Έχετε φλιτζάνι στο γραφείο; Πετάξτε το αμέσως!

Έχετε φλιτζάνι στο γραφείο; Πετάξτε το αμέσως!

Οι περισσότεροι εργαζόμενοι σε γραφείο πίνουν συνήθως τον καφέ ή το τσάι τους στη δουλειά. Η παρέα με τους συναδέλφους πίνοντας καφέ είναι μια συνήθεια που χαλαρώνει και για τους πιο πολλούς, υπάρχει πάντα το αγαπημένο φλιτζάνι, που έχουν φέρει από το σπίτι.

Όμως, ο φόβος ότι αυτό το φλιτζάνι θα μπορούσε να χαθεί, να το πάρει και να πιει τον καφέ του κάποιος άλλος συνάδελφος, όταν ο κάτοχός του είναι απών, κάνει τον εργαζόμενο να το κρατά στο γραφείο του είτε πλυμένο, είτε άπλυτο. Όμως αν γνωρίζαμε όλοι τους κινδύνους που εγκυμονεί για την υγεία μας αυτή η συνήθεια, θα είχαμε απλά πετάξει το αγαπημένο μας φλιτζάνι στον κάλαθο των αχρήστων.

Ο Charles Gerba, καθηγητής περιβαλλοντικής μικροβιολογίας στο πανεπιστήμιο της Αριζόνα, δήλωσε για το θέμα στο περιοδικό Men’s Health: «Αποικίες μικροβίων ζουν στο αγαπημένο σας φλιτζάνι». Ο ίδιος, διευκρίνισε ότι, όταν τα φλιτζάνια παραμένουν στο γραφείο άπλυτα ή πλυμένα με το σφουγγάρι του γραφείου, συγκεντρώνουν μικρόβια. Το 20% των μικροβίων αυτών είναι βακτήρια κοπράνων και το 90% άλλου είδους βακτήρια, τα οποία απειλούν την υγεία μας.

Πώς όμως δημιουργούνται αυτά τα βακτήρια; «Συνήθης ύποπτος» το σφουγγάρι του γραφείου μας, που μπορεί να μην χρησιμοποιείται για μεγάλο χρονικό διάστημα και να έχει συσσωρεύσει μικρόβια. Όμως, και μια άλλη πηγή μικροβίων προέρχεται πάλι από το σφουγγάρι του γραφείου όταν πλένουμε με αυτό το φλιτζάνι μας χωρίς ζεστό νερό και σαπούνι.

https://protothema.gr

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close