Τι φταίει και τα μαλλιά ασπρίζουν νωρίς

Μπορεί στους άνδρες τα γκρίζα μαλλιά στους κροτάφους να είναι σημάδι αρρενωπότητας αλλά όταν συμβαίνει στις γυναίκες τότε η ψυχολογία τους πέφτει. Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες τα μαλλιά να ξεκινούν να γκριζάρουν και να ασπρίζουν πριν καν κλείσουν τα πρώτα «–άντα».

Γιατί συμβαίνει αυτό;

Οι παράγοντες που ενοχοποιούνται για τα γκρίζα μαλλιά είναι μεταξύ άλλων η κακή διατροφή, το κάπνισμα, το έντονο άγχος αλλά και τα κακά γονίδια που κληρονομούμε από τους γονείς.

Ειδικοί επιστήμονες ανακάλυψαν ότι μια διατροφή φτωχή σε βιταμίνες και θρεπτικά στοιχεία αυξάνει την πιθανότητα να ασπρίσουν τα μαλλιά. Βάλτε στη διατροφή σας τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικά και ασβέστιο οι οποίες μπορούν να αυξήσουν την μελανίνη, την ουσία που χρειάζονται τα μαλλιά να διατηρήσουν το χρώμα τους.

Στην αντίθετη περίπτωση όταν δηλαδή η παραγωγή της μελανίνης μειώνεται τότε τα μαλλιά χάνουν το χρώμα τους.

Η κακή συνήθεια του καπνίσματος δεν βλάπτει μόνο συνολικά την υγεία αλλά και το χρώμα των μαλλιών. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σύμφωνα με τις οποίες οι καπνιστές έχουν τέσσερις φορές μεγαλύτερες πιθανότητες τα μαλλιά τους να ασπρίσουν.

Το δέρμα είναι επιρρεπές σε βλάβες, εξαιτίας των επιζήμιων ελευθέρων ριζών που εμποδίζει την παραγωγή μελανίνης. Αλλά και τα γονίδια που κληρονομούμε ευθύνονται γαι το γκριζάρισμα των μαλλιών.
Πηγή:iatropedia.gr

Close