Έχεις λιγούρες για αλμυρό; Δες με ποιες ασθένειες μπορεί να συνδέονται

Πολλές φορές μέσα στη μέρα μας πιάνει μια περίεργη λιγούρα για κάτι αλμυρό που δεν μπορούμε να εξηγήσουμε. Πιστεύουμε ότι μπορεί να είναι επειδή πεινάμε ή επειδή δεν είμαστε και πολύ του γλυκού. Οι δυο παραπάνω αιτίες φυσικά και μπορεί να συμβαίνουν. Παρόλα αυτά, σύμφωνα με την ιατρική κοινότητα η λιγούρα για το αλμυρό μπορεί να σημαίνει πολλά παραπάνω.

 

Συνδέεται με τρεις σοβαρές ασθένειες και ίσως το σημερινό άρθρο να αποτελέσει αφορμή για εσάς να επισκεφθείτε τον γιατρό σας, σε περίπτωση που οι λιγούρες σας για κάτι αλμυρό είναι πιο συχνές από ότι συνηθίζεται. Αξίζει να σημειωθεί ότι διατηρούμε κάθε επιφύλαξη για τα παρακάτω, διότι δεν είμαστε γιατροί, οπότε εσείς οφείλεται να επισκεφθείτε κάποιον ειδικό αν θορυβηθείτε με όσα θα διαβάσετε παρακάτω.

 

Υπεριδρωσία

Η υπεριδρωσία είναι η τάση του σώματος μας να παράγει πολύ ιδρώτα όταν οι συνθήκες δεν το καθιστούν δυνατό. Αν ιδρώνετε μέσα στη μέρα ενώ έξω κάνει πολύ κρύο, είναι πολύ πιθανόν να λείπει από τον οργανισμό σας η ουσία του νατρίου, η οποία βρίσκεται άφθονη στα αλμυρά σνακ. Επειδή τα αλμυρά σνακ όμως είναι ανθυγιεινά και όταν καταναλώνονται σε μεγάλη ποσότητα παχαίνουν κιόλας, καλό θα ήταν αν πάσχετε από αυτή τη πάθηση να καταναλώνετε ενεργειακά ποτά! Περιέχουν μεγάλες ποσότητες νατρίου καθώς επίσης άλλους ηλεκτρολύτες οι οποίοι είναι πολύ σημαντικοί για τον οργανισμό μας.

 

Νόσος του Addison

Η Νόσος του Addison είναι όταν τα επινεφρίδια – δυο μικροί αδένες που βρίσκονται ακριβώς πάνω από τα νεφρά – δεν παράγουν τις ορμόνες που θα έπρεπε. Οι συγκεκριμένες ορμόνες βοηθούν το σώμα να κατευνάσει το στρες και βοηθά στην αρτηριακή πίεση. Όταν δεν παράγονται αυτές οι ορμόνες σε πολλές περιπτώσεις δημιουργούν στον οργανισμό μας υπόταση οπότε είναι πολλές οι φορές που οι άνθρωποι που πάσχουν από αυτή τη νόσο, έχουν όρεξη για κάτι αλμυρό!

 

Σύνδρομο Bartter

Είναι η πάθηση που εμποδίζει τα νεφρά να απορροφήσουν το νάτριο που χρειάζεται ο οργανισμός με αποτέλεσμα να φεύγουν οι ουσίες του νατρίου από τα ουρά. Αυτό οδηγεί τον οργανισμό σε συχνές λιγούρες για αλμυρά προϊόντα, αφού προσπαθεί να αναπληρώσει από κάπου το έλλειμμα. Άλλα συμπτώματα της συγκεκριμένης πάθησης είναι η συχνοουρία η υπόταση και η μυικές κράμπες.

Με πληροφορίες από το Medical News Today

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close