Έχετε έντονη δυσοσμία στα πόδια, τις μασχάλες ή το στόμα; Δείτε τι σημαίνει αυτό για την υγεία σας!

Έχετε παρατηρήσει ότι η αναπνοή τα πόδια ή οι μασχάλες σας, υποφέρουν από δυσοσμία; Δοκιμάσατε όλα τα αποσμητικά, τα αφρόλουτρα και τα στοματικά διαλύματα και δεν είδατε τα επιθυμητά αποτελέσματα;

Πολλές φορές, η δυσοσμία δεν αντιμετωπίζεται μόνο με κάποιο από τα παραπάνω προϊόντα, διότι τα αίτια της, είναι πολύ βαθύτερα. Παρακάτω στο άρθρο, θα σας εξηγήσουμε ακριβώς τι εννοούμε!

Είναι πολύ σημαντικό να καταλάβουμε πως η δυσοσμία του σώματος είναι λόγος ανησυχίας γιατί λέει πολλά για προβλήματα όπως διαβήτης, προβλήματα στο συκώτι ή λάθος διατροφή.

Δείτε ακόμα Αν νιώθετε πόνο σε κάποιο από αυτά τα εννέα σημεία στο σώμα σας τότε ένα εσωτερικό σας όργανο παρουσιάζει πρόβλημα υγείας –

Εάν το σώμα σας έχει οσμή κοπράνων…

…μπορεί να οφείλεται στην απόφραξη του εντέρου. Αυτό είναι μία επικίνδυνη κατάσταση και συμβαίνει όταν το λεπτό ή το παχύ έντερο είναι μπλοκαρισμένα.

Αυτό το μπλοκάρισμα κάνει την αναπνοή να μυρίζει σαν κόπρανα και ότι τρώτε θα κάνει την αναπνοή σας να μυρίζει άσχημα. Επίσης, προβλήματα με την πέψη μπορεί να προκαλέσουν δυσοσμία στον ιδρώτα.

Εάν η οσμή σας είναι πικρή…

…αυτό σημαίνει πως μπορεί να έχετε προβλήματα στο συκώτι. Ένα άρρωστο συκώτι παράγει πολλά χημικά που έχουν παράξενες οσμές και επηρεάζουν την οσμή του σώματός σας. Είναι πιθανώς να έχετε και προβλήματα στην πέψη και ναυτία.

Έχετε έντονη δυσοσμία στα πόδια, τις μασχάλες ή το στόμα; Δείτε τι σημαίνει αυτό για την υγεία σας!

Εάν το σώμα σας μυρίζει σαν ψάρι…

…Δυστυχώς, αυτό προκαλείται από το σύνδρομο της Τριμεθυλαμμωνουρίας. Είναι μία γενετική ασθένεια και τα συμπτώματα γίνονται αισθητά από την γέννα. Αλλιώς, μπορεί να ευθύνεται η υπερβολική κατανάλωση πρωτεϊνών ή η ύπαρξη ενός συγκεκριμένου βακτηρίου.

Εάν η οσμή σας είναι γλυκιά…

…αυτό θα μπορούσε να είναι σημάδι διαβήτη και προκαλείται από τα υψηλά επίπεδα κετονών στο αίμα. Εάν τα ούρα σας μυρίζουν έτσι, μπορεί να πάσχετε από ένα μεταβολικό σύνδρομο κατά το οποίο το σώμα αδυνατεί να μεταβολίσει τα αμινοξέα βαλίνη, λευκίνη και ισολευκίνη.

Εάν μυρίζετε σαν σάπιο αβγό…

…αυτό σημαίνει πως πιθανώς καταναλώνετε πολύ κρέας. Το κρέας πέφτει βαρύ στο πεπτικό μας σύστημα και αν τρώτε καθημερινά κρέας είναι πιθανώς να εντοπίσετε αυτό το σύμπτωμα. Προσπαθήστε να ισορροπήσετε την διατροφή σας.

Εάν μυρίζετε σαν αλκοόλ…

…πιθανώς πίνετε πολύ τελευταία. Όταν καταναλώνουμε αλκοόλ, το σώμα το αναγνωρίζει σαν τοξίνη και το μεταβολίζει. Περίπου το 90% του αλκοόλ μεταβολίζεται έτσι και το υπόλοιπο αποβάλλεται από τον ιδρώτα ή το αναπνευστικό σύστημα.

Εάν μυρίζετε ιδρώτα και ιδρώνετε πολύ…

…πρέπει να εξεταστείτε για υπεριδρωσία. Παρόλο που υπάρχουν πολλές αιτίες που την προκαλούν, τις περισσότερες φορές συμβαίνει σε υγιείς ανθρώπους.

Δείτε ακόμα Νιώθεις συνεχώς εξαντλημένη; Αυτές είναι οι καλύτερες τροφές για σένα και το σώμα σου!

Με ένα κλικ εδώ δείτε όλα μας τα άρθρα

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close