Μήπως έχετε άγχος ; 5 συμπτώματα άγχους που σίγουρα δεν γνωρίζετε

Σας έχει τύχει να βρίσκεστε σε μια εκδήλωση γεμάτη κόσμο και ξαφνικά να μην μπορείτε να ακούσετε τους ανθρώπους που βρίσκονται δίπλα σας, αλλά όλοι οι άλλοι ήχοι στο δωμάτιο να είναι πολλοί δυνατοί; Αυτό είναι ένα από τα πιο περίεργα συμπτώματα άγχους που πιθανότατα δεν γνωρίζατε. Κι όμως το άγχος έχει χιλιάδες συμπτώματα που τα περισσότερα σας είναι άγνωστα.

Φυσικά εάν συναντήσετε οποιαδήποτε καινούρια δυσάρεστη αίσθηση στο σώμα σας πρέπει να συμβουλευτείτε το γιατρό σας, ώστε να σιγουρευτείτε ότι σχετίζεται με το άγχος. Παρακάτω θα δείτε μερικά συμπτώματα που δεν τα γνωρίζατε μέχρι σήμερα.

Δείτε ακόμη: Πως μπορείτε να βρείτε την ηρεμία και τη γαλήνη; 10 φυσικές θεραπείες για το άγχος

1. Μειώνεται το αίσθημα ακοής

Αν παρατηρήσετε ξαφνικά ότι δυσκολεύεστε να εστιάσετε στις ομιλίες των διπλανών σας, ενδέχεται να είναι ένα σύμπτωμα άγχους. Και αυτό γιατί κατά τη διάρκεια έντονου στρες ο εγκέφαλος δεν δίνει σημασία στο τι γίνεται γύρω σας με αποτέλεσμα να ακούτε τον άλλον ότι σας μιλάει, αλλά να μην μπορείτε να επεξεργαστείτε όλα όσας σας λέει.

2. Μουδιάζουν τα χέρια και τα πόδια

Όσοι υποφέρουν από έντονο άγχος μπορεί να παρατηρήσουν μούδιασμα στα άκρα τους. Εκτός όμως από τα χέρια και τα πόδια μπορεί επίσης να μουδιάσουν και άλλα μέρη του σώματος όπως είναι το πρόσωπο, το στομάχι, το κεφάλι και ο λαιμός.

Δείτε ακόμη: 8 σημεία πίεσης που μειώνουν το άγχος σε χρόνο μηδέν

3. Αίσθημα ζάλης

Εάν ξαφνικά νιώσετε μια ζάλη χωρίς προφανή λόγο, μπορεί να είναι ένα σύμπτωμα άγχους. Αυτό συνήθως συμβαίνει σε μέρη που είναι γεμάτα με πολλούς ανθρώπους και μπορεί να σας προκαλέσουν το αίσθημα του στρες.

4. Ακμή

Όταν ο εγκέφαλός εντοπίσει μια απειλή ή φόβο, προειδοποιεί το σώμα να προετοιμαστεί για αλλαγή ωστε να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο. Η αντίδραση αυτή μπορεί να προκαλέσει την απελευθέρωση των ορμονών του στρες, όπως η κορτιζόλη. Ωστόσο όταν βρισκόμαστε σε συνέχεια σε συνθήκες στρες οι ορμόνες μπορεί να προκαλέσουν δυσάρεστες σωματικές αντιδράσεις όπως ακμή, κνίδωση, εξανθήματα.

Δείτε ακόμη: Το ισχυρό αυτό βότανο μειώνει την αρτηριακή πίεση, το άγχος και σας βοηθά να κοιμηθείτε!

5. Νιώθετε κρύο

Ενώ μερικοί άνθρωποι ιδρώνουν όταν αισθάνονται ανήσυχοι, άλλοι νιώθουν ρίγη. Εάν ξαφνικά αρχίσετε να κρυώνετε ενώ η θερμοκρασία είναι σε φυσιολογικά επίπεδα, μπορεί να είναι αποτέλεσμα του άγχους.

Κάθε άτομο είναι διαφορετικό, έτσι τα συμπτώματα δεν θα είναι τα ίδια για όλους. Η καλύτερη λύση είναι να βοηθήσετε τον εαυτό σας να ηρεμήσει. Καθώς αρχίσετε να κάνετε αρνητικές σκέψεις προσπαθήστε να τις αποβάλετε και να σκέφτεστε θετικά. Το άγχος μπορεί να είναι εξουθενωτικό, γι αυτό εάν διαπιστώσετε ότι επηρεάζει τη ζωή σας καλό είναι να απευθυνθείτε σε έναν ειδικό.

Πηγή: jenny.gr

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close