Απόφραξη εντέρου: Μια άκρως επικίνδυνη & επώδυνη κατάσταση-Συμπτώματα και αντιμετώπιση

Η απόφραξη εντέρου είναι μια άκρως επικίνδυνη και επώδυνη κατάσταση που ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού την έχει περάσει. Τα συχνότερα αίτια που μπορεί να οδηγήσουν σε απόφραξη δωδεκαδαχτύλου είναι ο καρκίνος του δωδεκαδάκτυλου, ο καρκίνος κεφαλής του παγκρέατος και η ατρησία σε νεογνά.

Η απόφραξη του λεπτού εντέρου προκαλείται από συσφίξεις, από περίσφιξη κήλης, από όγκους του λεπτού εντέρου, από το εκκόλπωμα Meckel, από τον εγκολεασμό του εντέρου, τη συστροφή εντέρου και τη νόσος Crohn. Η απόφραξη του παχέος εντέρου προκαλείται από την περίσφιξη κήλης, από τους όγκους από την εκκολπωματίτιδα, από την συστροφή και τον κοπρόσταση.

 

Πρόκειται για την πλήρη και επίμονη διακοπή της φυσιολογικής προώθησης των αερίων και κοπράνων στην περιοχή του εντέρου. Τα συμπτώματα είναι ο έντονος κοιλιακός πόνος γύρω από το ομφαλό, η διάταση της κοιλιάς, η αίσθηση φουσκώματα, η τάση για εμετό, η αναστολή αποβολής αερίων και κοπράνων και η διάρροια.

 

Η διάγνωση μπορεί να γίνει μέσω του ιατρικού ιστορικού, με ακτινογραφία κοιλιάς, με αξονική τομογραφία κοιλιάς, με μαγνητική τομογραφία κοιλιάς και αιματολογικές εξετάσεις. Αν θέλετε να θεραπευτείτε θα πρέπει να αποκαταστήσετε τον αυλό του εντέρου, την εντερική λειτουργία, να κάνετε  άρση παθολογικού αίτιου πρόκλησης ειλεού και κολοσκοπική αποσυμπίεση.

 

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close