Κι όμως η θερμοκρασία της μύτης μας δείχνει πόσο «φορτωμένος» είναι ο εγκέφαλός μας

Μελέτη με χρήση θερμικής κάμερας μαρτυρεί ότι το πρόσωπο… κρυώνει σε συνθήκες στρες – Yποσχόμενες εφαρμογές σε πολλά επαγγελματικά πεδία που απαιτούν λεπτούς χειρισμούς

Μπορεί η θερμοκρασία της… μύτης μας να δείξει αν έχουμε υπερφορτώσει τον εγκέφαλό μας; Ναι μπορεί, απαντούν ερευνητές του Ινστιτούτου Αεροδιαστημικής Τεχνολογίας (ΙΑΤ) στο Πανεπιστήμιο του Νότιγχαμ οι οποίοι σε συνεργασία με συναδέλφους τους του Τμήματος Εμβιομηχανικής είδαν πως με χρήση μιας θερμικής κάμερας μπορούν να μετρήσουν τη θερμοκρασία σε διαφορετικά σημεία του δέρματος του προσώπου και να ανακαλύψουν έτσι τον νοητικό φόρτο του κάθε ατόμου.

«Κλειδί» η θερμοκρασία κοντά στα ιγμόρεια

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι η συσχέτιση είναι ισχυρότερη σε ό,τι αφορά τη θερμοκρασία κοντά στα ιγμόρεια (στην περιοχή της μύτης) και ότι η θερμοκρασία διαφορετικών περιοχών του προσώπου μειώνεται όσο αυξάνεται η δυσκολία της νοητικής άσκησης που καλείται να φέρει εις πέρας κάποιος.

Διαβάστε περισσότερα στο apithano.gr

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close