Έχετε τρίχες στο πηγούνι; Δείτε γιατί εμφανίζονται αλλά και πως να απαλλαγείτε!

Έχετε τρίχες στο πηγούνι; Δείτε τις  κύριες αιτίες , γιατί εμφανίζονται οι τρίχες στο πιγούνι αλλά και πως να απαλλαγείτε!

Είναι πραγματικά από τα πιο ενοχλητικά πράγματα που μπορούν να εμφανιστούν στο πρόσωπό μας! Οι τρίχες, σε όποιο σημείο του σώματος και αν είναι στις γυναίκες, είναι αντιαισθητικές, εκνευριστικές και απωθητικές!

Λέιζερ, κεριά, τσιμπιδάκια, και τι δεν δοκιμάζει μία γυναίκα στην προσπάθειά της να απαλλαγεί από αυτές. Για να απαλλαγείτε όμως μία και καλή θα πρέπει αρχικά να γνωρίζετε για ποιους λόγους μπορεί να εμφανίζονται πάνω σας και ποια είναι η πιο σωστή και αποτελεσματική θεραπεία. Δείτε λοιπόν παρακάτω 10 λόγους που οι γυναίκες βγάζουν τρίχες στο πηγούνι και μία προτεινόμενη και πολύ αποτελεσματική θεραπεία.

Σας παρουσιάζουμε τις κύριες αιτίες που έχετε τρίχες στο πηγούνι: 

Έχετε τρίχες στο πηγούνι; Δείτε γιατί εμφανίζονται αλλά και πως να απαλλαγείτε!

1. Τρίχες στο πηγούνι και Ορμονικές διαταραχές

Εάν έχουν εμφανιστεί αυτές οι τρίχες στο πρόσωπό σας πιθανώς να πάσχετε από ένα σύνδρομο γνωστό και ως υπερτρίχωση, που προκαλείται από την αυξημένη παραγωγή αντρικών ορμονών. Θα παρατηρήσετε και συμπτώματα όπως τριχόπτωση, μείωση του μεγέθους του στήθους και εμβάθυνση της φωνής.

2. Ηλικία

Δειτε ακομα Οι τρίχες σας φυτρώνουν προς τα μεσα; οι 5 καλύτεροι τρόποι για να λύσετε αυτό το ενοχλητικό πόβλημα!

Αυτό συμβαίνει συνήθως μετά την εμμηνόπαυση και συνδέεται με ορμονική διαταραχή. Όταν οι ορμόνες σας ισορροπήσουν, οι τρίχες αυτές θα μεγαλώνουν πιο αργά και τελικά θα σταματήσουν.

3. Τρίχες στο πηγούνι και σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών

 

Εάν έχετε τρίχες στο πηγούνι, ακμή, ακανόνιστες περιόδους, αύξηση βάρους και προβλήματα γονιμότητας, θα πρέπει να μιλήσετε στον γιατρό σας.

4. Τρίχες στο πηγούνι και σύνδρομο του Cushing

Έχετε τρίχες στο πηγούνι; Δείτε γιατί εμφανίζονται αλλά και πως να απαλλαγείτε!

Το σύνδρομο αυτό έχει να κάνει με μια ασθένεια που προκαλεί την απελευθέρωση της ορμόνης του στρες, κορτιζόλης, σε πολύ μεγαλύτερες ποσότητες. Αυτό θα αυξήσει τις τρίχες στο πρόσωπο, αύξηση βάρους, ραγάδες και μυική αδυναμία. Δείτε περισσότερα για το σύνδρομο του Cushing εδώ

5. Βάρος

Η απότομη απώλεια ή αύξηση του βάρους μπορεί να είναι η αιτία των τριχών αυτών. Η παχυσαρκία επηρεάζει τον τρόπο που το σώμα παράγει ορμόνες και όλοι ξέρουμε πόσο σημαντικό ρόλο παίζουν.

6.Τρίχες στο πηγούνι και συγγενής υπερπλασία των επινεφριδίων

 

Αυτή η ασθένεια κάνει το σώμα να παράγει περισσότερες αντρικές ορμόνες. Αυτή η πάθηση προκαλεί επίσης υπογονιμότητα και καθυστερημένη εφηβεία.

7. Τρίχες στο πηγούνι και Εγκυμοσύνη

 

Μην ανησυχείτε εάν τις έχετε ακόμα και μετά την εγκυμοσύνη, γιατί οι ορμόνες χρειάζονται λίγο χρόνο μέχρι να επανέλθουν. Εάν όμως τις έχετε και μετά από 1 χρόνο, μιλήστε με τον γιατρό σας.

8. Φαρμακευτική αγωγή

Έχετε τρίχες στο πηγούνι; Δείτε γιατί εμφανίζονται αλλά και πως να απαλλαγείτε!

Μερικές αγωγές, όπως φάρμακα χημειοθεραπείας, στεροειδή και φάρμακα για την επιληψία μπορούν να προκαλέσουν ανεπιθύμητη ανάπτυξη τριχών.

Τα αντισυλληπτικά μπορούν επίσης να επηρεάσουν τις ορμόνες και να βγάλετε αυτές τις ενοχλητικές τρίχες.

9. Τρίχες στο πηγούνι και Γονίδια

 

Μερικές ομάδες ανθρώπων έχουν την τάση να βγάζουν περισσότερες τρίχες από άλλους.

10. Τις βγάζετε σε υπερβολικό βαθμό

Έχετε τρίχες στο πηγούνι; Δείτε γιατί εμφανίζονται αλλά και πως να απαλλαγείτε!

Το να τις βγάζετε σε υπερβολικό βαθμό θα έχει ως αποτέλεσμα να αναπτύσσονται πιο γρήγορα.

Μπορείτε να δοκιμάσετε θεραπεία με λέιζερ ή άλλες επιλογές που υπάρχουν διαθέσιμες στην αγορά.

Καλό θα ήταν να επισκεφθείτε το γιατρό σας για τις τρίχες στο πηγούνι σας. Φυσικά ένα τσεκ απ είναι απαραίτητο.

Μπορεί να σας δείξει αν πάσχετε από κάποια ασθένεια ή να σας απαλλάξει από αυτό το φόβο. Μην αμελείτε την υγεία σας, καθώς πλήθος ασθενειών φαίνονται στο πρόσωπο και το σώμα μας.

 

Δείτε όλα τα νέα άρθρα με ένα κλικ εδω

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close