«Μήλο» ή «αχλάδι»: Οι κίνδυνοι για την υγεία ανάλογα με τον σωματότυπο

Το σχήμα του σώματος μας δεν αντανακλά μόνο στην εξωτερική μας εμφάνιση αλλά και στην υγεία μας.

Το σημείο του σώματος που συσσωρεύει το περισσότερο λίπος είναι αυτό που χαρακτηρίζει τον εκάστοτε σωματότυπο με την κληρονομικότητα να παίζει πάρα πολύ σημαντικό ρόλο.

Εννοείται ότι, εκτός από τα γονίδια, καθοριστικός παράγοντας είναι και ο τρόπος ζωής – άσκηση και διατροφή.

Σύμφωνα με τους ειδικούς και με δημοσιευμένες έρευνες ο τύπος του σώματός μας μπορεί, εν πολλοίς, να «δικαιολογήσει» και ορισμένες παθήσεις. Αναφέρονται κυρίως στους δύο βασικούς τύπους του γυναικείου σώματος: το «μήλο» και το «αχλάδι».

«Μήλο»
Επειδή έχει την τάση να συγκεντρώνει το περισσότερο λίπος στην κοιλιά, σχετίζεται με την καρδιοπάθεια, τον διαβήτη και τον καρκίνο, ενώ έχει παρατηρηθεί και υψηλή αρτηριακή πίεση, όπως και υψηλά επίπεδα χοληστερίνης.

«Αχλάδι»

Κλασικός τύπος μεσογειακής γυναίκας με το λίπος να συσσωρεύεται στους μηρούς, τους γλουτούς και τα οπίσθια. Λόγω του περιττού βάρους χαμηλά στους γοφούς επιβαρύνουν τις αρθρώσεις , ενώ έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να αποκτήσουν κιρσούς και προβλήματα οστεοπόρωσης.

Πηγή: apithano.gr

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close