Κορωνοϊός: Δείτε πόσες μέρες μπορεί να ζήσει στα παπούτσια και τι πρέπει να κάνουμε

Κορωνοϊός: Δείτε πόσες μέρες μπορεί να ζήσει στα παπούτσια και τι πρέπει να κάνουμε;

Οι μελέτες δείχνουν ότι στις σόλες των παπουτσιών αντέχει αρκετό καιρό.

Είναι γνωστό ότι οι σόλες των παπουτσιών είναι από τους πιο συχνούς «ενόχους» για την μεταφορά μικροβίων στα σπίτια μας. Ωστόσο, έρευνες έδειξαν ότι σε σχέση με τον κορωνοϊό είναι πραγματικά επικίνδυνες, αφού ο θανατηφόρος ιός μπορεί αν επιβιώσει σε αυτές έως και πέντε ημέρες.

Δείτε ακόμη 7 πράγματα που όλοι πρέπει να γνωρίζουμε για την ομάδα αίματος μας

Οι ειδικοί επισημαίνουν την σπουδαιότητα- αναγκαιότητα να βγάζουμε τα παπούτσια εκτός σπιτιού άμεσα, ιδιαίτερα δε αν έχουμε κυκλοφορήσει σε πολυσύχναστα μέρη, όπως σούπερ μάρκετ, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς κ.α.

Η «Mirror» είχε ένα εκτενές ρεπορτάζ για το συγκεκριμένο θέμα, όπου μεταξύ άλλων μίλησε και η ειδικός Υγείας από το Μιζούρι ,δρ Mary E.Schmidt αναφέροντας ότι ο κορωνοϊός ζει σε συνθετικές επιφάνειες για τουλάχιστον πέντε μέρες.

Πηγή: apithano.gr

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close