Αφήνετε τα άπλυτα ρούχα πάνω στο κρεβάτι;Σταματήστε το αμέσως! Δείτε γιατί..

Άπλυτα ρούχα στο κρεβάτι; ΠΟΤΕ λένε οι ερευνητές

Βρετανοί ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Σέφιλντ υποστηρίζουν, ότι το να αφήνετε άπλυτα ρούχα μέσα στο υπνοδωμάτιο και ιδίως πάνω στο κρεβάτι μπορεί να οδηγήσει σε εξάπλωση παρασίτων στον χώρο, τα σκεπάσματα και το κρεβάτι. Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι τα παράσιτα που προκαλούν φαγούρα, δεν προσελκύονται μόνο από τον ίδιο τον άνθρωπο, αλλά και από την μυρωδιά του που υπάρχει πάνω στα άπλυτα ρούχα.

Δείτε ακόμα: Για αυτό Πρέπει να Έχετε μια Οδοντόκρεμα Δίπλα στο Καλάθι των Απλύτων

«Υπάρχουν πολλές μελέτες που επικεντρώνονται στην προσπάθεια να καταλάβουμε πώς τα παράσιτα που ζουν στο κρεβάτι προσελκύονται από τους ανθρώπους και πώς εξαπλώνονται σε μια πολυκατοικία, αλλά κανείς δεν είχε αναλογιστεί μέχρι τώρα το πώς μπαίνουν εξαρχής στο σπίτι», σύμφωνα με τον επικεφαλής συγγραφέα της μελέτης, William Hentley.

Πώς έγινε η έρευνα

Για να βρει την απάντηση, ο Hentley και η ομάδα του χρησιμοποίησαν δύο πανομοιότυπα δωμάτια που είχαν από ένα κρεβάτι, αλλά υπήρχε ένας σωρός από άπλυτα ρούχα επάνω στο ένα κρεβάτι και ένας σωρός από καθαρά ρούχα πάνω στο άλλο κρεβάτι. Επίσης, σε ένα τρίτο δωμάτιο διοχέτευαν απλά διοξείδιο του άνθρακα, έτσι ώστε να προσομοιώσουν την ανθρώπινη αναπνοή, την οποία τα παράσιτα είναι γνωστό ότι αναζητούν.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα παράσιτα κρεβατιών ήταν πολύ πιο πιθανό να πάνε στο δωμάτιο που «αισθάνονταν» ότι είχε ανθρώπινη παρουσία. Ωστόσο, από τα άλλα δύο δωμάτια, είχαν διπλάσιες πιθανότητες να εγκατασταθούν σε εκείνο με τα άπλυτα ρούχα παρά σε εκείνο με τα καθαρά.

Δείτε ακόμα :Βάζει ένα φακελάκι τσάι μέσα σε ένα νεροχύτη με άπλυτα πιατα.Ο λόγος; Απίθανο!

Οι επιστήμονες παροτρύνουν τους ανθρώπους να κρατάνε τα άπλυτα ρούχα τους έξω από το δωμάτιο που κοιμούνται, ειδικά όταν λείπουν για μεγάλο χρονικό διάστημα από το σπίτι.

Πηγή: iatropedia

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close