Για αυτό το λόγο ΔΕΝ πρέπει να πίνετε νερό αμέσως πριν και μετά τα γεύματα!

Όλοι πίνουμε νερό όταν διψάμε – είναι μια από τις βασικές μας ανάγκες για να διατηρούμε το σώμα μας ενυδατωμένο.

Ωστόσο, πρέπει να γνωρίζουμε ότι σε ορισμένες περιπτώσεις θα πρέπει να αποφεύγουμε να πίνουμε νερό, διότι μπορεί να προκληθούν αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία μας. Το νερό πριν, κατά τη διάρκεια και αμέσως μετά το γεύμα δεν συνιστάται και ορίστε γιατί…

Δείτε ακόμα: Θαλασσινό νερό. Ούτε καν μπορείτε να φανταστείτε πόσες ασθένειες ή παθήσεις θεραπεύει με την κολύμβηση. Κάνει ακόμη και απολέπιση

Εάν έχετε τη συνήθεια να πίνετε νερό λίγο πριν το φαγητό, αυτό θα επιβραδύνει την πέψη με την αραίωση του γαστρικού υγρού και την αποδυνάμωση του πεπτικού συστήματος. Οι άνθρωποι που πρέπει να πάρουν φάρμακα πριν από το γεύμα, πρέπει να το κάνουν τουλάχιστον μία ώρα πριν και να περιορίσουν την κατανάλωση νερού μέχρι να φάνε.

Το νερό πριν, κατά τη διάρκεια και αμέσως μετά το γεύμα δεν συνιστάται

Εάν πίνετε νερό αμέσως μετά το γεύμα σας, αυτό επηρεάζει άμεσα την ποιότητα των τροφίμων και τη δύναμη του πεπτικού συστήματος. Οποιοδήποτε φαγητό και αν καταναλώσετε, το νερό θα λειτουργήσει ως «ψυκτικό» και αυτό σύντομα θα οδηγήσει σε απροσδόκητη προσθήκη κιλών.

Δείτε ακόμα: Ρίξε λίγη μαγειρική σόδα σε νερό και πιες το – Αν ρευτείς μέσα σε 5 λεπτά σημαίνει ότι…

Πότε Πρέπει Να Πίνουμε Νερό;

Πιείτε νερό τουλάχιστον 30 λεπτά μετά το γεύμα. Θα σας δώσει μια αίσθηση κορεσμού και θα ικανοποιήσει τη δίψα σας. Μετά από 1-2 ώρες μπορείτε να πιείτε όσο νερό θέλετε, επειδή η διαδικασία της πέψης θα έχει ήδη ολοκληρωθεί.

Εάν δεν μπορείτε να ελέγξετε τη δίψα σας και θέλετε να πιείτε νερό ανάμεσα στα γεύματα, να το πίνετε σε ελάχιστες ποσότητες. Το νερό πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου, επειδή το κρύο νερό μπορεί να κάνει τα πεπτικά ένζυμα ανενεργά και να οδηγήσει στη δημιουργία τοξικών αποβλήτων στο σώμα σας.

Δείτε ακόμα: Πάνω από το 90% των μπουκαλιών εμφιαλωμένου νερού περιέχουν μικροσκοπικά κομμάτια πλαστικού,

Μείνετε μακριά από ανθρακούχα και καφεϊνούχα ποτά ενώ τρώτε, καθώς μπορεί να προκληθεί παλινδρόμηση οξέος και πεπτικά προβλήματα.

Επιμέλεια Κειμένου & Μετάφραση: Marva @Truelife.gr

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close