4- λόγοι-για- να- αλλάζεται -αμέσως- ρούχα- μόλις- επιστέφετε- στο- σπίτι -

4 λόγοι για να αλλάζετε αμέσως ρούχα μόλις επιστρέφετε στο σπίτι . Μπορεί να μην το ξέρατε αλλά οι επιστήμονες μας συμβουλεύουν να αλλάζουμε ρούχα με το που επιστρέφουμε στο σπίτι. Δείτε γιατί.

Τις περισσότερες φορές οι άνθρωποι όταν γυρίζουν σπίτι μετά από μία κουραστική μέρα ξεχνούν να αλλάξουν αμέσως τα ρούχα τους. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που καταπιάνονται με δουλειές του σπιτιού ή χαζεύουν στην τηλεόραση, κάνουν ένα μπάνιο και μετά αλλάζουν ρούχα.

Όμως αυτό σύμφωνα με τους επιστήμονες δεν είναι σωστό. Το σωστό είναι να αλλάζουμε ρούχα αμέσως αφού μπούμε σπίτι μας. Αυτή η συνήθεια κάνει καλό σε πολλούς τομείς της υγείας μας όσο κι αν σας φαίνεται παράξενο. Γιατί πρέπει να αλλάζουμε ρούχα μόλις επιστρέψουμε στο σπίτι. Διαβάστε παρακάτω: 

Λόγοι για να αλλάζετε αμέσως ρούχα μόλις επιστρέφετε στο σπίτι : Δεν είναι καλό για τις φλέβες σας.

Το αγαπημένο σας στενό τζιν μπορεί σίγουρα να σας κάνει να φαίνεστε καταπληκτικές, αλλά αν δεν το βγάλετε όταν επιστρέψετε σπίτι, δεν θα κάνετε τη χάρη στην υγεία σας.

Δείτε ακόμα 10 καθημερινές συνήθειες που καταστρέφουν το δέρμα σας

Τα ρούχα που φοράμε όταν βγαίνουμε είναι πολύ πιο στενά από τα άνετα ρούχα που φοράμε στο σπίτι και μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την κυκλοφορία του αίματος. Τα στενά ρούχα μπορεί να επιβραδύνουν τη ροή του αίματος και εάν τα φοράτε συνεχώς μπορεί να βλάψουν τις φλέβες σας.

4- λόγοι-για- να- αλλάζεται -αμέσως- ρούχα- μόλις- επιστέφετε- στο- σπίτι -

Λόγοι για να αλλάζετε αμέσως ρούχα μόλις επιστρέφετε στο σπίτι: Μπορείτε να φέρετε βακτήρια στο σπίτι σας.

Αν και δεν μπορείτε να αρρωστήσετε μένοντας απλά με τα ίδια ρούχα όλη την ημέρα, υπάρχει ακόμα μια πιθανότητα να φέρετε μικρόβια στο σπίτι σας που μπορεί να προκαλέσουν διάφορες λοιμώξεις.

Μερικά από αυτά τα βακτήρια περιλαμβάνουν το Acinetobacter που προκαλεί λοιμώξεις του αναπνευστικού και τον Staphylococcus aureus που μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή σε διάφορα μέρη του σώματος και που είναι ανθεκτικό σε πολλά φάρμακα.

4- λόγοι-για- να- αλλάζεται -αμέσως- ρούχα- μόλις- επιστέφετε- στο- σπίτι -

Λόγοι για να αλλάζετε αμέσως ρούχα μόλις επιστρέφετε στο σπίτι: Μπορεί να προκαλέσουν ακμή στο σώμα.

Εάν έχετε ενοχλητική ακμή στους ώμους ή στην πλάτη σας, ίσως θέλετε να ρίξετε μια πιο προσεκτική ματιά στον τρόπο που ντύνεστε. Ενώ τα ρούχα από συνθετικά υφάσματα μπορεί να φαίνονται ελκυστικά, δεν επιτρέπουν στο δέρμα σας να αναπνέει και παγιδεύουν τη θερμότητα στο σώμα, προκαλώντας εξάρσεις.

Ένας άλλος λόγος για τα σπυράκια στο λαιμό ή στο στήθος σας μπορεί να είναι η συνήθειά σας να παραμένετε με τα ρούχα του γυμναστηρίου σας μόλις επιστρέψετε στο σπίτι.

Δείτε ακόμα Βήχας: Γιατί χειροτερεύει το βράδυ και πως να τον αντιμετωπίσουμε

Τα αθλητικά ρούχα έχουν σχεδιαστεί για να σας κάνουν να νιώθετε καλά ενώ προπονείστε, αλλά αν δεν τα βγάλετε μετά το τέλος της γυμναστικής σας, μπορεί να σας οδηγήσουν σε φραγμένους πόρους και μαύρα στίγματα.

4- λόγοι-για- να- αλλάζεται -αμέσως- ρούχα- μόλις- επιστέφετε- στο- σπίτι -

Λόγοι για να αλλάζετε αμέσως ρούχα μόλις επιστρέφετε στο σπίτι: Μπορεί να προκαλέσουν πρόβλημα στο στομάχι.

Τα στενά ρούχα που πιέζουν τη μέση σας μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα υγείας που ξεπερνούν κατά πολύ την ενόχληση. Ρούχα που ασκούν πίεση στην κοιλιά μπορούν να προκαλέσουν διάφορα πεπτικά προβλήματα, συμπεριλαμβανομένης της παλινδρόμησης οξέος, ένα από τα πιο κοινά προβλήματα του εντέρου.

Εάν δεν μπορείτε να εγκαταλείψετε τα αγαπημένα σας στενά τζιν ή την pencil φούστα, προσπαθήστε να μην φοράτε αυτά τα ρούχα σε καθημερινή βάση και αντικαταστήστε τα σε κάτι άνετο μόλις επιστρέψετε στο σπίτι.

4- λόγοι-για- να- αλλάζεται -αμέσως- ρούχα- μόλις- επιστέφετε- στο- σπίτι -

All photos via: brightside.me

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την υγεία στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close