Βρήκαμε την δίαιτα που σε βοηθά να χάσεις κιλά και κυτταρίτιδα ταυτόχρονα!

Πολλές γυναίκες προσπαθούν να χάσουν κιλά και κυτταρίτιδα. Η απώλεια του περιττού βάρους είναι σίγουρα μια δύσκολη υπόθεση. Ποτέ όμως δε θα γίνει τόσο δύσκολη, όσο με την προσπάθειά μας να απαλλαγούμε από την κυτταρίτιδα.

Η κυτταρίτιδα βλέπετε, δημιουργείται σε πολλά γυναίκεια σώματα, ανεξάρτητα από το βάρος των γυναικών που την έχουν. Μπορεί να συναντήσετε στον δρόμο μια ιδιαίτερα παχουλή γυναίκα και να μην έχει ίχνος κυτταρίτιδας και να δείτε κάποια αδύνατη που να είναι γεμάτη!

Η κυτταρίτιδα είναι πολύ αντιαισθητική και μπορεί να χαλάει την εικόνα ενός κατά τα άλλα πολύ όμορφου σώματος. Το πρόβλημα είναι, ότι δεν μπορείς να απαλλαγείς τόσο εύκολα από αυτήν, όσες κρέμες, τζελ ή λάδια κι αν δοκιμάσεις!

Δείτε ακόμα Χάστε 4 κιλά σε 14 ημέρες πριν τις διακοπές με αυτή την δίαιτα!

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, μπορείς να καταπολεμήσεις την κυτταρίτιδα μέσα από την διατροφή και την γυμναστική. Έτσι, καταφέραμε να βρούμε για εσάς την ιδανική δίαιτα που όχι μόνο σε βοηθά να χάσεις γρήγορα το περιττό βάρος, αλλά σε κάνει να απαλλαγείς και από την κυτταρίτιδα. Διαβάστε παρακάτω:

Το αποτελεσματικό πρόγραμμα διατροφής που σε βοηθά να χάσεις κιλά και κυτταρίτιδα!

Η διατροφολόγος Γεωργία Καπώλη δημιούργησε ένα πρόγραμμα διατροφής που υπόσχεται χάσιμο κυτταρίτιδας και περιττών κιλών. Μάλιστα τα περιττά κιλά και η κυτταρίτιδα χάνονται με υγιεινό και σταθερό τρόπο, έτσι ώστε η απώλεια τους να είναι μόνιμη. Δείτε το πρόγραμμα διατροφής παρακάτω:

Βρήκαμε την δίαιτα που σε βοηθά να χάσεις κιλά και κυτταρίτιδα ταυτόχρονα!

Τι είναι η κυτταρίτιδα;

Η κυτταρίτιδα είναι ένα φαινόμενο που παρουσιάζεται στα γυναικεία σώματα εδώ και πολλά πολλά χρόνια. Στην πραγματικότητα, η κυτταρίτιδα είναι η άνιση κατανομή του λίπους. Διαμορφώνεται κάτω από την επιδερμίδα και είναι αποτέλεσμα άνισης κατανομής λίπους, κακής κυκλοφορίας του αίματος και αυξημένων τοξινών.

Δείτε ακόμα Ένα καθημερινό πρόγραμμα διατροφής που θα βοηθήσει τις γυναίκες άνω των 50 να χάσουν τα περιττά κιλά!

Ποιοι είναι οι λόγοι που οδηγούν στην δημιουργία κυτταρίτιδας;

Για αρχή πρέπει να ξέρεις ότι η κυτταρίτιδα δεν δημιουργείται εξαιτίας των παραπάνω κιλών. Υπάρχουν παχύσαρκα άτομα που δεν έχουν καθόλου κυτταρίτιδα ενώ μπορεί να συναντήσεις αδύνατες γυναίκες, που έχουν!

Φαίνεται πως δυστυχώς η γυναικεία σου φύση παίζει σημαντικό παράγοντα στην δημιουργία της κυτταρίτιδας. Είναι γεγονός ότι μόνο ένας στους εκατό άντρες μπορεί να εμφανίσει κυτταρίτιδα σε αντίθεση με τις γυναίκες, όπου οι περισσότερες διαθέτουν.

Αυτό συμβαίνει διότι το γυναικείο σώμα έχει πάντα παραπάνω λίπος από το αντρικό, έτσι ώστε να είναι λειτουργικό. Ακόμη και τα τελείως “στεγνά” από λίπος γυναίκεια σώματα, έχουν πάντα υψηλότερα ποσοστά λίπους από τους άντρες, διότι σε διαφορετικές περιπτώσεις δε θα είχαν περίοδο και δε θα μπορούσαν να γίνουν μητέρες.

Δείτε ακόμα 36χρονη μητέρα δύο παιδιών αποκαλύπτει πως έχασε 11 κιλά σε 8 μήνες!

Έτσι τα γυναικεία σώματα παρουσιάζουν συχνά κυτταρίτιδα σε γλουτούς, μηρούς, μπράτσα, στομάχι, κοιλιά και γάμπες. Επίσης οι ορμόνες στο σώμα μιας γυναίκας παίζουν ρόλο στην εμφάνιση της κυτταρίτιδας.

Για παράδειγμα μια γυναίκα η οποία είναι έγκυος ή μπαίνει στην κλιμακτήριο ή είναι λεχώνα, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να εμφανίσει κυτταρίτιδα, διότι το λίπος στο σώμα της ανακατανομείται. Τέλος οι διατροφικές μας συνήθειες παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο.

Η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων αλατιού, λίπους, καθώς και η μειωμένη έλλειψη νερού, φαίνεται πως παίζουν καθοριστικό ρόλο στην δημιουργία της κυτταρίτιδας.

Πως να χάσεις κιλά και κυτταρίτιδα;
Ο μύθος που…καταρρίπτεται!

Εδώ και πολλά χρόνια πιστεύουμε ότι η καφεΐνη δημιουργεί κυτταρίτιδα. Σύμφωνα με τους επιστήμονες όμως, η καφεΐνη όχι μόνο δεν είναι υπεύθυνη για την εμφάνιση της κυτταρίτιδας, αλλά εν αντιθέσει ενυδατώνει το σώμα μας!

Συγκεκριμένα, το Ινστιτούτο Ιατρικής της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ, αναφέρει ότι: «Τα ροφήματα με καφεΐνη, όπως είναι ο καφές, συμβάλλουν στην κάλυψη των ημερήσιων αναγκών σε υγρά παρόμοια με τα μη καφεϊνούχα ροφήματα, μιας και η περιεκτικότητα τους σε νερό κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα (90-100%)».

Δεν υπάρχουν λοιπόν επιστημονικές μελέτες που να αποδεικνύουν ότι ο καφές δημιουργεί κυτταρίτιδα. Ο καφές φαίνεται πως έχει ελάχιστη θερμιδική αξία, όταν καταναλώνεται σκέτος.

Αυτό που φαίνεται πως αυξάνει τις πιθανότητες να δημιουργήσουμε κυτταρίτιδα, είναι οι ορμονικές διαταραχές, η κακή διατροφή, η έλλειψη νερού, η δυσκοιλιότητα, η έλλειψη γυμναστικής και η κληρονομικότητα.

Photo cover via: onmed.gr

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close