Σκέφτεστε να κόψετε τα μαλλιά σας; Δείτε αν θα σας ταιριάζουν με τον πιο πιο εύκολο τρόπο!

Αν ήμασταν σίγουρες ότι μας κολακεύει το κοντό μαλλί, πιστεύω, ειδικά τώρα το καλοκαίρι, οι περισσότερες γυναίκες θα το τολμούσαν!

Είναι μία απόφαση όμως που πολύ δύσκολα παίρνεις καθώς δεν μπορείς να είσαι σίγουρη για το αποτέλεσμα! Είναι τρίχες και μακραίνουν σίγουρα, αλλά χρειάζονται καιρό, μήνες για να επανέλθουν στο επιθυμητό μήκος σε περίπτωση που δεν μας ταιριάζουν…τι κάνουμε λοιπόν τότε; Γι’αυτό αγαπημένες μου αναγνώστριες ελάχιστες γυναίκες παίρνουν την απόφαση και τα κόβουν.

Τι θα κάνατε όμως αν σας λέγαμε πως υπάρχει ένα κόλπο που θα σας βοηθήσει να καταλάβετε, αν σας πάει το κοντό κούρεμα;

Η μαγική μέθοδος σύμφωνα με το Marie Claire.com, ονομάζεται «Ο κανόνας 2.25″» και ανακαλύφθηκε από τον John Frieda, τον θρυλικό στυλίστα και ιδρυτή της δικής του μάρκας προϊόντων περιποίησης. Σύμφωνα με τον ίδιο ένας χάρακας και ένα μολύβι είναι τα μόνα που χρειάζεστε για να καταλάβετε, αν σας πάει ένα κοντό κούρεμα ή όχι.

Δείτε ακόμα: Η στιλίστρια των διάσημων αστέρων του Χόλιγουντ αποκαλύπτει βασικά tips για τα αξεσουάρ μας

Για να δοκιμάσετε αυτή την φόρμουλα, ακολουθήστε αυτά τα απλά βήματα:

Σκέφτεστε να κόψετε τα μαλλιά σας; Δείτε αν θα σας ταιριάζουν με τον πιο πιο εύκολο τρόπο!

photo via Brightside

1. Βάλτε το μολύβι κάτω από το πιγούνι σας οριζόντια και μετά βάλτε τον χάρακα κάτω από το αυτί σας κάθετα. Πρέπει να έχετε γωνία 90 μοιρών.

2. Μετρήστε την απόσταση από το κάτω μέρος του λοβού του αυτιού μέχρι το σημείο που τέμνονται ο χάρακας και το μολύβι. Αν το ύψος είναι λιγότερο από 5,7 εκατοστά, τότε το πρόσωπό σας είναι κατάλληλο για κοντό κούρεμα. Αν είναι μεγαλύτερο από 5,7 εκατοστά, τότε τα μακριά μαλλιά σας κολακεύουν περισσότερο.

Δείτε πως λειτουργεί για την Μισέλ Γουίλιαμς και την Λιβ Τάιλερ

Σκέφτεστε να κόψετε τα μαλλιά σας; Δείτε αν θα σας ταιριάζουν με τον πιο πιο εύκολο τρόπο!

photo via Bauer-Griffin, Raoul Gatchalian

Τα κοντά μαλλιά ταιριάζουν τέλεια στο πρόσωπο της Μισέλ Γουίλιαμς, ενώ η Τάιλερ φαίνεται πιο ωραία με μακριά μαλλιά. “Όλα είναι θέμα γωνίας”, λέει ο Φρίντα.

Δείτε ακόμα: Ψηλόμεσα μαγιό: 24+1 προτάσεις και tips για να επιλέξετε το ιδανικό

Αυτή η μέθοδος θεωρεία έγκυρη και αξιόπιστη. Οπότε, αν θέλετε να κόψετε τα μαλλιά σας κοντά, δεν χάνετε τίποτα να την δοκιμάσετε.

Πηγή: Marie Claire.com

Δείτε όλα μας τα νέα άρθρα με ένα κλικ εδω

Close