Ηπατίτιδα Α: Ευθύνονται οι φράουλες για κρούσματα;

Ηπατίτιδα Α: Ευθύνονται οι φράουλες για κρούσματα; «Αν δεν είστε σίγουροι για το ποια μάρκα αγοράσατε, πότε αγοράσατε τις φράουλες σας ή από πού τις αγοράσατε, οι φράουλες θα πρέπει να πεταχτούν», δήλωσε ο FDA.

φράουλες-κρούσμα-ηπατίτιδας-Α

Δείτε ακόμη Λίπος στο συκώτι: Συμπτώματα, θεραπεία και αίτια

Έξαρση ηπατίτιδας Α που παρατηρείται στις ΗΠΑ και τον Καναδά πιθανόν συνδέεται με συσκευασίες βιολογικών φραουλών που πωλούνται σε μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων, σύμφωνα με τον FDA.Έως τώρα έχουν νοσήσει 17 άνθρωποι και οι έχουν νοσηλευτεί ακόμα δώδεκα, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο FDA.

φράουλες-κρούσμα-ηπατίτιδας-Α

Δείτε ακόμη ΕΟΔΥ για ΕΥΛΟΓΙΑ: Αυτά είναι τα συμπτώματα-Δεν έχει θεραπεία

Παράλληλα, επισημαίνει ότι «γίνεται έρευνα για έξαρση μολύνσεων ηπατίτιδας Α στις ΗΠΑ και τον Καναδά που πιθανόν συνδέεται με φρέσκες οργανικές φράουλες με την επωνυμία FreshKampo και HEB, οι οποίες αγοράστηκαν από τις 5 Μαρτίου έως τις 25 Απριλίου».

Δείτε ακόμη Οι 7 τύποι αναιμίας και τα συμπτώματα

Όσοι αγόρασαν αυτά τα προϊόντα μέσα στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και τα κατέψυξαν για μεταγενέστερη κατανάλωση θα πρέπει να τα πετάξουν αμέσως, τόνισε ο FDA. Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του mega. «Αν δεν είστε σίγουροι ποιο προϊόν αγοράσατε, πότε αγοράσατε τις φράουλες ή πού τις αγοράσατε προτού τις καταψύξετε, πρέπει να τις πετάξετε», συμπληρώνει.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο στο Daddy-Cool.gr

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close