Κορονοϊός: Δεν πρέπει να μπαίνουμε ή να βρισκόμαστε κοντά σε θάλασσα! Δείτε τον λόγο

Η έξαρση του κορονοϊού, άλλαξε τη ζωή μας ριζικά τους τελευταίους μήνες. Η Ελλάδα αλλά και άλλες χώρες του εξωτερικού μπήκαν σε καραντίνα, απαγορεύοντας στους πολίτες να κυκλοφορούν έξω, χωρίς σημαντικό λόγο. Πολ λες χώρες έκλεισαν τα σύνορά τους, για να μην αυξηθούν τα κρούσματα εξαιτίας του τουρισμού.

Τα σχολεία έχουν κλείσει και πολλές επιχειρήσεις έχουν βάλει λουκέτο ενώ άλλες λειτουργούν λίγες ημέρες της εβδομάδας ή του μήνα. Τα οικονομικά προβλήματα των πολιτών είναι μεγάλα και παρόλο που γίνονται κάποιες ελαφρύνσεις στους λογαριασμούς όσων αφορά την Ελλάδα, οι πολίτες της χωράς, φαίνεται πως έχουν άγχος για το τι θα συμβεί στο μέλλον.

Εκτός από τα οικονομικά προβλήματα όμως, ο φόβος μην αρρωστήσουμε εμείς ή αυτοί που αγαπάμε είναι μεγάλος. Ακόμη κι αυτοί που διατηρούν τις επιφυλάξεις τους για τη σοβαρότητα της κατάστασης, στο πίσω μέρος του μυαλού τους, ελπίζουν να μην πάθουν τίποτα όσοι αγαπούν.

Ο κορονοϊός μπορεί να σταμάτησε τις ζωές μας, όμως ο χρόνος συνεχίζει να κυλά. Έτσι, μπήκαμε αισίως στον Απρίλιο μήνα του 2020 και οι πρώτες ηλιοφάνειες ξεκίνησαν να κάνουν την εμφάνιση τους στη χώρα μας. Οι άνθρωποι, ασκούνται περισσότερο διότι είναι ένας τρόπος να βγουν λίγο από το σπίτι και να απολαύσουν τον ήλιο.

Έτσι, στην Ελλάδα ειδικότερα, οι ευσυνείδητοι πολίτες ασκούνται κρατώντας τις αποστάσεις ασφαλείας, κυρίως σε πάρκα και…παραλίες. Άλλωστε, η Ελλάδα είναι μια χώρα που περιτριγυρίζεται από θάλασσα και τα περισσότερα πάρκα μας, ειδικότερα στην επαρχία, έχουν την θάλασσα ακριβώς δίπλα.

Σύμφωνα με ένα μέρος της επιστημονικής κοινότητας όμως, όσο κι αν το θέλουμε, αυτές τις δύσκολες μέρες που διανύουμε πρέπει να μείνουμε μακριά και από την θάλασσα σ. Συγκεκριμένα αναφέρουν ότι δεν πρέπει να κολυμπάμε σε αυτή ή να βάζουμε απλά τα πόδια μας ή ακόμη και να βρισκόμαστε δίπλα σε αυτή. Γιατί; Δείτε τι υποστηρίζουν παρακάτω έτσι όπως το διαβάσαμε sto LoSANGELESTIMES

Σύμφωνα με την κορυφαία χημικό Kim Prather ο SARS-CoV-2, ο ιός που προκαλεί το COVID-19 θα μπορούσε να μεταφερθεί στα νερά των θαλασσών μας στη συνέχεια να περάσει και πάλι στην ατμόσφαιρα μέσω των εξατμισμένων υδάτων ή ακόμη και του κύματος.

Η Kim Prather υποστηρίζει ότι όσο βρισκόμαστε κάτω από την απειλή του κορονοϊού η επαφή μας με τη θάλασσα θα μπορούσε να ήταν ακόμη πιο καταστροφική. Μάλιστα η Kim Prather είναι χημικός με εξειδίκευση στην χημεία της ατμόσφαιρας, στο Ωκεανογραφικό Ίδρυμα Scripps του Λος Άντζελες, οπότε τα λεγόμενά της, μας έβαλαν σε σκέψεις.

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι «Δεν θα έμπαινα μέσα στο νερό ούτε αν μου χαρίζατε ένα εκατομμύριο δολάρια» καθώς θεωρεί ότι όσο ο κορονοϊός βρίσκεται στην ατμόσφαιρα, η παραλία είναι ένα από τα πιο επικίνδυνα μέρη να βρεθεί κάποιος.

Βλέπετε, σύμφωνα με τα λεγόμενά της, το μικρόβιο του κορονοϊού, είναι αρκετά ελαφρύ για να επιπλεύσει στα νερά των θαλασσών και κάθε φορά που κάποιο κύμα χτυπάει τη στεριά, μεταφέρει το μικρόβιο στους ανθρώπους που βρίσκονται κοντά του.

«Δεν πρόκειται να πεθάνετε αν χάσετε λίγες μέρες από το κολύμπι σας αλλά θα μπορούσατε να πεθάνετε αν βρεθείτε μια μέρα με αέρα κοντά στην ακτή» . Συμπληρώνει μάλιστα ότι: «Δεν μπορείτε να δείτε τον ιό, δεν μπορείτε να τον μυρίσετε … Είναι πραγματικά ένας σιωπηλός δολοφόνος».

Μάλιστα υπογραμμίζει ότι ο κάνονας των 2 μέτρων όσων αφορά την απόσταση που πρέπει να έχουν μεταξύ τους οι άνθρωποι όσο βρίσκονται έξω από το σπίτι τους, δεν ισχύει όσων αφορά την θάλασσα, αφού τα κύματα μεταφέρουν με μεγάλη ευκολία τα μικρόβια στα δυο μέτρα και λίγο παραπάνω.

Αξίζει να σημειωθεί ότι προς το παρόν δεν έχει βρεθεί θεραπεία ή εμβόλιο για τον νέο κορονοϊό. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των Η.Π.Α. καθώς επίσης και οι τοπικοί ιατρικοί οργανισμοί δεν έχουν κατασταλάξει ακόμη σε κάποιο συμπέρασμα.

Το μόνο σίγουρο είναι, ότι δεν έχουν κάνει λόγο για την επικινδυνότητα της θάλασσας και το κατά πόσο μπορεί να μεταφερθεί ο κορονοϊός με μεγαλύτερη ευκολία μέσα από αυτή.

Δηλώνουν, ότι ο ιός μεταφέρεται μέσα από το φτέρνισμα, τον βήχα και την αναπνοή εξαιτίας των σταγονιδίων, καθώς επίσης και αν έρθουμε σε επαφή με μολυσμένες επιφάνειες. Παρόλα αυτά, ίσως να πρέπει να λάβουμε τα λεγόμενα της Kim Prather σοβαρά υπόψιν.

Photo via: thecaller.gr

 

 

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close