Νιώσε όμορφη και με μάσκα: Τips για μακιγιάζ για σένα που φοράς μάσκα

Διαβάζοντας τον τίτλο ξέρουμε τι σκεφτήκατε: εδώ ο κόσμος καίγεται και το daddy…βάφεται! Παρόλα αυτά θα εξηγήσουμε αμέσως τις προθέσεις μας! Φυσικά και το τελευταίο πράγμα που πρέπει να μας απασχολεί μέσα στην πανδημία, είναι το μακιγιάζ με μάσκα.

Παρόλα αυτά, υπάρχουν γυναίκες εκεί έξω που εξαιτίας της δουλειάς τους οφείλουν να είναι περιποιημένες και βαμμένες καθημερινώς. Αυτό το άρθρο λοιπόν, προορίζεται γι’ αυτές τις γυναίκες. Ο κορονοϊός μπορεί να μας τάραξε τα νερά, όμως οι υποχρεώσεις παραμένουν ίδιες.

Κι αν στην δουλειά, χρειάζεται να είσαι βαμμένη, πρέπει να προσαρμόσεις το μακιγιάζ σου σύμφωνα με τα νέα δεδομένα. Μιας και η μάσκα σου κρύβει όλο σου το πρόσωπο. θα πρέπει να τονίσεις περισσότερο το βλέμμα. Ποια άλλα make up tips ισχύουν; Διαβάστε παρακάτω:

Μακιγιάζ με μάσκα – Τι κάνουμε με το πρόσωπο;

Μπορεί να φοράμε μάσκα, όμως όσων αφορά την βάση του μακιγιάζ, ακολουθούμε ακριβώς την ίδια ιεροτελεστία. Ξεκινάμε με την ενυδατική μας κρεμά και την αντηλιακή, αφού είναι απαραίτητες για την υγεία της επιδερμίδας.

Στη συνέχεια, εφαρμόζουμε ένα primer όπου θα κάνει το μακιγιάζ μας να είναι πιο σταθερό, έτσι ώστε να μη χαλάσει από την μάσκα. Θα σας προτείναμε να μην βαρύνετε το πρόσωπο σας με κάποιο foundation. Δοκιμάστε μια BB ή CC κρέμα!

Δείτε ακόμα Μπρονζέ μακιγιάζ: Η τάση του καλοκαιριού στο μακιγιάζ που πρέπει να υιοθετήσεις

Αν έχετε μαύρους κύκλους ή θέλετε να φωτίσετε λίγο το βλέμμα σας μην ξεχάσετε το concealer. Να θυμάστε ότι με την μάσκα, όλοι θα δίνουν έμφαση στα μάτια σας, οπότε το βλέμμα σας πρέπει να είναι φρέσκο!

Τι μακιγιάζ να επιλέξετε για τα μάτια;

Όπως αναφέραμε και πιο πάνω, τώρα με την μάσκα, όλοι θα δίνουν έμφαση στο βλέμμα. Οπότε το μακιγιάζ στα μάτια είναι απαραίτητο! Παρόλα αυτά σας δίνεται μια γκάμα επιλογών που μπορεί να ταιριάξει σε κάθε γυναίκα!

Μπορείτε αν θέλετε να τονίσετε το βλέμμα σας μόνο με μια μάσκαρα. Αυτό προτείνετε στις γυναίκες όπου έχουν μικρά μάτια και δεν θέλουν να τα βαρύνουν περισσότερο ή στις γυναίκες όπου δεν τους αρέσει το έντονο μακιγιάζ.

Όμως, έχετε την δυνατότητα να παίξετε με γήινες αποχρώσεις της παλέτας σκιών, αφού αναφερόμαστε πάντα σε πρωινές ώρες! Προσέξτε το μακιγιάζ σας να είναι ελαφρύ γιατί κατά τη διάρκεια της εργασίας, δεν είναι απίθανο να το χαλάσουμε από κάποια ασυναίσθητη κίνηση.

Μην επιλέξετε το eye – liner, διότι κατά τις πρωινές ώρες μπορεί να φανεί υπερβολικό.

Νιώσε όμορφη και με μάσκα: Τips για μακιγιάζ για σένα που φοράς μάσκα

Photo via: omorfamystika.gr

Μακιγιάζ με μάσκα – Δώσε έμφαση στα φρύδια!

Τα τελευταία χρόνια οι γυναίκες δεν βγάζουν απλά τα φρύδια τους, δίνοντας το κατάλληλο σχήμα που θα ταιριάξει το πρόσωπό τους. Στη μόδα, ήρθε το βάψιμο των φρυδιών! Ειδικά μολυβιά που προορίζονται αποκλειστικά για τα φρύδια κυκλοφορούν στην αγορά.

Με αυτόν τον τρόπο οι γυναίκες μπορούν να αλλάξουν χρώμα στα φρύδια τους, να καλύψουν τα κενά που τυχόν θα υπάρχουν και να τα τονίσουν περισσότερο. Τα φρύδια, παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο όσων αφορά την ομορφιά του προσώπου μας.

Μπορεί να έχεις τα πιο όμορφα χαρακτηριστικά αλλά ένα λάθος σχήμα φρυδιών, μπορεί να σου αλλάξει όλο το πρόσωπο. Τώρα που η μάσκα θα καλύπτει σχεδόν όλα σου τα χαρακτηριστικά, εσύ οφείλεις να τονίσεις περισσότερο τα φρύδια σου.

Διάλεξε το μολυβί που ταιριάζει περισσότερο στα χρώματα σου και βάψε τα φρύδια σου σε φυσικές αποχρώσεις. Πρόσεχε μην το παρακάνεις και το αποτέλεσμα βγει υπερβολικά. Χρησιμοποίησε το μολύβι στα σημεία όπου υπάρχουν κενά και για να διορθώσεις λίγο το σχήμα των φρυδιών σου. Ειδικότερα τις πρωινές ώρες, επέλεξε φυσικές αποχρώσεις μολυβιών.

Νιώσε όμορφη και με μάσκα: Τips για μακιγιάζ για σένα που φοράς μάσκα

Photo via: Pinterest

Τι πρέπει να κάνεις με τα χείλη σου;

Η αλήθεια είναι πως φορώντας την μάσκα, το να βάψεις τα χείλη σου το βρίσκουμε περιττό! Δεν πρόκειται να φανεί οποιοδήποτε κραγιόν ή lip gloss κι αν επιλέξεις. Παρόλα αυτά, αν δεν μπορείς να βγεις από το σπίτι χωρίς βαμμένα χείλη, διάλεξε προϊόντα μακράς διάρκειας.

Τα προϊόντα που θα χρησιμοποιήσεις πρέπει να είναι μακράς διαρκείας διότι η μάσκα μπορεί να αφαιρέσει το κραγιόν σου, χωρίς να το καταλάβεις. Αυτό φυσικά, θα έχει ως αποτέλεσμα με το που την βγάλεις, να μοιάζεις με…clown!

Έτσι, πρέπει να βρεις προϊόντα μακράς διάρκειας που θα αντέχουν στον χρόνο. Επίσης μην ξεχνάς ότι τα κραγιόν σου θα πρέπει να είναι αδιάβροχα, γιατί η ζέστη είναι έντονη και η μάσκα μας κάνει να ιδρώνουμε ακόμη πιο πολύ.

Σε περίπτωση που δεν σε ενδιαφέρει να φορέσεις κραγιόν, θα πρέπει να θυμάσαι ότι τα χείλη σου, πρέπει να τα κρατάς ενυδατωμένα, είτε τα δει κάποιος είτε όχι. Γι’ αυτό επέλεξε ένα  lip balm ή να βάλετε ένα long lasting lipglos.

Νιώσε όμορφη και με μάσκα: Τips για μακιγιάζ για σένα που φοράς μάσκα

Photo via: iefimerida.gr

Μακιγιάζ με μάσκα – Τι πρέπει να κάνουμε το ρουζ;

Και το ρουζ δεν φαίνεται πίσω από την μάσκα, οπότε ο μόνος λόγος για να το φορέσετε, είναι για να είστε περιποιημένες σε περίπτωση που την βγάλετε μετά την δουλειά. Αν λοιπόν έχετε τέτοιες βλέψεις, επιλέξτε κανονικά το ρουζ που θα φορούσατε υπό άλλες συνθήκες.

Διαλέξτε χρώματα που σας ταιριάζουν και μην ξεχάσετε να τονίσετε την ηλιοκαμένη σας επιδερμίδα! Τόσες ώρες κάτω από τον ήλιο, δεν πρέπει να πάνε χαμένες. Σωστά;

Νιώσε όμορφη και με μάσκα: Τips για μακιγιάζ για σένα που φοράς μάσκα

Photo via: elenifourli.gr

Μην ξεχάσεις το setting spray!

Το setting spray έχει την ιδιότητα να κάνει το μακιγιάζ να είναι πιο σταθερό. Ειδικότερα τώρα όπου η μάσκα θα σας ακουμπάει το πρόσωπο όλη την ημέρα, ένα setting spray είναι το Α και το Ω για ένα επιτυχημένο μακιγιάζ. Θα κάνει το μακιγιάζ σταθερό και δεν θα έχετε τον φόβο ότι από τον ιδρώτα ή την μάσκα θα χαλάσει.

 

 

 

Close