Νερό από φλούδες πατάτας για να δυναμώσετε τα μαλλιά σας

Νερό από φλούδες πατάτας για να δυναμώσετε τα μαλλιά σας

Σήμερα η βιομηχανία καλλυντικών προσφέρει εκατοντάδες προϊόντα περιποίησης μαλλιών, που χρησιμοποιούνται για την κάλυψη όλων των αναγκών των ανδρών και των γυναικών στον κόσμο.
Τα περισσότερα από τα προϊόντα αυτά έχουν κάνει τη ζωή πιο εύκολη και έχουν γίνει εξαιρετικοί σύμμαχοι στην εξασφάλιση υγιών και όμορφων μαλλιών.

Όμως, σε μερικές περιπτώσεις, δεν είναι τόσο αποτελεσματικά όσο θα έπρεπε. Αντιθέτως, μάλλον βλάπτουν τα μαλλιά και τους προκαλούν διαταραχές λόγω των χημικών ουσιών που περιέχουν.

Ωστόσο αυτό που οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν ξεχάσει είναι ότι υπάρχουν σπιτικές θεραπείες οι οποίες μπορούν να δυναμώσουν και να θρέψουν τα μαλλιά ενισχύοντας την ανάπτυξη και την ομορφιά τους.

Σήμερα, θα μοιραστούμε μαζί σας μια φυσική θεραπεία που έχει βοηθήσει πολλές γυναίκες μέσα στα χρόνια να εξασφαλίσουν υγεία και όγκο στα μαλλιά τους: το νερό από φλούδες πατάτας.

Πρόκειται για μια απλή λύση που μπορεί να εξασφαλίσει στα μαλλιά σας φυσική λάμψη και με τον καιρό μπορεί να δυναμώσει τις ρίζες τους και να μειώσει το γκριζάρισμα. Θα θέλατε να τη δοκιμάσετε;

Οι ιδιότητες του νερού από φλούδες πατάτας

Όπως ισχύει για σχεδόν όλα τα φρούτα και τα λαχανικά, οι φλούδες της πατάτας είναι γενικά το μέρος του φυτού που καταλήγει στα σκουπίδια επειδή θεωρείται άχρηστο.

Αν και γενικά οι φλούδες δεν χρησιμοποιούνται στη μαγειρική, στην πραγματικότητα διαθέτουν σημαντικές συμπυκνωμένες ιδιότητες που μπορούν να αξιοποιηθούν με άλλους τρόπους έτσι ώστε να αποφεύγεται η σπατάλη τους.

Εκτιμάται ότι σχεδόν το 50% της φλούδας αποτελείται από πολυσακχαρίτες, μια ουσία που είναι γνωστή ως ένα είδος φυτικής ίνας.

Πρόκειται επίσης για μια σημαντική πηγή καλίου. Το μέταλλο αυτό παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην εξισορρόπηση των ηλεκτρολυτών στο σώμα.

Περιέχει επίσης μικρότερες ποσότητες βιταμίνης C, θειαμίνης, ριβοφλαβίνης και υδατοδιαλυτής νιασίνης. Πρόκειται για ουσίες εξαιρετικές για τη φροντίδα των μαλλιών, επειδή θρέφουν σε βάθος και έχουν αντιοξειδωτική δράση που προλαμβάνει τις βλάβες.

Οι φλούδες πατάτας περιέχουν επίσης μεταλλικά στοιχεία όπως ασβέστιο, μαγγάνιο, ψευδάργυρο και σίδηρο, καθώς και διάφορες φαινόλες και γλυκοαλκαλοειδή.

Ποιες είναι οι ωφέλειες του νερού από φλούδες πατάτας για να μαλλιά;

Αυτή η παλιά συνταγή της γιαγιάς χρησιμοποιείται εδώ και πολύ καιρό για τις θρεπτικές της ιδιότητες, που την καθιστούν μια θεραπευτική περιποίηση για την ομορφιά των μαλλιών.

Χάρη στα άμυλα που περιέχουν οι φλούδες της πατάτας, όταν χρησιμοποιούνται στο τριχωτό της κεφαλής και στα μαλλιά, μπορούν να τα δυναμώσουν και να εξαλείψουν προβλήματα όπως η τριχόπτωση και η ξηρότητα.

Διατηρούν επίσης τα μαλλιά λαμπερά και δυνατά, ενώ η τακτική χρήση τους μπορεί να αποδειχτεί ιδανική για την πρόληψη και τη μείωση του γκριζαρίσματος, που φανερώνει την ηλικία σας ακόμα κι αν είστε νέοι.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση οι φλούδες της πατάτας δεν λειτουργούν τόσο αποτελεσματικά όσο οι χημικές βαφές, όμως, αν χρησιμοποιούνται συχνά, σκουραίνουν όντως τα μαλλιά και μειώνουν τις γκρίζες τρίχες ή κάνουν τα σκούρα μαλλιά ακόμα σκουρότερα.

Για το λόγο αυτό δεν συνιστούμε τη χρήση τους αν έχετε ξανθά ή ανοιχτά καστανά μαλλιά, καθώς το χρώμα τους μπορεί να επηρεαστεί.

Πώς να φτιάξετε νερό από φλούδες πατάτας για τα μαλλιά σας
Δεν υπάρχει συγκεκριμένη συνταγή για να εκχυλίσετε τις ωφέλιμες για τα μαλλιά σας ιδιότητες που περιέχουν οι φλούδες της πατάτας. Γενικά το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να βράσετε τις φλούδες σε αρκετό νερό και έπειτα να χρησιμοποιήσετε το υγρό για την περιποίηση των μαλλιών σας.

Υλικά
Φλούδες από 5 πατάτες
Νερό (όσο χρειαστεί)
Οδηγίες
Βάλτε τις φλούδες σε μια κατσαρόλα με νερό. Μόλις το νερό βράσει, χαμηλώστε τη φωτιά και μαγειρέψτε τες για τριάντα λεπτά ακόμα για να πάρετε το συμπυκνωμένο υγρό.
Μόλις είναι έτοιμο, απομακρύνετε από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει. Αδειάστε το υγρό σε ένα βάζο αφού το στραγγίσετε.
Τρόπος χρήσης
Απλώς λούστε τα μαλλιά σας όπως συνήθως αλλά χρησιμοποιήστε τις φλούδες για το τελικό ξέβγαλμα.
Η περιποίηση αυτή θα πρέπει να επαναλαμβάνεται δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα και σύντομα μετά θα προσέξετε ότι τα μαλλιά σας θα είναι πιο υγιή.
Για να συνειδητοποιήσετε πόσο καλό κάνει η συγκεκριμένη περιποίηση, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να τη δοκιμάσετε για μερικές εβδομάδες. Αν και τα αποτελέσματα δεν είναι ορατά αμέσως, θα δείτε τη διαφορά μέσα σε μερικές μέρες μετά από συνεπή χρήση.

Το καλύτερο με την επιλογή αυτής της περιποίησης είναι ότι δεν έχει παρενέργειες και μπορεί να χρησιμοποιείται παράλληλα με άλλα προϊόντα φροντίδας των μαλλιών.

me ygeia.gr

Close