.Δεν χρειάζεται να κάνετε βελονιά και να κάνετε κόμπο στο τέλος της κάθε γραμμής.)

Χρησιμοποιείστε stitch markers στη μέση της σόλας. Σε αυτό το σημείο μπορείτε να στενέψετε την πτέρνα.

ftiaxte-iperoches-mpalarines-me-soles-apo-sagionares10_

Σειρά 9 συνέχεια : ράψτε με το μονό κόμπο με το βελονάκι  πριν από το πρώτο stich marker, άφησε τον τελευταίο μονό κόμπο, και γυρίστε.

Σειρά 10 : κάντε διπλό κόμπο,αφήστε τη πρώτη μονή βελονιά ,ξεπηδήστε από την δεύτερη στη πρώτη, συνεχίστε με τους μονούς κόμπους μέχρι πριν τον δείκτη (στην άλλη πλευρά τώρα)ξεγλιστρήστε στην τελευταία μονή βελονιά,και γυρίστε.

Σειρά 11-12 : κάντε διπλό κόμπο , αφήστε την πρώτη και πηγαίνετε στη βελονιά από προηγούμενο γύρο, ξεπηδήστε στην επόμενη μονή βελονιά, συν ράψτε μονή βελονιά μέχρι 3 βελονιές πριν τον κάθε stitch marker,και γυρίστε.

Σειρά 13 : κάντε διπλό κόμπο, αφήστε το πρώτο από προηγούμενο γύρο,και πηγαίνετε στην επόμενη μονή βελονιά, συνεχίστε γύρω από ολόκληρη την παντόφλα στο τη μονή βελονιά, μέχρι να φτάσετε στο πίσω μέρος της φτέρνας, όπου μπορείτε να κάνετε κόμπο και να την δέσετε, να πάτε και στην πρώτη μονή βελονιά και να την στερεώσετε.

Η κορυφή της μπαλαρίνας

Πώς να ξεκινήσετε τα δάχτυλα: Ουσιαστικά, βάζετε  νήμα στην ίδια βελόνα που είναι και το stitch marker. Στην συνέχεια , πέρνα την βελόνα που είναι αριστερά από το δεξί marker και μετά δέσε δύο κόμπους μεταξύ τους. Θα ενώσεις αυτά τα δύο με μια βελονιά και θα το περάσεις πάλι πίσω από το δεξί σημάδι που ξεκίνησες.

ftiaxte-iperoches-mpalarines-me-soles-apo-sagionares11_

Κάνε την ίδια διαδικασία και με την δεύτερη σόλα!

ftiaxte-iperoches-mpalarines-me-soles-apo-sagionares12_

Οι μπαλαρίνες σου είναι έτοιμες και μπορείς να της ευχαριστηθείς τρέχοντας μέσα στο σπίτι.

Φτιάξτε υπέροχες πλεκτές μπαλαρίνες με σόλες από σαγιονάρες

 

Πηγή: stylishboard.com
Close