σπιτική μάσκα-για-τα-μαύρα στίγματα-

Μόλις 2 υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι μας αρκούν για να φτιάξουμε μία αποτελεσματική μάσκα για να αφαιρέσουμε τα μαύρα στίγματα.

Τα μαύρα στίγματα (φαγέσωρες) εντοπίζονται εύκολα στο δέρμα, έχουν σκούρο χρώμα και προεξέχουν ελαφρά . Αντίθετα με κάποια άλλα σημάδια, δεν φλεγμαίνουν , γι αυτό και δεν πονούν αν τα αγγίξεις.

Μολονότι θεωρούνται ήπιας μορφής ακμή, τα μαύρα στίγματα μπορούν μερικές φορές να προξενήσουν σε όσους υποφέρουν από αυτά, μεγαλύτερο ψυχολογικό στρες από άλλα σημάδια, εξαιτίας του εμφανούς τους χρώματος και της απροθυμίας τους να εγκαταλείψουν το πρόσωπό μας!

Δείτε ακόμα 5 σπιτικές θεραπείες για να εξαφανίσετε τις ρυτίδες στο μέτωπο

Και σα να μην έφτανε η ελάχιστα κολακευτική τους όψη, τα μαύρα στίγματα μπορούν ξαφνικά να εμφανιστούν, εκτός από το πρόσωπο, στην πλάτη, το στήθος, τον αυχένα, τα χέρια και τους ώμους.

Τα σκούρα αυτά σημάδια προκύπτουν λόγω φραγμένων τριχοθυλακίων. Τα τριχοθυλάκια περιέχουν την τρίχα και ένα σμηγματογόνο αδένα, που παράγει σμήγμα, το οποίο βοηθά το δέρμα να διατηρείται απαλό.

Τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και το σμήγμα, ενώνονται και σχηματίζουν ένα «πώμα» , που μαυρίζει γιατί έρχεται σε επαφή με τον αέρα και οξειδώνεται. Τα μαύρα στίγματα σχηματίζονται με διαφορετικό τρόπο από ό,τι άλλα σπυράκια, η εμφάνισή τους δεν έχει σχέση με βακτήρια, είναι απλά μια συσσώρευση σμήγματος.

Δείτε ακόμα 10 μυστικά της Τζούλιας Ρόμπερτς για να φαίνεσαι σαν εικοσάρα

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, ο οργανισμός μας να αδιαφορεί παντελώς για το αν υπάρχουν μαύρα στίγματα στο δέρμα μας γιατί με κανένα τρόπο δεν τον απειλούν.

Παρόλα αυτά, μπορούμε σίγουρα να καταπολεμήσουμε τα μαύρα στίγματα, με αυτήν την πολλή αποτελεσματική σπιτική μάσκα προσώπου με 2 φυσικά υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι. Είναι αποτελεσματική και θα δείτε μεγάλη διαφορά. Διαβάστε παρακάτω:

σπιτική μάσκα-για-τα-μαύρα στίγματα-

Photo via: brightside.me

Τι θα χρειαστούμε

  1. 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
  2. 1 κουταλιά της σούπας μέλι
σπιτική μάσκα-για-τα-μαύρα στίγματα-

Photo via: onmed.gr

Διαδικασία

Αρχικά πλένουμε το πρόσωπό μας με ζεστό νερό. Στην συνέχεια ανακατεύουμε το μέλι με τον χυμό λεμονιού και εφαρμόζουμε το μείγμα στο πρόσωπο. Περιμένουμε για 20 λεπτά και στην συνέχεια ξεπλένουμε και πάλι με ζεστό νερό.

Δείτε ακόμα Απαλλαγείτε από τα μαύρα στίγματα σε 10 λεπτά

Αξίζει να σημειωθεί πως πριν την δοκιμάσετε καλό θα ήταν να την εφαρμόσετε σε ένα μικρό σημείο του σώματος. Αν δεν δείτε κάποια αλλεργική αντίδραση εφαρμόστε και στο πρόσωπό σας.

σπιτική μάσκα-για-τα-μαύρα στίγματα-

Photo via: athensmagazine.gr

Διαβάστε όλα τα άρθρα για το πρόσωπο και το σώμα στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close