Κίνδυνος ουρολοίμωξης από το κοτόπουλο και τη γαλοπούλα – Τι πρέπει να προσέχετε

Tα πουλερικά που δεν έχουν μαγειρευτεί επαρκώς είναι γνωστό πως μπορεί να προκαλέσουν τροφική δηλητηρίαση, φαίνεται όμως ότι συνδέονται και με τις λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος.

 

Σύμφωνα με νέα έρευνα που παρουσιάστηκε στο συνέδριο ID Week 2017, το βακτήριο εσερίχια κόλι, το οποίο βρίσκεται στο γαστρεντερικό σύστημα πολλών ζώων, μπορεί να προκαλέσει ουρολοίμωξη.

Ομάδα επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο Μπέρκλεϋ στην Καλιφόρνια μελέτησαν μεγάλο αριθμό από δείγματα κρέατος και διαπίστωσαν ότι συγκεκριμένα για τα πουλερικά σχεδόν το 25% των δειγμάτων περιείχαν βακτήρια με το ίδιο γενετικό «αποτύπωμα» που εντοπίστηκε σε δείγματα ούρων ασθενών με ουρολοίμωξη.

Δείτε περισσότερα στο apithano.gr

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close