Πέτρες στα νεφρά: Τα 5 σημάδια που πρέπει να προσέξετε

Πέτρες στα νεφρά: Τα 5 σημάδια που πρέπει να προσέξετε. Παρακάτω θα δούμε αναλυτικά τα 5 προειδοποιητικά σημάδια που πρέπει να προσέξετε αφού φανερώνουν πως έχετε πέτρες στα νεφρά.

Οι πέτρες στα νεφρά είναι ένα συχνό πρόβλημα υγείας που παρουσιάζεται συνήθως σε ανθρώπους που δεν πίνουν πολύ νερό. Η επέμβαση είναι ρουτίνας, όμως μέχρι να φτάσεις στο σημείο να κάνεις την επέμβαση, είναι μία επώδυνη ασθένεια.

Πολλές φορές οι άνθρωποι έχουν κάποια προειδοποιητικά σημάδια που τους δείχνουν ότι μπορεί να έχουν πέτρες στα νεφρά. Τα αγνοούν και η κατάσταση γίνεται χειρότερη. Γι’ αυτό στο σημερινό άρθρο θα σας δείξουμε αυτά τα σημάδια. Διαβάστε παρακάτω: 

προειδοποιητικά σημάδια-για-πέτρες-στα-νεφρά-

Πέτρες στα νεφρά: Έντονος πόνος

Όπως αναφέραμε και στον πρόλογο οι ασθενείς με πέτρες στα νεφρά συχνά έχουν έντονους πόνους. Τα σημεία του σώματος που συνήθως ένας ασθενής με πέτρες στα νεφρά νιώθει πόνους είναι η περιοχή της κοιλιάς, της πλάτης ή της βουβωνικής χώρας.

Αυτό συμβαίνει διότι η πέτρα μετακινείται και κολλάει στον στενό ουρητήρα δημιουργώντας επιπλέον πίεση στα νεφρά. Καθώς συμβαίνει αυτό ο πόνος μπορεί να μεταφερθεί από την πλάτη στην βουβωνική χώρα. Αν έχετε λοιπόν τέτοιους πόνους επικοινωνήστε άμεσα με έναν γιατρό.

προειδοποιητικά σημάδια-για-πέτρες-στα-νεφρά-

Photo via: enallaktikidrasi.com

Πέτρες στα νεφρά: Υπάρχουν διαφορές κατά την ούρηση

Οι πέτρες στα νεφρά δεν θα μπορούσαν να μην επηρεάσουν την ούρηση του ασθενούς. Υπάρχουν πολλές πιθανές αλλαγές στην ούρηση κι εμείς θα σας τις παρουσιάσουμε αμέσως. Μία αλλαγή είναι μία επίμονη και συχνή επιθυμία να επισκεφθείς την τουαλέτα για να ουρήσεις.

Αυτό συμβαίνει διότι καθώς η πέτρα μετακινείτε φτάνει στην ουροδόχο κύστη. Επίσης δεν είναι απίθανο να νιώσεις κάψιμο ή και πόνο κατά την διάρκεια τη ούρησης.

Επίσης ένας ασθενής με πέτρες στα νεφρά μπορεί να δει ότι η ποσότητα των ούρων του έχει μειωθεί. Αυτό συνδέεται με το γεγονός ότι οι πέτρες έχουν κολλήσει στον ουρητήρα και δεν αφήνουν τα ούρα να φύγουν τελείως από τον οργανισμό. Μπορεί μέχρι και να σταματήσει τελείως η ροή των ούρων.

Δείτε ακόμα Πόνος στα νεφρά: Ποιες σοβαρές παθήσεις κρύβει

Τέλος ένα κοινό σημάδι αλλαγής στην ούρηση είναι και η εμφάνιση αίματος στα ούρα. Αυτό σημαίνει εξαιτίας των πετρών ενώ δεν αποκλείεται τα ούρα να έχουν μία παράξενα άσχημη μυρωδιά. Γενικότερα όταν τα ούρα σας μυρίζουν άσχημα (όχι όπως συνήθως) σημαίνει ότι υπάρχει κάποια λοίμωξη που πρέπει να παρακολουθήσετε.

προειδοποιητικά σημάδια-για-πέτρες-στα-νεφρά-

Photo via: iatropedia.gr

Πέτρες στα νεφρά: Ο ασθενής μπορεί να ανεβάσει πυρετό

Τώρα θα μου πείτε, που κολλάει η πέτρα στα νεφρά με τον πυρετό. Οι πέτρες στα νεφρά δημιουργούν λοιμώξεις στο ουροποιητικό σύστημα. Ο οργανισμός όταν αναπτύσσει οποιαδήποτε λοίμωξη αντιδρά με πυρετό.

προειδοποιητικά σημάδια-για-πέτρες-στα-νεφρά-

Photo via: onmed.gr

Πέτρες στα νεφρά: Ο ασθενής έχει τάσεις προς εμετό ή κάνει εμετό

Αυτό συμβαίνει διότι τα νεφρά με το γαστρεντερικό σύστημα έχουν μερικά κοινά νεύρα. Επίσης πολλές φορές ο ασθενής μπορεί να εκδηλώσει τάσεις προς εμετό ή ακόμη και να κάνει εμετό, εξαιτίας των έντονων πόνων.

προειδοποιητικά σημάδια-για-πέτρες-στα-νεφρά-

Photo via: onmed.gr

Πέτρες στα νεφρά: Οι ασθενείς με πόνους στα νεφρά νιώθουν συχνά κουρασμένοι

Τα ούρα και τα κόπρανα είναι ουσιαστικά οι ουσίες που ο οργανισμός δεν χρειάζεται και μέσα σε αυτά υπάρχουν άπειρες τοξίνες που πρέπει να αποβληθούν. Οι πέτρες στα νεφρά δεν αφήνουν τα νεφρά να λειτουργήσουν σωστά.

Εκτός του ότι επηρεάζεται η ποσότητα της ούρησης, ακόμη και αυτά τα ούρα που βγαίνουν από τον οργανισμό δεν περιέχουν όλες αυτές τις τοξίνες που θα έπρεπε να αποβληθούν.

Δείτε ακόμα Σαμπουάν, βερνίκια νυχιών και αποσμητικά: Η επικίνδυνη ουσία που περιέχουν

Η συσσώρευση τοξινών στον οργανισμό κάνει τον ασθενή να νιώθει πιο κουρασμένος, να εκδηλώνει πόνους και γενικότερα να νιώθει πιο αδύναμος μέσα στην καθημερινότητα.

προειδοποιητικά σημάδια-για-πέτρες-στα-νεφρά-

Photo via: mama365.gr

Διαβάστε όλα τα περίεργα στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close