Πρησμένα πόδια στην εγκυμοσύνη; Όχι πια χάρη σε αυτό το μαγικό λάδι!

Όταν ήμουν έγκυος όλα ήταν υπέροχα…ψέμματα..!!!!

Πολύ ζόρι παιδιά, το σώμα παλεύει να ανταπεξέλθει σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση και να σηκώσει πολύ επιπλέον βάρος ενώ το κυκλοφορικό δεν λειτουργεί πλέον όπως θα έπρεπε. Σε όλα αυτά προσθέτεις και την κατακράτηση υγρών και μένεις με ωραιότατα μπουκαλοποδαράκια και κιρσούς. Η κατάσταση αυτή μπορεί να αποφευχθεί αν κάνετε μασάζ με το λάδι που σας προτείνω , μετά τον 4ο μήνα της εγκυμοσύνης.

 

ΥΛΙΚΑ

βαλσαμέλαιο 20 μλ

λάδι άρνικας 20 μλ

λάδι κισσού 20 μλ

αμυγδαλέλαιο 40 μλ

1 αμπούλα βιταμίνη Ε

αιθέρια έλαια: 5 σταγόνες μαστίχα , 10 σταγόνες κυπαρίσσι, 5 σταγόνες λεμόνι, 5 σταγόνες νερόλι,  10 σταγόνες λεβάντα, 5 σταγόνες δυόσμος

 

Πρώτα ενώνουμε τα αιθέρια έλαια σε ένα βαζάκι, ανακατεύουμε και αφήνουμε 2 μέρες να δέσουν. Έπειτα ενώνουμε τα λάδια και προσθέτουμε τα αιθέρια έλαια & τη βιταμίνη Ε, που βοηθά να μην οξειδωθεί το μείγμα μας. Φιλάμε σε φιμέ μπουκάλι μέχρι  6 μήνες.

Για να το χρησιμοποιήσουμε, βάζουμε στην παλάμη μας και με ανοδικές κινήσεις το εφαρμόζουμε από τους αστραγάλους μέχρι τους μηρούς με απαλό μασάζ. Προσοχή, εφαρμογή μόνο βράδυ καθώς το αιθέριο έλαιο λεμόνι είναι φωτοευαίσθητο.

 

Αν δεν έχετε όλα τα αιθέρια έλαια δεν πειράζει αντικαταστείστε με λεβάντα και κυπαρίσσι. Το λάδι κισσού το φτιάχνω εμποτίζοντας λάδι με αποξηραμένο κισσό με τη μέθοδο που γίνεται το λάδι λεβάντας που θα βρείτε εδώ. Αν δεν έχετε κάποιο λάδι απλά βάλτε αμυγδαλέλαιο στη θέση του.

Στη φωτογραφία βλέπετε τζελ κρέμα που έφτιαξα για πρησμένα πόδια με ειδικά και σπάνια εκχυλίσματα!

gel-cream-rest-legs

 

Close