7+1 σημάδια που δείχνουν ότι το σώμα σου «φωνάζει» για βοήθεια

7+1 σημάδια που δείχνουν ότι το σώμα σου «φωνάζει» για βοήθεια

Το ανθρώπινο σώμα είναι ένας τέλειος μηχανισμός!

Είναι ικανό να κάνει απίστευτα πράγματα, μα πάνω απ’ όλα η ίδια του η λειτουργία αποτελείται από επιμέρους λειτουργίες, που, όταν τις αναλύσει κανείς, συνειδητοποιεί ότι το ανθρώπινο σώμα είναι ένας τέλειος μηχανισμός.

Δείτε μερικά πραγματικά απίστευτα στοιχεία για την λειτουργία του οργανισμού μας:

-Η καρδιά χτυπάει κατά μέσο όρο 100.000 φορές την ημέρα και αντλεί πάνω από 7 τόνους αίμα σε κάθε άκρη του σώματος.

-Αυτοί οι 7 τόνοι αίματος μετακινούνται μέσα σε ένα ευρύ δίκτυο από αρτηρίες, φλέβες και τριχοειδή αγγεία. Σε ένα ενήλικο άτομο αν όλα αυτά τα αγγεία ευθυγραμμίζονταν θα απλώνονταν σε απόσταση 96.000 χιλιομέτρων, δηλαδή όσο δυόμισι φορές η περιφέρεια της Γης!

-Κάθε μέρα τα νεφρά φιλτράρουν 120 έως 150 λίτρα αίματος -σχεδόν 13 ποτήρια την ώρα- και παράγουν μέχρι και δύο λίτρα ούρων.

-Αν απλώνονταν σε ευθεία το παχύ και το λεπτό έντερο θα έφταναν σε μήκος τα 7,5 μέτρα.

-Οι σιελογόνοι αδένες παράγουν 1,8 λίτρα σάλιου την ημέρα.

-Ένα φτάρνισμα μπορεί να εκτοξεύσει 40.000 σταγονίδια με αρχική ταχύτητα πάνω από 160χλμ/ώρα.

-Κατά μέσο όρο, το δέρμα ενός ενήλικα έχει συνολικό εμβαδόν 6,4 τετ. μέτρων, ζυγίζει 4 κιλά και περιέχει πάνω από 17χλμ αιμοφόρων αγγείων.

-Η μέση θερμότητα που παράγει το σώμα ενός ενήλικα φτάνει τις 2.400 κιλοθερμίδες την ημέρα. Αυτό αντιστοιχεί στη θερμότητα που παράγει ένας λαμπτήρας 116 βατ.

-Ένας ενήλικας αποτελείται από περίπου 7 οκτάκις εκατομμύρια άτομα.

Μερικές φορές  λοιπών ,μας δίνει  σημάδια ότι κάτι δεν πάει καλά, τα οποία σημάδια αν τα αγνοήσουμε, υπάρχει περίπτωση  να  μας οδηγήσουν σε σοβαρά προβλήματα υγείας.

 

Στο παρακάτω βίντεο , ακολουθούν ορισμένα προειδοποιητικά σημάδια.

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close