Πολύτιμες συμβουλές για όσες θέλουν να βάψουν τα μαλλιά τους! Τι να προσέξετε!

Έχετε βαρεθεί το χρώμα στα μαλλιά σας και θέλετε να τολμήσετε μία αλλαγή; Σκέφτεστε να αλλάξετε look αλλά δεν ξέρετε ακόμη αν θα σας πηγαίνει, αν πρέπει να το δοκιμάσετε και τι τελικό αποτέλεσμα θα έχει; Γι’αυτό είμαστε εμείς εδώ!

Παρακάτω θα σας παρουσιάσουμε μερικές πολύτιμες συμβουλές για όποιον πρόκειται να να βάψει τα μαλλιά του που θα φανούν πολύ χρήσιμες και θα σας βοηθήσουν να πάρετε την σωστή απόφαση, σύμφωνα με το dynamikhgynaika.gr!

Πώς να βάψω τα μαλλιά μου – Λίγα λόγια για αυτό το ερώτημα
Προτού δούμε τις παραμέτρους που χρειάζεται να λάβεις υπ’ όψιν σου πριν προβείς σε μία τέτοια αλλαγή, ας πούμε δυο λόγια σχετικά με το ζήτημα.

Πολλές γυναίκες (και άνδρες φυσικά) βαριόμαστε να βλέπουμε συνέχεια το ίδιο χρώμα στα μαλλιά μας. Ή θέλουμε να ανεβάσουμε τη διάθεση και την αυτοπεποίθησή μας προβαίνοντας σε μία λιγότερο ή περισσότερο ορατή αλλαγή στα μαλλιά μας. Δεδομένου ότι αποτελούν ένα βασικό στοιχείο της εξωτερικής μας εμφάνισης, είναι σημαντικό να έχουμε σκεφτεί καλά πώς θέλουμε τα κάνουμε κάθε φορά. Τι ταιριάζει στο γούστο, στο πρόσωπο, στην επιδερμίδα, στην ηλικία, ακόμα και στην καθημερινότητά μας. Γιατί, αν για παράδειγμα κάνουμε μια δουλειά που μας θέλει πολλές ώρες στον ήλιο, καλό θα ήταν να αποφεύγουμε χρώματα που ανοίγουν ή ξεθωριάζουν εύκολα.

Πώς να βάψω τα μαλλιά μου – 7 Παράμετροι που χρειάζεται να συνυπολογίσεις
Όπως πήγαμε να αναφέρουμε και παραπάνω, οι παράγοντες που πιστεύουμε ότι είναι καλό να σκεφτείς πριν πάρεις την οριστική σου απόφαση να αλλάξεις το χρώμα των μαλλιών σου είναι οι εξής:

Δείτε επίσης Εχεις μεγάλη μύτη! Αυτά είναι τα ιδανικά χτενίσματα και κουρέματα για σένα!

1) Το χρώμα της επιδερμίδας
Δεν ταιριάζουν όλες οι αποχρώσεις στα μαλλιά σε όλες τις επιδερμίδες. Μία φύσει έντονα σκούρα επιδερμίδα, δύσκολα ταιριάζει αρμονικά με ένα πολύ ανοιχτό ξανθό – σαντρέ μαλλί. Αντιστρόφως, μία εντελώς λευκή επιδερμίδα, δύσκολα συμπλέει αρμονικά με ένα μαύρο κορακί χρώμα στα μαλλιά.

Μπορεί να τύχει να δούμε κορίτσια και γυναίκες που έχουν προβεί σε τόσο έντονες αντιθέσεις μεταξύ επιδερμίδας και μαλλιών. Ωστόσο, τόσο η διατήρηση χρωμάτων που απέχουν λογικά πολύ από το φυσικό τους όσο και το μακιγιάζ που κατά πάσα πιθανότητα πρέπει να είναι έντονο και πολύ προσεγμένο, καθιστούν αυτές τις αντιθέσεις μη συνιστώμενες από πλευράς μας.

Ανοιχτές επιδερμίδες
Έτσι, στις ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες προτείνουμε αποχρώσεις του ξανθού, του μελί, του ανοιχτού καστανού, που δένουν ομοιόμορφα με το δέρμα. Βλέπε, π.χ. τα χρώματα των ανθρώπων στις Σκανδιναβικές κυρίως χώρες. Όμως, προσοχή: όχι όλο το μαλλί ένα ανοιχτό σαντρέ ξανθό, διότι θα σε χλωμιάζει και θα σε μεγαλώνει ηλικιακά. Κινήσου σε ανταύγειες μίας ή και δύο αποχρώσεων ή σε πιο γλυκές αποχρώσεις του μελί και του ανοιχτού καφέ. Επίσης, εάν σου αρέσουν οι ginger, μπορείς να παίξεις και με κόκκινα που τείνουν προς το πορτοκαλί ή το κεραμιδί. Όχι με το κόκκινο της φωτιάς ή της Ferrari.

Σταρένιες επιδερμίδες
Αν έχεις μια σταρένια επιδερμίδα, είσαι πιο «εύκολη» στο συνταίριασμά της με το κατάλληλο χρώμα μαλλιών. Γι’ αυτό και η απάντησή μας στο ερώτημά σου «πώς να βάψω τα μαλλιά μου;» είναι πιο διευρυμένη. Μπορείς να κινηθείς σε αποχρώσεις όπως αναφέραμε στις ανοιχτές επιδερμίδες (βλ. ακριβώς παραπάνω). Μπορείς να παίξεις με πιο σοκολατένιες αποχρώσεις, με βαθιές κόκκινες ή μπορντό, καθώς και με σκούρο καστανό (που φαίνεται σχεδόν σαν μαύρο) ή ακόμη και μαύρο αν το έχεις με το μακιγιάζ. Τέλος, οι τεχνικές τύπου ombre, sombre και μπαλαγιάζ σου ταιριάζουν απίστευτα! Χωρίς να προβαίνεις σε πολύ ανοιχτό ξανθό στις άκρες των μαλλιών σου, αλλά κινούμενη σε πιο ανοιγμένους τόνους του φυσικού σου χρώματος και κάνοντας ένα ντεγκραντάρισμα προς τα κάτω.

Σκούρες επιδερμίδες
Εάν έχεις μία αρκετά σκουρόχρωμη επιδερμίδα, σίγουρα σου ταιριάζουν σοκολατένιες, αυστηρές καστανές, και μαύρες αποχρώσεις ως μεμονωμένα χρώματα στα μαλλιά σου. Μπορείς να σπας τη μονοτονία του ενός σκούρου χρώματος με μερικές ανταύγειες από μέσα, που να είναι απλώς λίγο πιο ανοιχτές από το φυσικό σου χρώμα. Όχι μελί ή ξανθές όμως. Πολύ βαθιά κόκκινα και μπορντό χρώματα θα μπορούσαν ενδεχομένως να σου ταιριάξουν, εφόσον σου αρέσουν και μπορείς να συντηρήσεις το χρώμα τους.

2) Χαρακτηριστικά της προσωπικότητας
Ένας δεύτερος παράγοντας που πιστεύουμε ότι πρέπει να συνυπολογίσεις ως προς το «πώς να βάψω τα μαλλιά μου;» είναι ο χαρακτήρας σου. Όλοι και όλες συνηθίζουμε να εξάγουμε συμπεράσματα για την προσωπικότητα κάποιου από την εξωτερική του εμφάνιση, ακόμη κι από τα μαλλιά του. Αν και δεν είναι «αξιόπιστη λογική» ούτε και η πιο επιθυμητή, η αλήθεια είναι ότι όλοι το κάνουμε συνέχεια.

Σε αυτά τα πλαίσια, πολύ ανοιχτά πλατινέ ξαθνά μαλλιά συνδέονται συχνά με άλλα στοιχεία της προσωπικότητας σε σχέση, π.χ., με γυναίκες που έχουν καστανά μαλλιά και με γυναίκες που έχουν κόκκινα.

Αυτό που εμείς σε καλούμε να σκεφτείς είναι, επί της ουσίας, πώς θα ταιριάξεις τον εσωτερικό σου κόσμο με την εξωτερική σου εμφάνιση και συγκεκριμένα με τα μαλλιά σου. Θέλεις να δείξεις το δυναμισμό σου και να επιλέξεις φλογερές αποχρώσεις; Θέλεις να αναδείξεις τη γλυκύτητα που σε διέπει και να κινηθείς σε καστανά χρώματα με ήπια ξανοίγματα; Μήπως θέλεις να φαίνεσαι αυστηρή και σέξι με το μαύρο μαλλί σου; Ή μήπως θέλεις να φανερώνεις το πόσο cool, trendy και Yolo είσαι με πιο extreme χρώματα (βλ. ροζ, τιρκουάζ κ.ά.);

Δείτε επίσης 7 απίθανοι συνδυασμοί Μανικιούρ & Μακιγιάζ για να καταπλήξεις!

3) Το προσωπικό γούστο – Οι προτιμήσεις
Πάρα πολύ βασική παράμετρος στο «πώς να βάψω τα μαλλιά μου» που διερωτάσαι είναι αναμφίβολα το προσωπικό σου γούστο. Το στυλ σου, δηλαδή, οι προτιμήσεις σου. Τι αρέσει και τι προτιμάς εσύ ως χρώμα, ως αποχρώσεις, ως τεχνικές. Τόσο για τον εαυτό σου όσο και γενικότερα τι σου αρέσει να βλέπεις σε γυναικεία μαλλιά.

Η Κοινωνιολογία λέει ρητά ότι δε νοείται αποκλειστικά ατομική συμπεριφορά, αφού η συμπεριφορά όλων κατασκευάζεται στα πλαίσια της εκάστοτε κοινωνίας, χωροχρονικά. Με απλά λόγια, τα προσωπικά σου «θέλω» και το γούστο σου είναι σίγουρο αποτέλεσμα του ότι ζεις στην παρούσα χωροχρονική πραγματικότητα. Γιατί ποιος θα φανταζόταν 3 δεκαετίες πριν ότι μια γυναίκα θα μπορούσε να έχει μισά ροζ και μισά γαλάζια τα μαλλιά της και μάλιστα να θεωρούνταν μοντέρνα με αυτά;

Ας συνοψίσουμε, λοιπόν, επισημαίνοντας ότι θέλουμε να σκεφτείς τι σου αρέσει, τι προτιμάς εσύ να κάνεις στα μαλλιά σου. Άσε τι μπορεί να επιτάσσει η μόδα, τι έχει κάνει η τάδε celebrity, τι βλέπεις να κάνουν τα περισσότερα κορίτσια ή γυναίκες. Μην ξεχάσεις να δώσεις έμφαση στο τι θα σου άρεσε ε-σ-έ-ν-α.

4) Η ηλικία
Καλώς ή κακώς, συγκεκριμένες ηλικίες συνδέονται ευκολότερα ή δυσκολότερα με συγκεκριμένες χρωματικές επιλογές στα μαλλιά. Ας δούμε το προαναφερόμενο παράδειγμα. Πιο εύκολα δεν το συνδέετε με ένα κορίτσι στην εφηβική ή πρώιμη ενήλικη ζωή του, παρά με μία 40άρα γυναίκα;

Δεν υπάρχουν, φυσικά, κανόνες για το τι χρώμα πάει σε μία 20άρα και τι σε μία γυναίκα των 50 ετών. Αλλά υπάρχουν κοινωνικές νόρμες, που συνήθως λαμβάνουμε υπόψη μας. Εμείς απλώς θα σου υπενθυμίσουμε να συνυπολογίσεις και τον παράγοντα ηλικία προτού κάνεις μια μεγάλη αλλαγή. Δε θα σου πούμε σε καμία περίπτωση ότι η τάδε ηλικία επιτρέπει ή απαγορεύει τα τάδε χρώματα.

5) Η μόδα και οι προτάσεις της
Όπως πήγαμε να θίξουμε και παραπάνω, το τι επιτάσσει και μας συμβουλεύει να κάνουμε η μόδα κάθε σεζόν, κάθε έτος, κάθε δεκαετία παίζει ρόλο. «Πώς να βάψω τα μαλλιά μου;» – «Ρίξε μια ματιά και στις προτάσεις της μόδας!».

Επιγραμματικά, οι έξι βασικότερες προτάσεις των hair stylists, των σχεδιαστών και των οίκων μόδας για τη σεζόν που διανύουμε (Άνοιξη – Καλοκαίρι 2019) είναι: το μελί ξανθό, το ανοιχτό ξανθό, το ginger, οι unicorn pastel αποχρώσεις, τα neon χρώματα και το σοκολατί ξανθό. Εννοείται ότι τεχνικές τύπου όμπρε, σόμπρε και μπαλαγιάζ είναι ακόμα στο προσκήνιο. Συμβουλεύσου και το άρθρο μας με τίτλο «Sombre μαλλιά – Η νέα τάση της μόδας».

Μπορείς να βρεις αναλυτικά τις τάσεις για τα χρώματα στα γυναικεία μαλλιά για τη σεζόν που διανύουμε στο άρθρο «Μαλλιά Άνοιξη – Καλοκαίρι 2019 – Τάσεις της μόδας», με φωτογραφικό υλικό. Ακόμη, μείνε συντονισμένη πριν την έναρξη κάθε σεζόν στο περιοδικό μας, αφού αναρτούμε όλα τα άρθρα που αφορούν στις επικείμενες τάσεις της μόδας στην κατηγορία Μόδα.

Δείτε επίσης 14 Τρανταχτά Παραδείγματα που Αποδεικνύουν Πως ένα Απλό Κούρεμα, μπορεί να Αλλάξει Τελείως μια Γυναίκα!

6) Η καθημερινότητα, οι απαιτήσεις της & ο οικονομικός παράγοντας
Έκτος κατά σειρά παράγοντας που είναι πολύ σημαντικός στον καθορισμό του χρώματος των μαλλιών σου είναι οι υποχρεώσεις, ο ελεύθερος χρόνος, η καθημερινότητα, αλλά και το budget που είσαι πρόθυμη να διαθέτεις.

Η περιποίηση των μαλλιών μας μπορεί να είναι εξαιρετικά οικονομική εφόσον έχουμε ένα φυσικό ή ως επί το πλείστον φυσικό χρώμα και «εύκολη» τρίχα. Στην περίπτωση αυτή, το σαμπουάν και ένα λαδάκι για ενυδάτωση, λάμψη και προστασία από τη θερμότητα είναι τα δύο απαραίτητα προϊόντα για τη φροντίδα τους. Αν έχεις επιλέξει, όμως, ένα πολύ ανοιχτό σαντρέ ξανθό ενώ φύσει έχεις σκούρα μαλλιά, τότε θα χρειάζεσαι επιπλέον τις μάσκες σου, τις θεραπείες σου, τη βαφή ή και το ντεκαπάζ ανά 20 – 25 ημέρες, που όλα αυτά είναι έξοδα και χρόνος.

Αναλογίσου, συνεπώς: έτσι όπως είναι διαμορφωμένη η καθημερινότητά σου, πόσο χρόνο, χρήμα και προσπάθεια μπορείς να διαθέτεις με ευκολία για να περιποιείσαι τα μαλλιά σου;

Τέλος, να υπολογίσεις και τις απαιτήσεις της εργασίας ή του προγράμματός σου γενικότερα. Όπως αναφέραμε πιο πριν σε ένα παράδειγμά μας, δε θα ήταν καλό να επιλέξεις χρώματα που αλλοιώνονται για παράδειγμα από τον ήλιο εάν εκτίθεσαι πολλές ώρες σε αυτόν. Δε θα ήταν καλό να επιλέξεις χρώματα που αλλοιώνονται από το χλώριο όταν είσαι κολυμβήτρια. Δε θα ήταν καλό να επιλέξεις χρώματα στα μαλλιά σου που δεν μπορείς να συντηρήσεις.

7) Το φυσικό χρώμα των μαλλιών
Αφήσαμε για το τέλος μία παράμετρος που θεωρούμε κι από τις πιο σημαντικές στην ερώτηση «Πώς να βάψω τα μαλλιά μου;». Το χρώμα που έχει φυσικά το μαλλί σου. Δεν θα σε αποκλείσουμε ούτε θα σε συμβουλεύσουμε να μην κινηθείς με τίποτα σε ένα χρώμα που είναι μακριά από το δικό σου. Θα σου πούμε, όμως, τη γνώμη μας και τι λέει η λογική βάσει επιχειρημάτων.

Δείτε επίσης Υπέροχες ιδέες για χτενίσματα και κουρέματα για κοντά μαλλιά που θα αγαπήσετε!

Με το να βάψεις τα μαλλιά σου σε χρώμα ή χρώματα συγγενικά με το δικό σου

 • Πρώτον, αποφεύγεις σίγουρα την έντονη φθορά της τρίχας
  κι άρα τη στενοχώρια που μπορεί αυτή να σου προκαλούσε,
  αλλά και τα έξοδα και το χρόνο για την όποια βελτίωση της ποιότητάς της.
 • Δεύτερον, δεν κινδυνεύεις να ακούσεις πολλά αρνητικά σχόλια
  ούτε να έρθεις αντιμέτωπη με αρνητικές κριτικές των οικείων σου προσώπων.
 • Τρίτον, δε θα κοιτάζεσαι στον καθρέπτη και θα νιώθεις ότι βλέπεις μία άλλη,
  κι έτσι, αντί μέσω της αλλαγής αυτής να κερδίσεις αυτοπεποίθηση όπως ήθελες, να γεμίσεις ανασφάλειες.
 • Τέταρτον, αυξάνεις τις πιθανότητες να έχεις ένα πιο επιθυμητό, αρεστό κι αρμονικό με το σύνολό σου αποτέλεσμα που θα σου αρέσει πολύ και θα σου δώσει ένα boost γενικότερα!

Αυτές ήταν οι 7 βασικότερες παράμετροι που σε συμβουλεύουμε να σκεφτείς και να συνυπολογίσεις για το «πώς να βάψω τα μαλλιά μου;» που αναρωτιέσαι. Εάν θέλεις να ανανεωθείς, να αλλάξεις την εξωτερική σου εικόνα, να αισθανθείς πιο όμορφη και θελκτική, είμαστε full υπέρ με το να κάνεις κάποια αλλαγή στο χρώμα των μαλλιών σου! Φρόντισε, πάντως, να μη δράσεις βιαστικά!

Με πληροφορίες από dynamikhgynaika.gr

Close