Λέμφωμα Hodgkin και μη-Hodgkin: Αυτά είναι τα ύποπτα συμπτώματα

Πρόκειται για μία καρκινική νόσο του αίματος. Δείτε παρακάτω όλα τα συμπτώματα και ενημερωθείτε κατάλληλα για τη νόσο αυτή, σε μία περίοδο που ο καρκίνος θερίζει.

Το λέμφωμα είναι ο πιο συχνός αιματολογικός καρκίνος και διακρίνεται στους εξής δύο τύπους, το λέμφωμα Hodgkin (HL) και το λέμφωμα μη-Hodgkin (NHL).

Το λέμφωμα προσβάλλει τους λεμφαδένες και εκδηλώνεται όταν η ανάπτυξη των λεμφοκυττάρων παρουσιάζει μετάλλαξη, σύμφωνα με το onmed.

Δείτε ακόμα :Λέμφωμα: Δείτε τα συμπτώματα του πιο ύπουλου καρκίνου

Το λέμφωμα Hodgkin διακρίνεται σε έξι επιπλέον κατηγορίες και το μη-Hodgkin σε εξήντα ένα κατηγορίες, ενώ ο ρυθμός εξέλιξης και των δύο τύπων είναι αυτό που τα χαρακτηρίζει ως επιθετικά και ως βραδέως εξελισσόμενα λεμφώματα.

Ποια είναι τα συμπτώματα

Κάθε ένας από τους δύο τύπους λεμφωμάτων εκδηλώνεται με διαφορετικά συμπτώματα.

Για το λέμφωμα Hodgkin ύποπτα συμπτώματα θεωρούνται οι νυχτερινές εφιδρώσεις, ο υψηλός πυρετός, η απότομη απώλεια κιλών και όρεξης, οι πρησμένοι λεμφαδένες, η δύσπνοια, ο βήχας και η έντονη φαγούρα στο σώμα.

Για το λέμφωμα μη-Hodgkin, τα συμπτώματα που θα πρέπει να σας ανησυχήσουν είναι το αίσθημα βάρους και πόνου στον θώρακα, η έντονη εφίδρωση και ρίγη, η δύσπνοια, ο πυρετός, η κόπωση, το πρήξιμο στην κοιλιακή χώρα, ο βήχας και οι διογκωμένοι λεμφαδένες.

Δείτε ακόμα: Ο πόνος στον αυχένα οφείλεται σε εσωτερική αγανάκτηση!

Παράγοντες κινδύνου

Τα αίτια εμφάνισης για το λέμφωμα Hodgkin’s και το λέμφωμα μη-Hodgkin’s διαφέρουν ανάλογα με τον τύπο.

Οι παράγοντες κινδύνου για το λέμφωμα Hodgkin είναι το ιστορικό λοιμώδους μονοπυρήνωσης, η ηλικία (άτομα 20-30 ετών και άνω των 55 τείνουν να εμφανίζουν πιο συχνά), το φύλο (είναι πιο συχνό στους άνδρες), η κληρονομικότητα και η ανοσολογική ανεπάρκεια.

Δείτε ακόμα :Καρδιακή ανεπάρκεια στην παιδική ηλικία: Τι ρόλο παίζει το πώς και πότε γεννήθηκε το παιδί

Οι παράγοντες κινδύνου εμφάνισης λεμφώματος μη-Hodgkin είναι η ηλικία (άνω των 60), το φύλο, η έκθεση σε χημικές ουσίες, η ανοσολογική ανεπάρκεια, τα αυτοάνοσα νοσήματα, οι λοιμώξεις από συγκεκριμένους ιούς (όπως είναι ο ιός Epstein-Barr), τα ενθέματα σιλικόνης και η παχυσαρκία.

photo credit: pinterest

Με πληροφορίες από onmed

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close